BenQ introduceert projector met HQV technologie

Het is al HD wat de klok slaat; HD is dan ook een fantastische ontwikkeling en een evolutie op het gebied van beeldverwerking te noemen. Echter, hedendaagse videobronnen zijn nog lang niet altijd HD ready. Zo zullen op een moderne HD afspeelbron ruis en lage beeldkwaliteit zelfs beter zichtbaar zijn in plaats van minder. BenQ introduceert de W500; een HD-ready projector uitgerust met de Holywood Quality Video (HQV) technologie. Hiermee worden oude opnames weer nieuw leven worden ingeblazen. Zo lijkt Woodstock ineens een modern feest met jaren 60 thema en worden de homevideo’s van jaren terug opgekalefaterd.
Naast deze techniek kent de projector een lichtopbrengst van 1100 ANSI lumen en een contrast ratio van 5000:1 voor volle en heldere beelden.

Een lens als een oog
De lens van de W500 werkt volgens het principe van het menselijke oog. De opening van de lens gaat open of sluit afhankelijk van het inkomende video signaal; zoals de iris van ons oog dat doet bij de waarneming van veel/weinig licht. Bij donkere scènes zorgt dit voor een dieper zwart en bij lichte scènes wordt de lichtsterkte verhoogd wat een meer dynamisch beeld en dieptewerking tot gevolg heeft.

Perfect bewegend beeld
De BenQ W500 is sterk in het wegpoetsen van kartelrandjes die kunnen ontstaan bij de randen van bewegende onderwerpen op het scherm. Verder treedt bij de conversie van een 1080i HD signaal naar een 1080p HD signaal vaak enige vervorming op door ‘blokkerige’ beeldweergave. De BenQ W500 lost dit probleem op met haar “motion adaptive de-interlacing” techniek.

Hollywood Film Quality
De HQV technologie is niet nieuw; het is een technologie die vanuit de Hollywood studio’s is komen overwaaien (zoals de naam al doet vermoeden). De HQV processor kent een ongekende rekenkracht die simpel gezegd zorgt voor een toename in pixels tot 80%. Hierdoor komt zelfs een oude videotape dicht in de buurt van HD kwaliteit. De HQV processor interpoleert bovendien ieder pixel afzonderlijk waardoor ongewenste schaduweffecten en vervormingen worden voorkomen. Dit in tegenstelling tot oudere technieken waarbij hele blokken van het beeld tegelijk worden verwerkt en kleurovergangen daardoor onjuist worden doorgevoerd.

Senseye
De W500 biedt tevens de unieke Senseye techniek. Senseye zorgt ervoor dat iedere kleur apart wordt bijgesteld in helderheid en kleursignaal (RGB) om zo tot een ultieme kleurverzadiging te komen zonder dat dit de andere kleuren beïnvloed. Normaal gesproken worden fletse kleuren bijgesteld op het scherm door het signaal van de zwak weergegeven kleur in het gehele beeld te versterken. Dit kan tot gevolg hebben dat andere kleuren in het beeld hun kleurechtheid verliezen. Senseye biedt vier modi om tot de juiste kleurverzadiging te komen; standaard, foto, film en dynamische modus.

De W500 is eind mei verkrijgbaar voor € 1.299,- en zorgt voor High Definition beelden op apparaten uiteenlopend van een videorecorder tot aan de Playstation 3.

Recente artikelen

Laatste reacties

Roadster  |  16-05-2007

"Hierdoor komt zelfs een oude videotape dicht in de buurt van HD kwaliteit." is het heel erg als ik dit niet geloof? Nee hoor :) lijkt mij ook sterk
Lees meer >

Sicco  |  15-05-2007

"Hierdoor komt zelfs een oude videotape dicht in de buurt van HD kwaliteit." is het heel erg als ik dit niet geloof?
Lees meer >

Jaco  |  15-05-2007

Hoop beloftes.... Ik ga er altijd van uit dat men niet iets van niets kan maken, dus lijkt het me dat ehet erg overdreven is.... eerst maar even een werkende ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina