Bioscoop premières van deze week

Bioscoop premières van deze week

Deze week gaan er weer nieuwe films in première.

Bon Dieu!

De Verneuil familie is een welgestelde katholieke familie met vier dochters. De eerste drie dochters zijn getrouwd met mannen van verschillende afkomst en verschillende religies. De ouders zijn dan ook in hun nopjes als dochter nummer vier trouwt met een katholieke man.

Release: 26 juni 2014

The Double

Simon is een verlegen man, die een geïsoleerd leven leidt in een wereld die hem niet ziet staan. Maar alles verandert wanneer James, zijn fysieke dubbelganger, bij hetzelfde bedrijf komt werken. In tegenstelling tot Simon, loopt hij over van zelfvertrouwen, is hij charismatisch en populair bij vrouwen. Simon ziet zijn nachtmerrie werkelijkheid worden als James zijn leven langzaam maar zeker overneemt.

Release: 26 juni 2014

The Love Punch

Richard Jones, een gescheiden bedrijfseigenaar van middelbare leeftijd, besluit met pensioen te gaan. Op zijn laatste werkdag verheugt hij zich al op een zorgeloze toekomst.Maar dan ontdekt hij tot zijn ontzetting dat er fraude is gepleegd bij de bedrijfsovername. Zijn bedrijf is failliet en alle pensioengelden, inclusief de zijne, zijn gestolen. Met zijn ex-vrouw Kate gaat Richard op zoek naar de verantwoordelijke dubieuze zakenman. Tijdens de achtervolging door Europa, van Londen via Parijs naar de Riviera, krijgen Richard en Kate te maken met vele intriges en een juwelenroof en ontdekken ze dat de oude liefde nog niet geheel gedoofd is. Pierce Brosnan (Love Is All You Need) en Emma Thompson (Saving Mr. Banks) spelen de hoofdrollen in de misdaadkomedie The Love Punch van regisseur en scenarioschrijver Joel Hopkins (Last Chance Harvey). Verder spelen onder anderen Timothy Spall (The King’s Speech), Celia Imrie (The Best Exotic Marigold Hotel), Louise Bourgoin (Un heureux événement), Laurent Lafitte (Les petits mouchoirs) en Tuppence Middleton (Trance).

Release: 26 juni 2014

The Two Faces of January

Met de thriller The Two Faces of January maakt scenarioschrijver (Drive) Hossein Amini zijn regiedebuut. De film is gebaseerd op de in 1964 verschenen roman van Patricia Highsmith. Het stijlvolle Amerikaanse koppel Chester en Colette MacFarland (Viggo Mortensen en Kirsten Dunst) vertoeft in Athene waar ze tijdens een uitstapje naar de Akropolis de jonge Grieks sprekende Amerikaan Rydal (Oscar Isaac) tegenkomen. Hij werkt als gids en probeert tegelijkertijd toeristen op te lichten. Als het echtpaar hem voor een diner uitnodigt in hun exclusieve hotel, wordt hij ingezet om te helpen het lichaam van een schijnbaar bewusteloze man te verplaatsen. Rydal raakt hiermee ongewild verstrikt in het grimmige web van het duo en probeert hier uit te geraken. Maar dat wordt bemoeilijkt door de liefde die hij voelt voor Colette.

Release: 26 juni 2014

Una via a Palermo

Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een lokale familie en Samira, een oudere dame, aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand.

Release: 26 juni 2014

Koemba: De Zebra Die Zijn Strepen Kwijt Is

Het spannende, hartverwarmende Koemba vertelt het verhaal van de jonge zebra Koemba die enkele strepen op zijn vachtje mist. De kleine Koemba heeft vanaf zijn geboorte maar de helft van zijn strepen, waardoor hij door de rest van de kudde wordt buitengesloten. Wanneer ze te maken krijgen met een extreme droogte, moeten ze op zoek naar water om te kunnen overleven. De moedige Koemba offert zichzelf op en besluit op zoek te gaan naar de beroemde waterput. Het is de waterput waar de eerste zebra’s hun strepen hebben gekregen en dat is precies wat Koemba ook wil: zijn strepen verdienen. Op zoek naar de legendarische waterput krijgt Koemba gezelschap van enkele kleurrijke vriendjes, zoals een hyperactieve struisvogel en een schattige waterbuffel. Samen gaan ze het geweldige avontuur aan om de kudde te redden en Koemba een held te maken, om hem eindelijk als een volwaardig zebra door het leven te laten gaan. Lukt het Koemba om zijn strepen terug te krijgen?

Release: 25 juni 2014

The Raid - Double Bill (unieke speciale voorstelling)

Zie de keiharde actiefilms The Raid en The Raid 2 achter elkaar, exclusief bij Pathé Spuimarkt.

Programma
Start 19:30 uur
Einde 00:45 uur
The Raid: 19:30 uur tot 21:15 uur

Pauze: 40 minuten

Deel 2: 22:00 uur tot 00:45 uur

The Raid:


The Raid speelt zich diep in de sloppenwijken van Jakarta af, in een appartementencomplex waar enkele van de werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters wonen. Tot nu toe werd het gebouw altijd beschouwd als onneembaar en met rust gelaten. Daar komt verandering in als een eliteteam van agenten de opdracht krijgt de beruchte drugsbaron die het complex beheerst uit te schakelen. Die bivakkeert op de dertigste verdieping van het gebouw, maar op de zesde komt het team er al achter dat de missie hopeloos is. Helaas is er geen weg terug en is de enige mogelijkheid die ze nog hebben de overige vierentwintig verdiepingen omhoog te gaan, om hun doelwit alsnog uit te schakelen.

The Raid 2:


Na het bioscoopsucces van de spectaculaire martial arts film The Raid komt regisseur Gareth Evans met het langverwachte vervolg The Raid 2: Berandal. Rama (Iko Uwais) dacht dat hij de strijd tegen de Indonesische onderwereld had gewonnen. Niets is minder waar. De gangsters zijn uit op wraak en als hij wordt bedreigd, wordt Rama gedwongen undercover te gaan om zijn familie te beschermen. Terwijl hij zich een weg vecht door de criminele organisaties, komt hij erachter dat binnen zijn eigen korps corrupte politieagenten en politici aan de touwtjes trekken. Tijdens het daaropvolgende gevecht tegen corruptie moet Rama alles op het spel zetten om het leven van zijn vrouw, kind en hopelijk zichzelf te redden.

Release: 25 juni 2014


Videodrome re-release (1983)

Klassieke scifi-horrorfilm van David Cronenberg over een tv-piraat die een kanaal ontdekt waar snuff-movies worden vertoond. De directeur van een tv-station raakt geïntrigeerd door de uitzendingen met seks en geweld van kabelpiraat Videodrome. Hij krijgt verbijsterende hallucinaties en ontwikkelt een orgaan in zijn buik waarin videocassettes geplaatst kunnen worden. Deze film uit 1983 uit stevige en profetische kritiek op de hedendaagse mediacultuur. Deze opnieuw uitgebrachte film is te zien in het Eye Film Instituut Nederland en in het Filmhus Den Haag.

Release: 26 juni 2014

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina