A-Film start crowdfund-campagne voor distributie Dark Places met Charlize Theron

A-Film start nieuwe crowdfundingcampagne voor film met Charlize Theron

A-Film Benelux is vorige week gestart met een crowdfundingcampagne op financieringsplatform Symbid voor Dark Places, de spannende thriller met Oscarwinnares Charlize Theron. Dit is de eerste keer dat er een crowdfundingcampagne voor een Hollywood-productie wordt gestart vanuit Nederland. Symbid financierde eerder onder meer de recente film De Surprise. Crowdfunding is inmiddels een steeds vaker voorkomende financieringsvorm binnen de filmwereld.

DARK PLACES

Dark Places

Dark Places vertelt het verhaal van Libby Day (Charlize Theron) die zeven was toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Libby overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de moorden en levenslang kreeg. Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd “The Kill Club”, Libby vijfentwintig jaar later vinden, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de duistere waarheid naar boven…

Topcast
Niet alleen is Oscar winnares Charlize Theron te zien in Dark Places. Er zijn ook rollen weggelegd voor Christina Hendricks (Mad Men), Chloe Grace Moretz (Kick-Ass), Nicholas Hoult (X-Men: First Class), Tye Sheridan (Mud) en Corey Stoll (House of Cards). Samen zorgen zij voor een mix tussen geroutineerde en jonge zeer talentvolle acteurs. Met name Chloe Grace Moretz en Tye Sheridan worden door de Amerikaanse media getipt als sterren van de toekomst.

Regisseur
Dark Places wordt geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner. Hij brak internationaal door na zijn film Haar Naam Was Sarah. Deze film werd in Nederland ontzettend goed bezocht met 450.000 bezoekers. Dit is zijn eerste grotere Hollywood film. De combinatie tussen topcast en talentvol regisseur beloofd veel. Behalve een goede regisseur en cast is Dark Places gemaakt door top vakmensen zoals de director of photography Barry Ackroyd (Oscar nominatie voor The Hurt Locker), productie designer Laurence Bennet (Oscar nominatie voor The Artist) en editor Billy Fox (Band of Brothers).

Investeren in DARK PLACES via crowdfunding
Via Symbid kan iedereen, al vanaf twintig euro, mee investeren in Dark Places. Investeerders delen niet alleen mee in het rendement van de film, maar krijgen ook leuke extra’s zoals de filmeditie van het boek, de filmposter en kaarten voor de voorpremière. Het crowdfundingproject kent een vliegende start: in de eerste dagen is er al bijna 10% van het totaalbedrag gefinancierd. A-Film Benelux wil voor Dark Places 50.000 euro ophalen via crowdfunding.
”We hebben bewust gekozen om te investeren via crowdfunding, omdat er op die manier een grotere betrokkenheid bij het publiek ontstaat’, zegt directielid A-Film Benelux Coen Michielsen. ‘We verwachten dat degenen die investeren ook actief over de film gaan praten en zo velen enthousiast maken over de komst van Dark Places.”
Symbid medeoprichter en CEO Korstiaan Zandvliet beaamt dit: “De filmindustrie gaat goed mee met de moderne vormen van financiering, waarvan crowdfunding het meest in opkomst is. Iedere investeerder is tegelijkertijd ambassadeur. We merken dat ook bij de vele andere bedrijven die we in de afgelopen jaren succesvol hebben gefinancierd via crowdfunding voor bijna 8 miljoen euro. En dit is nog maar het begin.”

Met een investering van €20,- participeert u al in deze spannende film. Niet alleen bestaat de mogelijkheid om uw investering in zijn geheel met rendement terug te verdienen. Ook kunt u profiteren van unieke voordelen. Lees hier alles over op de website.

De Film komt 6 augustus in de bioscoop. U kunt investeren in de uitbreng en distributie. Uw investering levert behalve rendement, ook nog vele leuke extra’s op. Lees hier meer over op de website onder het kopje Sales.


A-Film logo

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  17-06-2015

Van de kant van A-film snap ik het wel, risicospreiding, maar wat voor voordeel het nou echt heeft voor een investeerder zie ik niet. Voor een financiele opbren...
Lees meer >

Oudlid_X5  |  16-06-2015

En in april was er al een sneak preview ...
Lees meer >

Werner  |  16-06-2015

Euh... wat is het nut van een crowdfundingcampagne voor een film die al gemaakt is? Mocht het nu om Futurama seizoen 9 gaan, ja dan...
Lees meer >

WaymannDirector  |  16-06-2015

Deze film is toch al sinds mei in de bioscoop ? Wil hem zien, heb het boek gelezen en was best wel spannend.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina