Animal Planet Panda Story vanaf 19 juni op DVD

Strengholt Multimedia presenteer vanaf 19 juni in 3 DVD-box

Animal Planet Panda Story
Verhalen van één van ’s werelds meeste bedreigde dieren

In Panda Story, de 3 DVD box met bijzondere documentaires van Animal Planet, wordt het bekende pandakoppel Mei Xiang en Tian Tian gevolgd. We kijken mee hoe dit paartje wordt overgebracht van China naar Amerika, we volgen hun paargedrag en de geboorte van hun jong: Tai Shan.
In het wild leven naar schatting nog maar 1600 reuzenpanda’s. Wereldwijd zetten biologen en natuurwetenschappers zich in voor het behoud van de reuzenpanda, met wisselend succes. De DVD- box ‘Panda Story’ gunt ons een kijkje in het leven van twee van deze bijzondere dieren: Mei Xiang en Tian Tian.

Het pandakoppel Mei Xiang en Tian Tian verhuisde in 2000 van het ‘China Research and Conservation Center for the Giant Panda’ in Sichuan te China naar de Smithsonian National Zoo in Washington te Amerika. De National Zoo doneerde hiervoor 10 miljoen dollar aan het ‘China Wildlife Conservation Association’ die zij gebruiken om hun onderzoek en bescherming van de natuurlijke habitat van panda’s te bekostigen. In ruil hiervoor mocht de dierentuin zorg dragen voor Mei Xiang en Tian Tian en ervaringen uitwisselen met andere wetenschappers in China en Amerika. Inmiddels heeft men veel geleerd van dit bekende pandakoppel. Leer ook dit pandakoppel en hun jong kennen via de ‘Panda Story’ op DVD!

De DVD-box ‘Panda Story’ bevat de volgende 3 DVD’s:

Meet the Panda’s: Washington’s New Power Couple
In dit programma van Animal Planet wordt de verhuizing van het paartje van China naar Amerika gevolgd. We zien welke voorbereidingen aan deze lange reis vooraf gingen, hoe de verhuizing verliep en hoe Mei Xiang en Tian Tian zich aan weten te passen aan hun nieuwe omgeving.

A Panda is Born
Op de tweede DVD van deze speciale box volgen we het paargedrag van de panda’s in de Smithsonian National Zoo. Panda’s planten zich zowel in het wild als in dierentuinen moeizaam voort. De vrouwtjespanda’s zijn slechts vier dagen per jaar vruchtbaar en de mannelijke panda’s hebben over het algemeen geen zin om te paren. Het vrouwtje, Mei Xiang, en haar mannetje Tian Tian slagen er uiteindelijk toch in om een kleine panda ter wereld te brengen.

Panda’s First Year
In het derde deel van ‘Panda Story’ volgen we het eerste levensjaar van het pandajong Tia Shan. We zien de eerste stapjes en eerste hapjes van het bamboe, het favoriete voedsel van het pandajong tot en met zijn eerste duik in het zwembad. Voor moeder Mei Xiang is dit haar eerste jong. Desondanks heeft ze een uitstekend moederinstinct dat ervoor zorgt dat Tai Shan in het eerste levensjaar alles leert wat een reuzenpanda moet leren. Panda’s First Year wordt gepresenteerd door Bo Derek.

Prijs: € 19,95 (3 DVD-box) – circa 140 minuten

De DVD ‘A Panda is Born’ is tevens los te verkrijgen. Prijs: € 9,95 (1 DVD) – circa 45 minuten

Recente artikelen

Laatste reacties

Gaberiel-2  |  05-06-2008

Kan best interessant zijn...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina