Blu-ray Disc wordt verkoophit in feestmaand december

Update microsoft XBOX 360 17-11-2009 Zune Twitter Facebook

logo



Blu-ray Disc wordt verkoophit in feestmaand december

 

Blu-ray Disc wordt steeds populairder. In 2009 zijn tot nu toe 300% méér Blu-ray Disc spelers gekocht dan in 2008. GfK Retail and Technology Benelux verwacht dat de helft van alle spelers en films op Blu-ray Disc in het laatste kwartaal over de toonbank gaat. Steeds meer mensen beseffen dat zij met Blu-ray Disc het maximale beeld en geluid uit hun HDTV kunnen halen.

huiskamerAan het einde van dit jaar heeft 70% van de huishoudens in Nederland een HDTV, zo voorspelt GfK Retail and Technology Benelux. Een fractie daarvan ontvangt TV-uitzendingen in HD-kwaliteit. “Deze kloof tussen huishoudens met een HDTV en huishoudens die televisiekijken in HD-kwaliteit, is een grote kans voor Blu-ray,” stelt Daniëlle Tamis van de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux. “Als mensen van de HD beeld- en geluidskwaliteit van hun HDTV willen genieten zonder daar maandelijks voor te hoeven betalen, is de Blu-ray Disc speler de beste manier om deze kloof direct te overbruggen. Nu steeds meer mensen de voordelen van Blu-ray kennen, zien we dat de opmars van Blu-ray versnelt. We verwachten dat Blu-ray Disc de verkoophit van de feestmaand wordt.”

Bestsellers in december
In de eerste drie kwartalen van 2009 hebben de Nederlanders ruim 16 miljoen euro aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. In het laatste kwartaal van 2009 zullen bestsellers zoals, Terminator Salvation, Gladiator, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Ice Age 3 en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen ervoor zorgen dat er bijna net zoveel films op Blu-ray Disc over de toonbank gaan als in de eerste negen maanden van dit jaar.

“Door de sterke releases, aantrekkelijke eindejaarsaanbiedingen en het toenemend bezit van Blu-ray Disc spelers zal Blu-ray Disc in de feestmaand in trek zijn,” stelt Maikel Verhaaren van GfK Retail and Technology Benelux.

Het aantal mensen dat in het laatste kwartaal voor een Blu-ray Disc speler kiest, is groot. GfK Retail and Technology Benelux verwacht dat aan het einde van dit jaar ruim een half miljoen huishoudens een Blu-ray Disc speler heeft, waaronder de PlayStation®3. Ook desktopcomputers en laptops bevatten steeds vaker een Blu-ray Disc speler. Met een Blu-ray Disc speler of PlayStation®3 kunnen mensen een avond film kijken of gamen in de allerbeste kwaliteit. Dankzij de grote opslagkwaliteit is de beeldkwaliteit van Blu-ray Disc 5 keer scherper dan bij DVD en het ongecomprimeerde geluid kristalhelder. Bij de overstap op een Blu-ray Disc speler gaat de filmcollectie op DVD niet verloren. Want een Blu-ray Disc speler speelt ook DVD’s af.

Recente artikelen

Laatste reacties

.:Quadran:.  |  04-12-2009

Ik heb al vaak blu-ray goedkoper kunnen kopen (met NL ontdertitels) dan de dvd-versie. Wie een beetje prijzen vergelijkt zal dit bevestigen.
Lees meer >

Vogeltje29  |  04-12-2009

voorlopig laat ik blue ray nog links liggen , de dvd kwaliteit is me goed genoeg en ik heb er gewoon het extra geld niet voor over voor dat kleine beetje extra ...
Lees meer >

pete928  |  28-11-2009

voorlopig laat ik blue ray nog links liggen , de dvd kwaliteit is me goed genoeg en ik heb er gewoon het extra geld niet voor over voor dat kleine beetje extr...
Lees meer >

homernt  |  27-11-2009

Dan kun je over 38 dagen weer bestellen;-) Op 19 jan. komt in de VS Magnolia uit dat wordt waarschijnlijk de eerst volgende. Maar Ghost in the shell schijnt t...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina