Bridge: King of California

King of California
You’ve got to believe in the treasure to find it.

De makers van Oscar-winnaar SIDEWAYS en de voor een Oscar-genomineerde film ABOUT SCHMIDT met Jack Nicholson, presenteren KING OF CALIFORNIA, een hartverwarmende vader-dochter comedy vol zwarte humor, maar tevens met een hilarische en hoopgevende kijk op het moderne gezinsleven en the American Dream. De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan tweevoudig Oscar-winnaar Michael Douglas (Traffic, Basic Instinct). Zijn tegenspeelster is de jonge Evan Rachel Wood, die eerder te zien was in de films The Upside of Anger en Thirteen. Zij speelt zijn dochter. De regie was in handen van Mike Cahill die hiermee zijn speelfilm regiedebuut maakt. Hij is tevens de auteur van het boek A Nixon Man.

4 maart 2008 verschijnt KING OF CALIFORNIA op DVD.
Met als EXTRA The Making Of. Bovendien in luxe Amaray verpakking met O-card.
Distributie: Bridge Entertainment Group.

Korte inhoud
Op haar zestiende heeft Miranda (Evan Rachel Wood) al verschillende drama’s te verwerken gehad. Nadat haar moeder haar in de steek liet, is ze van school gegaan en bij een McDonald’s gaan werken om in haar levensonderhoud te voorzien. Haar vader Charlie (Michael Douglas) woont in een psychiatrische instelling. Als Charlie ontslagen wordt en naar huis terugkeert, wordt Miranda’s relatief rustige leventje compleet op z’n kop gezet. Charlie is er namelijk heilig van overtuigd dat de verloren schat van de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Florismarte Garces ergens bij hen in de buurt begraven ligt. Met behulp van een metaaldetector en een stapel boeken over schatzoeken, komt Charlie tot de conclusie dat het goud onder een plaatselijke winkel ligt. Hij probeert Miranda zover te krijgen er te solliciteren, zodat hij na sluitingstijd op onderzoek uit kan gaan. Ze besluit hem deze laatste kans te gunnen om zijn droom na te jagen.

EXTRA
- The Making Of

Technische gegevens
Speelduur: Ca. 101 minuten – Taal: Engels – Ondertiteling: Nederlands – Beeldformaat: 16:9 – Audio: Dolby Digital 5.1 – Verpakking: Amaray met luxe O-card – Genre: Comedy
Kijkwijzer: 6 jaar - Consumentenadviesprijs: € 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina