Pagina 12 van 19 EersteEerste ... 28910111213141516 ... LaatsteLaatste
De resultaten 276 tot 300 van 454 worden weergegeven.
  1. #276

    Standaard

    Inderdaad! Desplat is erin geslaagd de sfeer van de HP-reeks goed weer te geven. Ik vind vooral Ron Leaves, Farewell to Dobby, Godric's Hollow Graveyard en The Elder Wand reeds zeer geslaagde tracks.

  2. #277

  3. #278

    Standaard

    Kan je eigenlijk tickets kopen voor de wereldpremiere? Of komen daar alleen maar celeberties naar toe?


  4. #279

  5. #280

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Thomas Gabriel Bekijk bericht
    Kan je eigenlijk tickets kopen voor de wereldpremiere? Of komen daar alleen maar celeberties naar toe?
    Nope. De enige manier om die bij te wonen is door tickets te winnen - of uitgenodigd worden door een van de attendees.

    Vind het wel altijd mooie premieres. Al hoef ik die X-Factor smoeltjes niet echt te zien...

  6. #281

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Pieter D Bekijk bericht
    Nope. De enige manier om die bij te wonen is door tickets te winnen - of uitgenodigd worden door een van de attendees.

    Vind het wel altijd mooie premieres. Al hoef ik die X-Factor smoeltjes niet echt te zien...
    Bah jammer!

    Ben ik de enige die hem morgen gaat zien?


  7. #282

    Standaard

    Ik wou gaan maar was te laat om goede plaatsen te bemachtigen. ik ga zondag 21 november om 13:45 te metropolis.

  8. #283

    Standaard

    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010 David Yates)

    BEVAT SPOILERS

    Gisteren was het zover, het voorlaatste deel van de 'epic finale' kwam in avant-première. Als rasechte fan kon ik dit natuurlijk niet missen. Ik was een beetje bang dat het niets ging worden, maar na 2,5 uur bioscoop, had ik niets meer te vrezen.

    Anderhalf jaar na de release van Harry Potter and the Half-Blood Prince is het tijd voor het voorlaatste deel van een fantastische serie. De Harry Potter filmreeks heeft zo zijn minpuntjes gekend t.o.v. de boeken (Half-Blood Prince). Uiteindelijk hebben de makers er toch van geleerd. Doordat het laatste boek is verfilmd in twee delen, heeft Steve Klose nu de kans gekregen om het verhaal zo volledig mogelijk om te zetten in een sterk script, voor die ene keer is het hem vlekkeloos gelukt.

    De film begint met een ijzersterk muziekstuk (Alexandre Desplat, die eerder de mooie soundtrack van 'The Golden Compass' heeft gecomponeerd) dat over heel de film in verschillende vormen herhaald word. We zien Harry, Ron en Hermione zich klaarmaken voor hun grote reis. Emma Watson mag er zijn, één van de mooiere vrouwen op de wereld, zo niet de mooiste. De drie acteren boven verwachting en je ziet duidelijk het contrast met 2-3 films terug. De actie is retespannend. De 'hollywoodiaanse slow motion effecten' overheersen niet, zoals de trailer precies aantoonde. Naar mijn mening maakt het dit alleen maar spannender. De CGI (computer generated imagery) is werkelijk prachtig. Dit kan ook niet anders, als je weet dat er zich ongeveer 300! mensen zich met de visual effects hebben beziggehouden.

    Waar ik het meeste van verschoot was visuele perfectie. De cinematografie, kadrering, kleuren, locaties (volledig geschoten in Groot-Brittanie) keer bij keer perfect. Deze film bereikt makkelijk het niveau van The Prisoner of Azkaban. Eerlijk gezegd, had ik dit niet verwacht.

    De film gaat gepaard met een hele dosis humor, die nooit overstijgt, maar toch permanent aanwezig is. De scène in het huis van Draco (in het begin) was vele minder door het kleine 'kindergehalte', Death Eathers die gniffelen kan echt niet. Het duistere van de film combineert daardoor angst met humor, wat een zeer aangename kijkervaring teweeg brengt. Ik lach niet snel met films, maar hier heb ik me toch moeten inhouden. Degene die het boek hebben gelezen weten dat het allemaal niet zo snel gaat als de voorgaande 6. Dit is zo ook bij de film. Er is een duidelijke structuur aanwezig in spanning en informatie, waardoor het soms een tikkeltje saai word. Wat die informatie betreft, je bent beter af met het boek gelezen te hebben. Je word praktisch verwacht het boek te kennen. Het is zo dat er veel visuele info word overgebracht, wat je als 'niet boek lezer' moeilijk gaat begrijpen. Ik raad het aan, maar ja, wie heeft tegenwoordig het boek niet gelezen?

    De beste scène in de film was zonder twijfel de scène in The Ministry of Magic, wanneer Ron, Harry en Hermione poly juice potion hebben gedronken en proberen het medallion van Umbridge te stelen. Op het puntje van mijn stoel, héél de scène lang. Ook een opmerkelijke scène, is de scène met het korte tekenfilmpje, hoe de mythe van de Deathly Hallows word uitgelegd. De film eindigt wanneer Voldemort de Elder Wand uit het graf van Dumbledore haalt.

    Als zelfstandige filmis hij maar matig, je kan het zien als een lange prequel op de echte 'finale'. Dit stoorde mij totaal niet en ik ben blij dat ze hun tijd hebben genomen om zo goed als heel het verhaal in de film te verwerken.

    Spanning, emotie en kippenvel. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 bevat het allemaal. Dit is duidelijk één van de betere delen van de serie, vooral door het strikt volgen van het boek. Na Inception is dit de beste film van het jaar, welke ik nog zeker een paar keer ga bewonderen in de bioscoop.

    Een punt geven aan de film is moeilijk. Bij de Lord of the Rings hebben ze van elke film een mooi geheel gemaakt, hier is dat wat minder gelukt. Ik geef dus een punt op de eerste indrukken en de hele serie. Harry Potter films kan ik niet slecht vinden. Als part 2 uit is, is het makkelijker om een volledig punt te geven. Baseer je dus zeker niet op dit punt.

    9.1
    Laatst aangepast door Thomas Gabriel : 13-11-2010 om 22:05 Reden: aanpassing recensie


  9. #284

    Standaard

    Dat belooft veel goeds, ben zeer benieuwd ! thanks voor de review

  10. #285

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ed Lewis Bekijk bericht
    Dat belooft veel goeds, ben zeer benieuwd ! thanks voor de review
    Graag gedaan, ik zeg wel dat ik een echte fan ben, en geen enkele Harry Potter film slecht vind. Voor sommige mensen zal mijn cijfer natuurlijk wat hoog zijn maar het is iets puur persoonlijk. Ik leef al heel mijn leven lang met Harry Potter dus het zit wel diep


  11. #286

    Standaard

    Ik waarschuw wel dat de beste stukken van het boek zich in part 2 bevinden. Het is zeer moeilijk om dit als een sterke film op zich te zien. Je rukt gewoon een verhaal uit elkaar. Het verfilmen in 2 delen heeft dus zijn voor én nadelen...


  12. #287

    Standaard

    Bedankt, Thomas! Begin nu toch echt wel ongeduldig te worden...

  13. #288

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Thomas Gabriel Bekijk bericht
    Ik waarschuw wel dat de beste stukken van het boek zich in part 2 bevinden. Het is zeer moeilijk om dit als een sterke film op zich te zien. Je rukt gewoon een verhaal uit elkaar. Het verfilmen in 2 delen heeft dus zijn voor én nadelen...
    Ja, dat vind ik ook jammer, maar wel begrijpelijk, ik heb het boek in ieder geval wel gelezen, dus ik weet wel ongeveer wat te verwachten en waar het stopt, deel 2 laat gelukkig niet lang op zich wachten

  14. #289

    Standaard

    Ik heb er zin in. Ik zit er weer helemaal in qua Potter stemming.
    Dit is ook één van de weinige titels in de serie waarvan ik ook het boek heb gelezen. Na de eerste twee heb ik slechts de films gezien en toen pas begon ik de film serie pas echt te waarderen.
    Ben benieuwd of het lezen van de boeken nog effect heeft op hoe ik naar de films kijk, of dat de eerste twee echt gewoon de minste uit de serie zijn.

  15. #290

    Standaard

    Kom maar op,heb dr ook onwijs veel zin in..
    Who's the more foolish
    The fool
    or the fool who follows him

  16. #291

    Standaard

    Kaarten voor vanavond zijn gereserveerd, ben benieuwd. Nee dat zeg ik verkeerd: kan bijna niet wachten!!
    | DVD: 502 | HD-DVD: 48 | Blu-ray: 80| Samsung 50f6650| Pioneer VSX-919AH | LG BD370 | Toshiba HD-EP35 | Q-acoustics Q7000| Thatcable, Oehlbach en Monster

  17. #292

    Standaard

    Gisteren in de IMAX gezien in pathe Arena!

    Zal maar gelijk met de deur in huis vallen; Beste Harry Potter film tot nu toe!

    Bij The Halfblood Prince en The Goblet of Fire had ik echt het idee naar een aantal sketches te kijken in plaats van naar een film. Want dat is wat je krijgt als je zo veel informatie aan de kijker wilt overbrengen in zo'n kort tijdsbestek. Luchtige -en spannende scenes werden gemixd alsof het niets was waardoor enige vorm van samenhang ver te zoeken was, en dan nog werd er te veel uit de boeken weg gelaten.

    Niets van dat in The Deathly Hallows part 1!
    Het idee om het boek in 2 delen te verfilmen is nu al geslaagd. Alles voelt namelijk veel minder gerushed aan. De karakters, en het verhaal krijgen nu dan ook eindelijk de ruimte om zich te ontwikkelen in een geschikt tempo.
    De acteerprestaties van onze 3 hoofdpersonen zijn ook eindelijk op niveau. Waar ik me bij elke voorgaande film nog wel eens kon irriteren aan een Harry, Ron of Hermione heb ik nu eigenlijk alleen maar van ze genoten. Vanaf de allereerste scene waarin Hermione zich gereed maakt voor vertrek (onder begeleiding van de geweldige score door Alexandre Desplat) is al te merken dat ze als actrice enorm is gegroeid. Maar goed, ze hebben dan ook wel 6 films kunnen oefenen natuurlijk

    Voor de rest zijn de visual- en special effects weer zo goed als je mag verwachten van zo'n grote film, en ook de cinematografie laat weinig ruimte over voor verbetering. De score had Desplat had ik ik natuurlijk al genoemd, die is gewoon

    Het moge duidelijk zijn, ik ben zeeeeeer tevreden met deze film, heb er echt van genoten! En dat is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat ze het verhaal over 2 films spreiden.

    De scene waarin de mythe over de deathly hallows uit de doeken wordt gedaan is overigens nog een speciale vermelding waard. Ik ga niet verklappen hoe of wat, maar het is in ieder geval heel gaaf gedaan!!

    9.0
    It's not the size of the man that counts in a fight, it's the size of fight in the man.

  18. #293

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Neil Bekijk bericht
    Gisteren in de IMAX gezien in pathe Arena!

    Zal maar gelijk met de deur in huis vallen; Beste Harry Potter film tot nu toe!

    Bij The Halfblood Prince en The Goblet of Fire had ik echt het idee naar een aantal sketches te kijken in plaats van naar een film. Want dat is wat je krijgt als je zo veel informatie aan de kijker wilt overbrengen in zo'n kort tijdsbestek. Luchtige -en spannende scenes werden gemixd alsof het niets was waardoor enige vorm van samenhang ver te zoeken was, en dan nog werd er te veel uit de boeken weg gelaten.

    Niets van dat in The Deathly Hallows part 1!
    Het idee om het boek in 2 delen te verfilmen is nu al geslaagd. Alles voelt namelijk veel minder gerushed aan. De karakters, en het verhaal krijgen nu dan ook eindelijk de ruimte om zich te ontwikkelen in een geschikt tempo.
    De acteerprestaties van onze 3 hoofdpersonen zijn ook eindelijk op niveau. Waar ik me bij elke voorgaande film nog wel eens kon irriteren aan een Harry, Ron of Hermione heb ik nu eigenlijk alleen maar van ze genoten. Vanaf de allereerste scene waarin Hermione zich gereed maakt voor vertrek (onder begeleiding van de geweldige score door Alexandre Desplat) is al te merken dat ze als actrice enorm is gegroeid. Maar goed, ze hebben dan ook wel 6 films kunnen oefenen natuurlijk

    Voor de rest zijn de visual- en special effects weer zo goed als je mag verwachten van zo'n grote film, en ook de cinematografie laat weinig ruimte over voor verbetering. De score had Desplat had ik ik natuurlijk al genoemd, die is gewoon

    Het moge duidelijk zijn, ik ben zeeeeeer tevreden met deze film, heb er echt van genoten! En dat is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat ze het verhaal over 2 films spreiden.

    De scene waarin de mythe over de deathly hallows uit de doeken wordt gedaan is overigens nog een speciale vermelding waard. Ik ga niet verklappen hoe of wat, maar het is in ieder geval heel gaaf gedaan!!

    9.0
    Heb ik al gedaan!


  19. #294

    Standaard

    Ik heb begrepen dat er de komende dagen al een aantal voorstellingen zijn uitverkocht bij Utopolis dus het word dringen om dit te zien.

    Off topic: Heeft iemand die Harry Potter in IMAX heeft mogen zien ook de trailer voor Green Lantern vooraf gezien? Als dat zo is, hoe was het op het grote scherm?

  20. #295

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ed Lewis Bekijk bericht
    De eerste 2 films hadden een rating voor 6 jaar en ouder, de 3de 9 jaar en de laatste 3 al 12 jaar en ouder, de films/boeken worden dan net als HP zelf telkens volwassener en een stuk duisterder, dus een naakte HP kan er ook wel tussen.
    Deze film zal ook wel 12 krijgen of misschien denk ik zelfs wel hoger afgaande op het boek.
    Maar goed ik vind dat nou niet zo schokkend allemaal, maar ik ben dan ook geen kind of ouder
    Mja nou het klinkt allemaal heftiger dan het is. Wie nu een steamy bedscène verwacht tussen Hermelien en Harry komt toch wel bedrogen uit. Technisch gezien is het een droom, zie je vooral schouders en is alles wazig, en duurt de scène amper een paar seconden. Op sommige sites kom ik reacties tegen alsof er onderhand een halve pornoscène in de film zit....
    En ja Robbie, er valt wel degelijk wat te genieten voor je: Harry gaat even een stukje zwemmen. En doorgaans doe je dat niet in je bontjas
    Laatst aangepast door John Tak : 17-11-2010 om 22:35
    "Volg de spinnen...? Waarom is het niet gewoon: 'volg de vlindertjes'...."

  21. #296

    Standaard

    Gisternacht de film gezien. Ik heb genoten, en de film hoort nu al tot de top 3 van de Harry Potter films. Opvallend is ook dat aan het einde van de film op een heel emotioneel moment de hele zaal haast zat mee te snikken. Het boek kennend, kan ik mij alleen maar voorstellen dat deel 2 nog veel beter zal zijn. Binnenkort weer naar deze film, en daarna nog een paar keer.
    Mijn ht-opstelling: LG Oled 65e6v, Onkyo TX-RZ1100, OPPO UDP-203 UHD Blu-ray Discspeler, Sony UBP-X800 4k Blu-ray speler, Panasonic DP-UB824, Marantz HD-CD-1, Ziggo Next, Mordaunt Short boxen 4 x MS908 Front, 1 x MS905 Centre, 2 x MS905 Bipolair Surround, 1 x avant 309i Subwoofer, Onkyo SKH-410 speakers, Sonos Play 5, Sonos Play 5 (2e generatie), Sonos sub.
    (2e generatie), Beyerdynamic T-1 koptelefoon

    Wat ik gezien heb

    Mijn collectie

  22. #297

    Standaard

    Ben ongeveer een uurtje geleden de cinema uitgekomen, zwaar onder de indruk. Waar ik bij 'Half-Blood Prince' met gemengde gevoelens de cinema verliet, kwam ik hier buiten met een bijna euforisch gevoel. De film is in één woord fantastisch. De duistere toon is perfect, je voelt heel goed de dreiging van Voldemort en zijn dooddoeners en wat al die critici zeiden over 'overplotting' is zever en mag niet als maatstaf gebruikt worden, daar slechts weinig recensenten weten dat het boek evenveel plotting bevat. Ze zetten héél duidelijk nog eens uiteen via flashbacks hoe het nu zit met die Horcruxes, dat het deeltjes zijn van Voldemort's ziel, welke ze al vernietigd hebben en welke er nog vernietigd moeten worden. Meer hoefde er voor mij in deze film niet uitgelegd te worden, al wil dat niet zeggen dat ik als enthousiasteling blind ben voor de tekortkomingen van de film. Want opnieuw wordt de volledige historie van Tom Riddle (Marten Vilijn) achterwege gelaten, en zelfs over die van Perkamentus wordt bijna met géén woord gerept. Als ik me niet vergis dan is er zelfs geen enkele scéne waar expliciet vermeld wordt dat Gellert Grindelwald de grootste tovenaar van zijn tijd was totdat hij verslagen werd door Perkamentus, evenals het feit dat Perkamentus duidelijk een boon voor Grindelwald had. Allemaal bijkomende informatie, maar toch spijtig dat ze zelfs mét deze splitsing geen tijd vonden om dit eventjes te vermelden.

    Wat ik dan wel weer heel goed vond, is hoe ze de dood van Hedwig hebben aangepakt. Héél trouw verfilmd, zo stelde ik het me ook voor in het boek. Nét als Dobbby's dood trouwens - emotioneler kon niet, en ik was vast niet de enige die in de zaal een traantje wegpinkte. Mijn overige lof gaat uit naar de excellente soundtrack van Alexandre Desplat, die in mijn ogen (of beter gezegd: oren) na John Williams de beste componist van de reeks is. Zijn themes zoals Obliviate, Ron Leaves en Farewell to Dobby bezorgden me kippenvel en dat is exact wat ik wil als ik naar dit soort film kijk.

    Ik doe ook mijn tovenaarshoed af voor de CGI in deze film. Dobby zag er net als Kreacher weer fantastisch goed uit, om nog maar te zwijgen van de zeven Potters en één van de hoogtepunten uit de film, namelijk het verhaal van The Three Brothers. De splitsing kwam ook héél natuurlijk, ik had niet het gevoel dat ik op dit moment nog meer moest zien maar dat kan natuurlijk komen door het feit dat ik wist dat de film zou eindigen met Voldemort die de Zegevlier steelt.

    Ook de leuke knipoogjes waren zo fantastisch: de soldaatjes in Harry's bezemkast uit film 1, Harry tegen Omber: 'We must not tell lies, Dolores!', Dobby met zijn fantastische schoenen,... Te veel om op te noemen. Ik ga 'm zo snel mogelijk nog eens herbekijken - en opnieuw genieten van al het moois. Dit zou wel eens mijn favoriete HP-film kunnen worden!

    9/10

  23. #298

    Standaard

    Ik ga hier vanavond naar toe. Na alle (positieve) reviews hier kijk ik er nog meer naar uit!

  24. #299

    Standaard



    Ik ben gisteren naar de bioscoop geweest om deze film te bekijken. Ging er heen met hoge verwachtingen en al de positieve recensies hebben echt gelijk gekregen. De film zit gewoon erg goed in elkaar.

    Het acteren van de 3 hoofdrolspelers is echt zichtbaar verbetert ten opzichte van de vorige films. Vooral Emma Watson wist me te verbazen in de scene waar ze soort van gemarteld word door Bellatrix en ook toen ze haar ouders de herinneringen uitwisten.. Dat was echt goed geacteerd en ook naast die scene is zij in mijn ogen de meest talentvolle van de 3, maar Rupert en Daniel speelden ook beter dan voorheen.

    Zaten veel leuke stukjes in ; en ook een paar echte schrikeffecten. Ik sprong half omhoog op het moment dat Nagini op Harry en Hermelien afdook. En ja, je zag het van ver aankomen maar als het dan ook echt gebeurd..

    Verhaal zat goed in elkaar en volgde echt het boek met veel dingen. Vooral de dood van Dobby greep mij persoonlijk erg aan, zo zielig.

    Was wel echt duidelijk dat het de aanloop film was tot de echte finale, aangezien er wel een stuk inzat dat wat langdradig aanvoelde en wat saai aanvoelde. Maar het was wel nodig om de rest van de film goed te kunnen begrijpen en om het volgende deel goed te begrijpen.

    En de kijkers gingen los bij ons in de zaal toen Daniel uit de kleren ging ; en vooral met Emma erbij in de fantasie van Ron. Goed gedaan ook



    Conclusie : 9,0

  25. #300

    Standaard

    Ik ben toch wel verrast door de positieve reacties. De eerste paar recensies die ik las waren nogal verdeeld. Aangezien de fans vaak nog kritischer zijn, dacht ik dat het nogal matig ontvangen zou worden.

    Maar nu blijkt dat het blijlbaar toch één van de betere uit de reeks is.
    Nu kijk ik er nog meer naar uit.

Pagina 12 van 19 EersteEerste ... 28910111213141516 ... LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •