Autisme, seriemoordenaar en liefde onder ouderen centraal op BBC First in februari

Autisme, seriemoordenaar en liefde onder ouderen centraal op BBC First in februari

In februari lanceert BBC First drie nieuwe dramaseries. Derek Jacobi, Anne Reid, Sarah Lancashire en Nicola Walker keren terug in de langverwachte tweedelige special van de BAFTA award-winnende serie Last Tango in Halifax. In Plain Sight is gebaseerd op een huiveringwekkend waargebeurd verhaal: een vastberaden detective wordt achterna gezeten door een arrogante seriemoordenaar die hij koste wat het kost wil veroordelen. Een opvallende serie die exclusief op BBC First wordt uitgezonden. Ontdek tot slot de nieuwe, fijnzinnige, emotionele en eigentijdse dramaserie The A Word. De afleveringen zitten vol ideeën over ouderschap, handicap en over onze hedendaagse maatschappij. De serie is grappig, gedurfd, rauw en innovatief; en het toont enkele bijzondere en ongewone situaties.

LAST TANGO IN HALIFAX

Last Tango in Halifax Seizoen 4 gaat op dinsdag 7 februari om 21:00 uur in premiere op BBC First
Last Tango In Halifax
In de eerste aflevering van deze tweedelige special, moet Caroline weer afrekenen met veranderingen in haar leven. Twee jaar na de tragische dood van Kate, maakt Caroline bekend dat ze aan een nieuwe baan begint op een uitdagende school en dat de familie dus moet verhuizen. Ondanks haar verdriet en de pijnlijke tijden die ze heeft doorstaan, ontmoet Caroline een intrigerende vrouw die alleen maar verder bijdraagt aan de instabiliteit van haar leven. De verhuizing valt niet in goede aarde bij Celia: haar aandacht gaat meer uit naar het toneel, waarvoor ze op het laatste moment is gevraagd om Madame Arcati te spelen in de lokale productie van Blithe Spirit. Ondertussen heeft Gillian veel aan haar hoofd na het lastige gesprek met Alan over waar hij begraven wil worden. Problemen uit haar verleden komen daarnaast weer naar boven. Is ze sterk genoeg om haar relatie met Robbie niet te laten beïnvloeden?

“It’s warm and funny, yet with enough edge to prevent it from being disposable fluff” - Telegraph

IN PLAIN SIGHT

In Plain Sight gaat op zaterdag 11 februari om 21:00 uur exclusief in première op BBC First
In Plain Sight
In Plain Sight is gebaseerd op een huiveringwekkend waargebeurd verhaal. In dit drama wordt een vastberaden detective achterna gezeten door een arrogante seriemoordenaar die hij koste wat het kost wil veroordelen. Het proces en de executie van Peter Manuel in 1958 waren een mediasensatie en trok pers van over de hele wereld. Nooit eerder had één man terechtgestaan voor acht moorden. Deze aangrijpende dramaserie toont het verhaal van de hardnekkige strijd van detective William Muncie, waarin hij wil bewijzen dat Manuel schuldig is, maar ook de persoonlijke wraak van de moordenaar op politiemannen tijdens zijn proces. Toen Manuel vrijgelaten werd in 1955, nadat hij vastgezeten had voor seksuele aanrandingen, vertrok hij voor twee jaar op reis waar hij een klein, knus Schots dorpje angst en terreur toebracht. Gedreven door paniek en de massale persaandacht voor zijn moorden, is er maar één ding dat Manuel nekt. Doordat hij kickt op de aandacht, heeft Muncie bewijzen om hem eindelijk op te pakken.

“In Plain Sight is exerting a powerful grip. It can only grow stronger as Manuel’s campaign of violence escalates and fear ripples out into the wider community” - Telegraph

THE A WORD

The A Word gaat op dinsdag 21 februari om 21:00 uur in première op BBC First
The A Word
The A Word is een serie over een chaotisch gezin dat vooral draait om een kind dat lijdt aan een vorm van autisme. Het gezin heeft moeite met communiceren. Niet omdat ze niet slim, grappig of adequaat zijn, maar omdat er een kloof zit tussen hun diepste gevoelens en het uitdrukken van die gevoelens. In het midden van het gezin staan Alison en Paul Hughes, twee dertigers die een leven aan het Lake District willen opbouwen samen met hun twee kinderen: Rebecca en Joe, een mooi, vijfjarig jongetje. Een dromerig type dat nooit zonder koptelefoon te zien is. Joe leeft in een wereld van routine, op het ritme van punk beats, new wave en indie-klassiekers. Totdat hij naar school moet. Daarna wordt Joe als egocentrisch, asociaal, zelfs beetje achtergesteld en zeer vreemd ervaren. Maar wanneer Eddie, de broer van Allison, en zijn vrouw terug naar het ouderlijk huis keren om hun huwelijk te redden, zijn zij de eerste die suggereren dat er wellicht iets ernstigers met Joe aan de hand is.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? Deze series gaan door in februari:

  • Ripper Street seizoen 5 – Elke donderdag om 21:00 uur tot 9 februari
  • Indian Summers seizoen 2 – Elke zondag om 21:00 uur
  • Sherlock seizoen 4 – Vanaf 16 februari elke donderdag herhaald om 21:00 uur

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina