Buena Vista: Nieuwe releases

Buena Vista Home Entertainment presenteert

Dead Poets Society
Voor de allereerste keer op DVD
Special Edition: met nog nooit eerder vertoond BONUSMATERIAAL 
Met Robin Williams. Regie: Peter Weir 

Good Morning Vietnam
Voor de allereerste keer op DVD
Special Edition: met nog nooit eerder vertoond BONUSMATERIAAL
Met Robin Williams. Regie: Barry Levinson

James and the Giant Peach
Voor de allereerste keer op DVD 
Met nog nooit eerder vertoond BONUSMATERIAAL 
Naar de bestseller van Roald Dahl
Met de originele stemmen van Richard Dreyfuss, Susan Sarandon en Jane Leeves
Regie: Henry Selick

Honey, I shrunk the Kids 
Honey, I blew up the Kid 
Honey, we shrunk ourselves

3 DVD Box
Met Rick Moranis als de verstrooide professor Wayne Szalinski

Vanaf september 2002 verkrijgbaar op KOOPDVD

Vanaf deze maand brengt Buena Vista Home Entertainment weer een aantal prachtige films uit op DVD. Dead Poets Society en Good Morning Vietnam met Robin Williams in de hoofdrol verschijnen in de Special Edition serie met nog nooit eerder vertoond bonusmateriaal.
Daarnaast de adembenemende film James and the Giant Peach waarin schitterende animatie, echte beelden en special effects uit de computer voor een weergaloze kijkervaring zorgen. Ook voor het eerst op DVD met bonusmateriaal. Tot slot een 3 DVD Box met de Honey... serie, vol verbazingwekkende effects en komische verrassingen. 
Recensie-exemplaren kunnen op de gebruikelijke wijze bij MVSP aangevraagd worden. We sturen ze graag toe.

Dead Poets Society
Special Edition: 
Voor de allereerste keer op DVD met nog nooit eerder vertoond bonusmateriaal.
Oscar®winnaar Robin Williams schittert als de charismatische John Keating die bij zijn aankomst op een strenge jongensschool direct het traditionele onderwijsprogramma afblaast. Met zijn eigen onconventionele manier van lesgeven inspireert hij met wijsheid en humor zijn leerlingen om hun individuele passies na te streven en iets bijzonders aan hun leven toe te voegen 
Met: Robin Williams (Good Will Hunting, Good Morning Vietnam, Mrs. Doubtfire).
Muziek: Maurice Jarre
Scenario: Tom Schulman
Regie: Peter Weir
BONUSMATERIAAL:
· Schetsboek
· Ruwe Opnames
· Alan Spelt eerbetoon
· John Seale’s gastcollege
· Internationale bioscooptrailer
· Gesproken toelichting
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze Dolby Digital 5.1 Engels / Frans. Ondertiteling: Engels / Frans / Portugees / Nederlands / Pools / Tsjechisch / Hongaars / Bulgaars / Slowaaks. 16 x 9 / 1.77:1. 
Touchstone Home Video. Genre: drama. Speelduur: 124 minuten. Keuring: MG6


Good Morning Vietnam
Special Edition: 
Voor de allereerste keer op DVD met nog nooit eerder vertoond bonusmateriaal.
Ook in Good Morning Vietnam zet Oscar®winnaar Robin Williams een rol neer om nooit te vergeten. Als oneerbiedige, non-conformistische deejay zorgt hij tijdens de Vietnam oorlog voor opschudding in het Saigon van 1965. Door het leger is hij binnengehaald om een vroeg ochtendprogramma te presenteren. Met zijn voortdurende spervuur van spitse humor en te gekke muziek groeit zijn programma uit tot het meest populaire van de radiozender. De soldaten lopen met hem weg. De legerstaf is verbolgen. 
Een film die met de beste hits uit de jaren 60 nog steeds van het begin tot het einde blijft boeien. 
Met: Robin Williams (Good Will Hunting, Dead Poets Society, Jack).
Regie: Barry Levinson
BONUSMATERIAAL:
· Productie Dagboek
· Onbewerkte Monologen
· Internationale bioscooptrailer
· Teaser trailer
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze Dolby Digital 5.1 Engels / Frans. Dolby Surround 2.0: Tsjechisch. Ondertiteling: Engels / Frans / Nederlands / Pools / Tsjechisch / Hongaars / Bulgaars / Slowaaks. 16 x 9 / 1.85:1. 
Touchstone Home Video. Genre: komedie / drama. Speelduur: 115 minuten. Keuring: 12 jaar.


James and the Giant Peach
Voor de allereerste keer op DVD, met nog nooit eerder vertoond bonusmateriaal. 
Het klassieke Roald Dahl verhaal James And The Giant Peach, waarin de kleine James een reusachtige perzik ontdekt dat het begin is van een vrolijke en magische reis vol avonturen, werd in 1961 voor het eerst gepubliceerd. Door de jaren heen waren er verschillende filmmakers die het verhaal wilden verfilmen. In 1993, toen Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas bijna klaar was, kreeg de regisseur daarvan, Henry Selick, de goedkeuring van de familie Dahl. Het productieteam van Nightmare, Tim Burton en Denise DiNovi, kwam erbij en het maken van de film “James” ging van start. 

Een reuzenfilm
Men besloot verschillende filmtechnieken met elkaar te combineren – live actie, stop-motion animatie en vernuftige computerbeelden en –effecten. Het animatieteam van Nightmare zorgde met haar talent, artisticiteit en innovatie voor de ongelooflijkste stop-motion animatie ooit. Voor het proces worden poppen met een metalen skelet gebruikt, zogenaamde armaturen. Ze hebben een huid van rubber en handgemaakte miniatuurkleding. Elk armatuur bestond uit ongeveer 150 delen. Doordat de voortdurende beweging het rubber beschadigde, zijn er voor elk figuur ongeveer 35 poppen gebruikt. 
De grootste uitdaging is om de figuren er levend uit te laten zien. Om dit te bereiken zijn de stop-motion specialisten er weken mee bezig geweest om precies de juiste gebaren na te maken en zo iedere pop zijn eigen persoonlijkheid mee te geven.
Iedere scène werd zorgvuldig gepland en getimed, waarbij er ongeveer 400 frames, of afzonderlijke “foto’s” nodig waren om een fragment van 15 seconden te maken. Gemiddeld werd er iedere week ongeveer 45 seconden film geproduceerd.

Perzik op hol!
Voor de film zijn meer dan 50 perziken gemaakt. Sommige waren maar acht centimeter groot, andere waren echte reuzenperziken van wel zes meter hoog. Voor een van de live actie scènes was de allergrootste perzik nodig, die ruim negenhonderd kilo woog. Hij moest van een heuvel afrollen en de gemene tantes van James in hun auto verpletteren… in één shot! Zes teamleden waren er klaar voor, toen er plotseling iets luid begon te kraken! Zonder enige waarschuwing of dat de enorme perzik door de teamleden werd geduwd, rolde hij door het hek heen de heuvel af, precies in de richting van de actrices die Tante Spiker en Tante Sponge speelden. Niemand had de perzik onder controle, maar wonderbaarlijk genoeg hield hij de juiste koers. Slechts een paar centimeter voor hij de auto zou raken, kwam hij helemaal tot stilstand, precies waar dat moest! 

Stemmen, muziek… en speciale verschijningen
Zanger / tekstschrijver Randy Newman schreef vijf originele nieuwe liedjes voor de film. In “Eating The Peach”, een buitengewoon inventief en hilarisch liedje, gebruikt Newman de tekst uit Dahl’s boek om enkele heerlijkheden te onthullen die de tong van de insecten zullen strelen. 
Een aantal topacteurs werd gecast voor de stemmen van de animatiefiguren: Jane Leeves van de televisieserie Frasier had de juiste stem voor Ladybug, Simon Callow voor Grasshopper en de Oscar®-winnaars* Richard Dreyfuss en Susan Sarandon speelden respectievelijk Centipede en Miss Spider. (Let ook op de speciale gastrollen door Donald Duck en Jack Skellington uit Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas in een scène onder water!)

Naar de bestseller van: Roald Dahl
Met de stemmen van: Richard Dreyfuss, Susan Sarandon, Jane Leeves
Muziek: Rany Newman
Productie: Denise DiNovi, Tim Burton 
Regie: Henry Selick
BONUSMATERIAAL:
· Productie Featurette: Een kijkje achter de schermen bij het maken van de film
· Muziekvideo “Good News” door Randy Newman
· Bioscooptrailer
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze DTS Frans. Dolby Digital 5.1 Engels / Frans. Ondertiteling: Engels / Frans / Nederlands 4 x 3 / 1.66:1. 
Walt Disney Pictures. Genre: speelfilm. Speelduur: 76 minuten. Keuring: MG6.


Honey, I shrunk the Kids - Honey, I blew up the Kid - Honey, We shrunk ourselves
Drie fantastische komedies met Rick Moranis in de absolute hoofdrol in één 3 DVD Box 
Honey, I shrunk the Kids: Zijn vrouw wordt stapel dol van hem, zijn collega’s nemen hem niet serieus, maar professor Wayne Szalinski gelooft heilig in zijn uitvindingen. Zijn laatste uitvinding is een apparaat waarmee je dingen kunt verkleinen. Bij toeval wordt het apparaat geactiveerd en worden niet alleen zijn eigen kinderen maar ook die van de buren verkleind tot een formaat van 6 milimeter. Verstrooid als hij is veegt hij ze op en gooit hij ze met het afval weg. De kinderen weten te ontsnappen en een groot, spannend avontuur vangt aan...
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans. Ondertiteling: Engels / Frans / Spaans / Nederlands 16 x 9 / 1.85:1. 
Walt Disney Pictures. Genre: komedie. Speelduur: 90 minuten. Keuring: MG6.

Honey, I blew up the Kid: Met een nieuwe uitvinding raakt de maffe onderzoeker Wayne Szalinski zijn eigen zoon, die direct uitgroeit tot een duizelingwekkende lengte van 37 meter. Natuurlijk veroorzaakt hij een chaos met hilarische momenten tot gevolg.
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans. Ondertiteling: Engels / Frans / Spaans / Nederlands 4 x 3 / 1.85:1. 
Walt Disney Pictures. Genre: komedie. Speelduur: 86 minuten. Keuring: MG6.

Honey, We shrunk ourselves: Het derde deel uit de succesvolle Honey serie. De krimpmachine van de verwarde onderzoeker veroorzaakt een nieuw ongelukje. Nu heeft Wayne per ongeluk zichzelf, zijn broer en hun vrouwen doen krimpen. Wanhopig probeert het piepkleine gezelschap hulp te krijgen van hun kinderen. Een roekeloze rit over een speelgoedracebaan, een duizelingwekkende vlucht in een zeepbel en een noodlanding in een kom dipsaus zorgen voor vele lachsalvo’s. 
Technische gegevens: Interactieve Menu’s. Directe Scènetoegang. Taalkeuze Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans. Ondertiteling: Engels / Frans / Spaans / Nederlands 4 x 3 / 1.33:1. 
Walt Disney Pictures. Genre: komedie. Speelduur: 72 minuten. Keuring: MG6.

Recente artikelen

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  07-10-2002

Ik heb geen vertrouwen in de klassiek DVD's. Degenen die ik heb hebben allemaal toch een wat matig geluid. PCM-stereo en 5.1. je hoort nauwelijks verschil. Het ...
Lees meer >

Olivier Laemont  |  29-09-2002

Heb Dead Poets Society en Good Morning Vietnam al in mijn kast staan. Ze blijven keigoed!!!
Lees meer >

Nathan Strik  |  29-09-2002

En "4 x 3 / 1.66:1", dat is toch niet met strepen boven en onder he? Laat het please anamorph zijn... Ik vrees van wel. :( Helaas was dit bij Henry Selick´s...
Lees meer >

Ronald Dassen  |  29-09-2002

Recensie-exemplaren kunnen op de gebruikelijke wijze bij MVSP aangevraagd worden. We sturen ze graag toe. Deze zin zou ik maar even weg halen uit het persbe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina