Buena Vista: Stick It - sportieve komedie vanaf 12 september op DVD

Stick It
Een Walt Disney Studios Home Entertainment release

Fietscrossen is haar lust en haar leven. Maar als ze het te bont maakt, moet de 16 jarige ex-turnster in de film STICK IT, terug naar de turnacademie o.l.v. een legendarische coach (Jeff Bridges).Een sportieve komedie met een te gekke jonge cast en swingende muziek. Een film over uitdagen en overwinnen.

Op DVD verkrijgbaar vanaf 12 september 2007 - Te huur vanaf 4 september 2007

Het verhaal
Jarenlang heeft Haley Graham (Missy Peregrym) zich als aankomend turntalent suf getraind. Maar die tijd is geweest. Crossen met haar speciale fiets is haar nieuwe hobby. Lekker stoer stunten en risico’s nemen, daar wordt ze echt blij van. Haley fietst iedereen eruit. Als ze per ongeluk al stuntend dwars door een ruit vliegt, krijgt ze een bijzondere straf. De rechter geeft haar de keus; óf naar een jeugdgevangenis óf terug naar de elitaire turnacademie die met straffe hand geleid wordt door de eigengereide coach Burt Vickerman (Jeff Bridges). Het is wel even een ommezwaai. Het vrije leven is van de baan. Orde en strengheid voeren de boventoon en ze moet ook nog eens meedoen aan een gymnastiek-wedstrijd. Alles in haar komt in opstand. Al die brave turnmeiden kan ze eigenlijk niet luchten of zien. Ze denken alleen maar aan turnen. Bovendien voelt ze een enorme vijandigheid om zich heen. Wel terecht, want ooit heeft ze hen een kunstje geflikt. Bij een belangrijke finale kwam ze niet opdagen en liet ze haar teamgenoten in de steek. Na de nodige strubbelingen leert Haley toch dat regelmaat en vriendschappen belangrijk zijn. Ook voor haar.

Cast en crew
Met in de hoofdrollen een geweldige Missy Peregrym als Haley Graham. Daarnaast de voor 4 Oscars genomineerde Jeff Bridges (Tideland, Seabiscuit, The Contender) als de strenge coach Burt Vickerman. Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Vanessa Lengies, Nikki SooHoo, Maddy Curley, Kellan Lutz en John Patrick Amedori, die vooral bekend zijn door hun vele rollen in hippe TV-series. Jessica Bendinger (scenario en regie) is vooral bekend als creative consultant van afleveringen van de tv-serie Sex and the City en als schrijfster van diverse scenario’s voor tienerfilms zoals Aquamarine en First Daughter. Met de film STICK IT debuteert ze als  filmregisseur.

Soundtrack
In de film zit te gekke muziek van o.a. Sugarhill Gang, Fall Out Boy, Styx, Green Day, Perry Como, Electric Six, Jurassic 5, Adam Ant en Blink 182. De titel STICK IT verwijst naar de landing op de turnmat waarbij je voeten niet meer mogen bewegen. Daarnaast is het ook een krachtterm die gebruikt wordt als iets tegenzit.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
TAALKEUZE Dolby Digital 5.1: Engels
ONDERTITELING: Nederlands
GENRE: Sport / Comedy
BEELDFORMAAT: 16 x 9 – 1.85:1
SPEELDUUR: 98 minuten – KIJKWIJZER: 6 jaar, angst

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina