BravaHDTV: Nieuwe Nederlandse HDTV zender

Vanaf deze week is Nederland een HDTV zender rijker, BravaHDTV is op 3 juli van start gegaan met proefuitzendingen via het netwerk van CAIW.

BravaHDTV is een cultuurzender die volledig 1080i uitzend en daarmee afwijkt van de Europese trend waarbij veel HDTV zenders kiezen voor de 720p norm. BravaHDTV zendt 24 uur per dag opera\'s, operettes, ballet en concerten uit in 1080i formaat met Dolby Surround geluid.
Alle producties van de zender zijn opgenomen in operahuizen en theaters waaronder Royal Opera House te Londen, Teatro Real te Madrid en het Scala te Milaan. Het aanbod omvat La Bohème, Otello, Aida, Het Zwanenmeer, Tosca, Zoroastre, Cosi fan tutte en nog veel meer. Het gaat volgens BravaHDTV om producties die zelden of nooit in de Nederlandse theaters te zien zijn, uitgevoerd door top artiesten, musici en dirigenten.

BravaHDTV is een reclamevrije zender, de uitzendingen worden dus niet onderbroken. Of BravaHDTV hierdoor (op den duur) een abonneezender zal worden is momenteel niet bekend.
In eerste instantie is de zender alleen te ontvangen via het kabelnet van CAIW, onderhandelingen met andere kabelexploitanten lopen nog. Ook zal de zender in de nabije toekomst onderdeel gaan uitmaken van het HDTV pakket van Canal Digitaal via de Astra satelliet.

Meer informatie is te vinden op de website van BravaHDTV.

Recente artikelen

Laatste reacties

Alexander de Mol  |  05-07-2007

Hmm...wel goed dat er steeds meer komt op het gebied van HDTV. Helaas trekt deze content mij niet echt.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina