Bridge: De Zusjes Kriegel vanaf 12 oktober op DVD

Bridge Entertainment Group presenteert met trots
de spannende jeugdfilm met een magisch zwart kantje

DE ZUSJES KRIEGEL

NAAR HET BOEK VAN MARC DE BEL
Regie: Dirk Beliën (Oscar korte film Fait d’Hiver)
Met: Katleen Apers, Evelien Apers en Dorien Janssens als de zusjes Kriegel.
Steven van Herreweghe, Veerle Baetens, Victor Löw, Liesbeth Kamerling, Gilda de Bal
Verkrijgbaar op DVD vanaf 12 oktober 2004

12 oktober 2004 brengt Bridge Entertainment Group op DVD de spannende jeugdfilm uit van DE ZUSJES KRIEGEL. Een film over drie eigenwijze, tegendraadse zusjes die er op school zo’n zooitje van maken, dat ze op last van de politie naar een internaat gestuurd worden. Aanvankelijk lijkt het daar wel een paradijs. Maar de directeur (Victor Löw) blijkt een echte engerd te zijn. Hij houdt zich bezig met zwarte magie en heeft het zelfs op de kinderen van het internaat gemunt. Als de drieling, want dat zijn de zusjes, niet oppast, worden zij het volgende slachtoffer. Het is tijd voor actie. Ze verzamelen al hun moed. Om aan hun lot te ontsnappen gaan ze samen de strijd aan met het kwaad!

Naast een keur aan Belgisch talent zijn ook hoofdrollen weggelegd voor Victor Löw (Dokter VandenKerckhoven, de directeur van het internaat) en Liesbeth Kamerling (de verleidelijke sexy Lucy, die net als Vandenkerckhoven een hele zwarte kant heeft).

De film is gebaseerd op het gelijknamige, in België razend populaire jeugdboek van Marc de Bel. Momenteel werkt hij aan zijn 64ste boek, zijn eerste filmscenario en de scenario’s voor drie muzikale projecten. Boeken van hem zijn vertaald in het Engels, Frans, Duits, Deens, Noors, Italiaans, Japans en Koreaans. Sinds kort verschijnen de meeste van zijn boeken zelfs als stripverhalen. Drie van zijn boeken zijn inmiddels verfilmd: Blinker, Blinker en het BagBag-juweel en De zusjes Kriegel. De regie was in handen van Dirk Beliën, die voor zijn korte film Fait d’Hiver een Oscar in ontvangst mocht nemen.

HET VERHAAL
De elfjarige drieling Lien, Fien en Sien zijn geen doetjes. Ze houden van loltrappen en zijn de schrik van de school. Ook volwassenen zijn niet veilig voor hun streken. Ze bedoelen het niet al te kwaad, maar al hun acties lopen op de een of andere manier altijd uit de hand.

Als ze per ongeluk op school een brandje veroorzaken, is het hek echt van de dam. De directeur van de school schakelt de politie in. Hij wil ze niet meer terug zien. Voor de politie is de maat ook vol. De zusjes moeten opnieuw worden opgevoed. En zo komen ze op een internaat terecht. Als directeur is dokter Vandenkerckhoven (Victor Löw) de baas. Hij wordt bijgestaan door de verleidelijke Lucy (Liesbeth Kamerling).

Aanvankelijk vinden ze het er wel tof. Ze wonen nu in een groot gebouw, waar zelfs een zwembad is. Op hun kussen ligt ’s avonds altijd snoep en de directeur lijkt heel aardig.
Dan horen ze ’s nachts geschreeuw. Wat is er aan de hand? Met zijn drieën gaan ze op onderzoek uit. Ze betrappen de directeur terwijl hij tegen een van de kinderen zwarte magie gebruikt. Zij dreigen het volgende slachtoffer te worden.

Ze besluiten zo snel mogelijk uit het internaat te vluchten. Maar eerst moeten ze de valse honden het zwijgen opleggen. Na veel angstige momenten, staan ze uiteindelijk buiten het gebouw. Maar waar moeten ze naar toe? Wie kunnen ze vertrouwen? Wie zal hen geloven?

Juf Anne! Die moet hen kunnen helpen. Samen met de geheimzinnige Oma Diana, die alles van zwarte magie afweet, gaan ze de strijd aan. Er is heel veel moed voor nodig om die nare Vandenkerckhoven, die de achtervolging in heeft gezet, volledig uit te schakelen. Zou het hen lukken?

EXTRA’S OP DE DVD
- Videoclip: Clic – Klik in mijn hoofd
- Fotogalerij
- Originele bioscooptrailer
Met: Katleen Apers, Evelien Apers, Dorien Janssens, Victor Löw, Liesbeth Kamerling, Steven van Herreweghe, Veerle Baetens, Gilda de Bal
Scenario: Johan Verschueren
Naar het boek van Marc de Bel
Regie: Dirk Beliën

Speelduur: ± 93 minuten. Taal: Nederlands. Ondertiteling: Nederlands (optioneel).
Beeldformaat: 16:9. Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS 5.1.
Keuring: 6 jaar, geweld, angst. Consumentenadviesprijs: € 17.99
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina