Buena Vista: Pirates...: Dead Man's Chest verovert eerste plaats

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest verovert eerste plaats

De film PIRATES OF THE CARIBBEAN: Dead Man’s Chest is, na het eerste weekend, op nummer 1 van de boxoffice top 20 binnengekomen met een omzet van € 1.747.551. Hiermee heeft de film het grootste openingsweekend van 2006 behaald. Voor Buena Vista International Nederland is het ook nog eens de grootste opening van een film ooit. Tot nu toe stond het eerste deel van PIRATES OF THE CARIBBEAN: The Curse of the Black Pearl aan top met een weekend omzet van €1.133.502,-

In totaal hebben ruim 250.000 mensen de film bezocht, daarmee komt PIRATES OF THE CARIBBEAN: Dead Man’s Chest binnen op nummer 5 van beste openingsweekend ooit. HARRY POTTER en de Steen der Wijzen voert de lijst van beste openingsweekenden aan, met een omzet van € 1.999.439. Deze film ging echter met 243 prints (€ 8228,- per print) uit in de Nederlandse bioscoop. PIRATES OF THE CARIBBEAN: Dead Man’s Chest is afgelopen donderdag in première gegaan met 132 prints, waardoor Dead Man’s Chest de grootste opbrengst per print (€ 13.239,-) ooit heeft.

In Amerika blijft PIRATES OF THE CARIBBEAN: Dead Man’s Chest ook in de tweede week op nummer 1 staan, met een boxoffice van $ 258.205.112. Op alle buitenlandse markten waar PIRATES OF THE CARIBBEAN: Dead Man’s Chest wordt uitgebracht komt de film op nummer 1 binnen.

Na het boxoffice succes van PIRATES OF THE CARIBBEAN: The Curse of the Black Pearl in 2003, kon een vervolg niet uitblijven. In het eerste deel heb je kunnen zien hoe de sympathieke schurk, kapitein Jack Sparrow, zijn schip The Black Pearl succesvol heeft terugveroverd uit de handen van de vervloekte kapitein Barbossa. In dit vervolg komt kapitein Sparrow erachter dat hij zijn ziel heeft verkocht aan de legendarische Davy Jones. Jones is kapitein van het spookschip The Flying Dutchman, met aan boord een angstaanjagende crew. De tijd dringt en Jack moet een manier zien te bedenken om zijn schuld in te lossen of anders is hij veroordeeld tot eeuwige verdoemenis.



Captain Jack is Back

Recente artikelen

Laatste reacties

Marc T.  |  29-07-2006

Ah einem hubschen madchen auf meinem schiff Ofzo :P
Lees meer >

Dennis Vansant  |  28-07-2006

"Ich habe bei Davy Jones eine Schult gemacht!" xD
Lees meer >

Werner  |  27-07-2006

Aan de kijkcijfers ga ik dit weekeinde of zo zeker en vast eens wat bijdragen :) 't Is er nog niet van gekomen wegens vakantie. En ik had écht geen zin om de fi...
Lees meer >

Bart de Graaf  |  19-07-2006

Ik heb geen hekel aan de pirates films, maar op een één of andere manier vind ik ze niet zo bijzonder, wel vermakelijk, maar daar blijft het ook wel bij.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina