Columbia: Uitgebreide info over oktober DVD-releases

Punch Drunk Love

Filmgegevens:

Cast:
Adam Sandler (Anger Management, Mr.Deeds, Eight Crazy Nights)
Emily Watson (Red Dragon, Gosford Park, Angela’s Ashes)
Philip Seymour Hoffman (25th Hour, Almost Famous, Magnolia)

Regie:
Paul Thomas Anderson (Magnolia, Boogie Nights, Cigarettes and Coffee)

Releasedatum: Vanaf 21 oktober te huur en vanaf 23 oktober op Koop-dvd

Hollywoods lievelingen bundelen hun krachten

Met films als Boogie Nights en Magnolia is Paul Thomas Anderson een van Hollywoods meest getalenteerde regisseurs. Dat hij een project zou beginnen met professionele lolbroek Adam Sandler leek dan ook niet echt voor de hand liggend. Anderson blijkt echter al jaren een grote fan te zijn van Sandler en hij wilde graag een film met hem maken.
Punch Drunk Love is het resultaat van deze wens. De film opende voorzichtig in vijf zalen in de VS, maar de bezoekersaantallen waren zo goed dat de film binnen enkele weken in bijna dertienhonderd zalen getoond werd. In Nederland was Punch drunk Love in alle filmhuizen te zien, en nu brengt Columbia TriStar Home Entertainment de film uit op DVD.

Punch Drunk Love draait om Barry Egan (Sandler), een in zichzelf gekeerde man die probeert onder het juk van zijn zeven tirannieke zussen uit te komen. Na het ontdekken van een fout in een airmiles-programma bedenkt hij een plan om zich eindelijk te kunnen onttrekken aan zijn dagelijkse sleur. Door duizenden puddinkjes te kopen ontvangt hij een veelvoud aan airmiles waardoor hij voor niets op reis kan gaan.

Ondertussen vecht Barry op allerlei manieren tegen zijn eenzaamheid en onzekerheid.
Terwijl hij achtervolgt wordt door een louche sexlijnexploitant (Philip Seymour Hoffman) ontmoet hij ook nog Lena (Emily Watson). En zij blijkt de eerste persoon die Barry uit zijn isolement kan halen.

Naast het meeslepende verhaal staat Punch Drunk Love bol van de subtiele grappen en prachtige bijrollen van de zussen en collega’s (Luis Guzmán) van Barry.

Ook na de dvd-release in de V.S. heeft Punch Drunk Love wederom lovende kritieken gekregen van alle gerenommeerde recensenten. Vooral het spel van Sandler onder regie van Anderson wordt onder andere in de Wall Street Journal beschreven als “Amazing!”.

DVD Extra’s
• Verwijderde scenes
• Documentaire: “Blossom and Blood”
• Fotogalerie12 Internet Teaser Films
• Bioscooptrailer



National Security

Filmgegevens:

Cast:
Martin Lawrence (Bad Boys II, Black Knight, Nothing to Lose),
Steve Zahn (Daddy Daycare, Joyride), Eric Roberts (Spawn)

Regie:
Dennis Dugan (Big Daddy, Happy Gilmore, Jumanji 2)

Releasedatum: Vanaf 7 oktober te huur en vanaf 9 oktober te koop op video en dvd

A buddy movie without the buddies

Earl en Hank hebben maar een ding gemeen, ze zijn beiden afgewezen door de Los Angeles Police Department (L.A.P.D.) De een is er net uitgetrapt, de ander heeft net zijn maat verloren. Nadat ze een aanvaring met elkaar hebben tijdens een verkeersongeluk dat uit de hand loopt, worden de twee losers gedwongen met elkaar samen te werken als beveiligingsbeambten.

Maar ondanks dat ze veroordeeld zijn tot de laagste rang van ordehandhaving, ontdekken Earl en Hank een ingewikkelde drugsoperatie die geleid wordt door Nash en zijn bende misdadigers. Als ze vervolgens een waardevol pakketje in handen krijgen, slaan ze op de vlucht. Eerst voor de slechterikken, daarna de L.A.P.D. En dan hebben ze ook nog elkaar om dwars te zitten…

DVD Extra’s:
• Alternatief einde
• Audiocommentaar van regisseur Dennis Dugan
• Verwijderde scenes
• Videoclip: “N.S.E.W. by Disturbing tha Peace”
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: “Bad Boys 2” en “Charlie’s Angels: Full Throttle”



Eight Crazy Nights

Filmgegevens:

Cast:
Adam Sandler (Anger Management, Punch Drunk Love, Happy Gilmore)
Rob Schneider (Hot Chick, The Animal, Deuce Bigalow: Male Gigolo)
Tyra Banks (Coyote Ugly, Higher Learning)

Regie:
Seth Kearsley

Releasedatum: Vanaf 21 oktober te huur op video en dvd en vanaf 23 oktober te koop op dvd

Adam Sandlers Christmas Carol

Eight Crazy Nights is een ongewone animatiefilm die nergens mee te vergelijken is. En dat is op zich al een prestatie. Adam Sandler liet dit jaar in Punch Drunk Love al zien dat hij een multi-talent is en benadrukt dit nogmaals door zijn veelzijdige optreden in deze “kerst”animatiefilm waarin hij maar liefst vier totaal verschillende karakters vertolkt.

Dukesberry is een klein Amerikaans stadje waar iedereen elkaar kent. Terwijl iedereen in de kerststemming is en geniet van de vrije dagen is er één persoon die zich afzet tegen al deze winterse gezelligheid. Davey Stone is de dorpsidioot en dronkelap. Hij veroorzaakt al jarenlang niets dan ellende. Maar nu is de maat vol voor de inwoners van Dukesberry. Nadat Devey weer een van zijn misstanden heeft begaan, wordt hij opgepakt en voor de rechter gebracht. Daar krijgt hij de keuze of naar de gevangenis of 8 dagen gemeenschapswerk verrichten. Dit laatste lijkt op dat moment de gemakkelijkste uitweg.

Davey komt onder de hoede van Whitey Duvall en zijn zus Eleanor. Deze twee mensen zijn met hun gouden harten en naastenliefde de absolute tegenpolen van Stone. Whitey belooft de rechter dat hij Davey binnen acht nachten zal omtoveren tot een liefhebbende persoon. Of dit zal lukken? Er zijn wel meer wonderen gebeurt tijdens kerstmis….

Eight Crazy Nights is een geweldige en bijzondere kerst-animatiefilm. Maar hij is zeker niet voor de allerjongste kinderen bedoeld. Davey Stone toont namelijk in duidelijke taal zijn ongenoegen over alles wat hem tegenstaat in zijn leven. Al boerend en drinkend breng hij zijn dagen door en schopt tegen alles wat
op zijn pad komt.
Daarmee is Eight Crazy Nights een wel heel speciale uitvoering geworden van de ouderwetse Christmas Carol.

Adam Sandler wordt door recente successen als Mr.Deeds, Anger Management en Punch Drunk Love steeds populairder in Europa. Maar in de V.S. heeft hij al jarenlang de status van superster. Zelfs zijn hond Meatball is daar uitgegroeid tot een Nationale beroemdheid. Op de dvd Eight Crazy Nights is dan ook een korte film te zien, A day with the Meatball, over een dag uit het leven van deze beroemde hond.

DVD Extra’s
• Audiocommentaar van Adam Sandler als “Whitey”en “Eleanore”
• Audiocommentaar van regisseur Seth Kearsley en overige crew
• Videoclip: “Chanukah Song Part 3”
• Korte film: “A Day with the Meatball” –een dag uit het leven van Adam
Sandler’s hond
• Verwijderde scènes
• Documentaire: “HBO First Look”
• Fotogalerie
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: “Anger Management”, “Big Daddy”, Charlie’s Angels: Full Throttle”en “Terminator 3: Rise of the Machines”



Swept Away

Filmgegevens:

Cast:
Madonna (Evita, The Next Best Thing), Adriano Giannini,
Jeanne Tripplehorn (Basic Instinct, Waterworld)

Regie:
Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels)

Releasedatum: Vanaf 21 oktober te huur op video en DVD en vanaf 23 oktober te koop op DVD

Machtstrijd wordt romance op onbewoond eiland

De 40-jarige Amber (Madonna) is mooi, rijk en arrogant. Niets kan dit verwende nest nog tevreden stellen. Zelfs niet haar rijke echtgenoot, die zijn fortuin verdiend heeft met de handel in medicijnen. Wanneer haar man Amber verrast op een privé-cruise naar Griekenland is ze not amused met deze, in haar ogen povere vakantie. Haar verbolgenheid hierover reageert ze af op de hulp aan boord, Guiseppe (Adriano Giannini), die bij haar het bloed onder de nagels vandaan haalt. Ze laat geen kans voorbijgaan hem te beledigen of te vernederen. Totdat ze beiden schipbreuk leiden op een onbewoond eiland. Dan zijn de rollen ineens omgedraaid.
Maar dan bloeit er iets moois tussen hen op…

Swept Away is geregisseerd door Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels), die in het echte leven getrouwd is met Madonna. Dat het met hun huwelijk wel goed zit, is duidelijk te zien op een van de extra’s van deze DVD waarbij beide echtgenoten elkaar met veel zelfspot interviewen. De romantiek spat van het scherm, en visueel is Swept Away een lust voor het oog.

DVD Extra’s:
• Audiocommentaar van Regisseur Guy Ritchie en producent Matthew Vaughn
• 17 verwijderde scenes met optioneel commentaar van Guy Ritchie
• Making of Swept Away
• Filmografieen van cast en crew
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: “Glitter”en “Riding in cars with Boys”



Darkness Falls

Filmgegevens:

Cast:
Chaney Kley (Legally Blonde)
Emma Caulfield (Buffy the Vampire Slayer, Beverly Hills 90210)
Grant Piro (Crocodile Dundee in Los Angeles)

Regie:
Jonothan Liebesman (Genesis and Catastrophe)

Producent:
Lou Arkoff ( The 13th Warrior, George of the Jungle)

Genre: Horror, Thriller

Releasedatum: Vanaf 14 oktober te huur op video en dvd en vanaf 16 oktober te koop op dvd

Niet stiekem kijken….

Ruim twee eeuwen geleden leefde er in het plaatsje Darkness Falls een vrouw die oude tanden verzamelde. Alle kinderen die aan het wisselen waren brachten hun melktanden naar de Tooth Fairy en kregen in ruil daarvoor een gouden muntstuk.
Op zich niets verbazingwekkends. Tot haar huis in een vuurzee verging en haar ogen zo waren aangetast dat de tandenfee alleen nog in het donker kon leven. Al snel werd ze aangezien voor een heks en veroordeeld tot een vreselijke dood op
de brandstapel.

Vandaag de dag mag haar lichaam allang zijn vergaan, maar haar geest dwaalt nog steeds rond in Darkness Falls. Nog altijd haalt de Tooth Fairy bij alle kinderen wisseltanden op en vervangt ze door een muntstuk. Haar verhaal is langzaam verworden tot een legende die van generatie op generatie wordt doorverteld. De legende vertelt ook dat je de tandenfee niet mag aankijken! Anders zal ze je vermoorden. Het lijkt allemaal op volksvermaak tot Kyle Walsh midden in de nacht wakker wordt en oog in oog staat met de gevreesde dame met het porseleinen masker. Hij ontsnapt aan de dood en ontvlucht Darkness Falls omdat niemand zijn verhaal gelooft.

Dan roept Caitlin Greene, een oude vriendin van Kyle, zijn hulp in. Haar jongere broertje heeft dezelfde nachtmerries als Kyle jarenlang heeft gekend. Kyle keert terug in Darkness Falls om de kleine jongen te helpen. Maar met zijn terugkeer ontketend hij wederom de wraak van de Tooth Fairy.

DVD Extra’s
• Audiocommentaar van regisseur Jonathan Liebesman, schrijver Jamie Vanderbilt en producenten Jason Schuman en William Sherak
• Audiocommentaar van schrijvers Joe Harris en John Fasano
• Verwijderde scènes
• Documentaire: “The Legend of Matilda Dixon”
• Making of Darkness Falls
• Storyboard vergelijkingen
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: “Anger Management”, “Bad Boys II”, Charlie’s Angels: Full Throttle”, “Identity”, “Terminator 3: Rise of the Machines” en “xXx”.



Anatomy 2

Filmgegevens:

Cast:
Franka Potente (Anatomy, Lola Rennt, The Bourne Identity)
Heike Makatsch (Resident Evil)
Wotan Wilke Möhring (Das experiment)

Regie:
Stefan Ruzowitzky (Anatomy, All the Queen’s Men)

Releasedatum: Vanaf 14 oktober te huur op video en dvd en vanaf 16 oktober te koop op dvd

Hoe ver mag je gaan in naam van de wetenschap?

In dit vervolg op de Duitse film Anatomy (2000) begint de jonge arts in opleiding Jo
bij een vooraanstaande psychiatrische inrichting in Berlijn. Hij is vastbesloten om een bijdrage te leveren aan het onderzoek van Professor Müller-LaRouse. Jo hoopt met dit onderzoek zijn kleine broertje te kunnen helpen die lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte. Gedreven door zijn eigen ambitie en broederliefde is Jo zich niet bewust van het werkelijke doel van de experimenten die de professor en zijn team uitvoeren.

Maar naarmate de jonge onderzoeker meer en meer verzeild raakt in het onderzoek des te meer trekt hij de ethiek ervan in twijfel. Als hij dit echter aankaart met de professor, wordt het duidelijk dat deze zich door niemand laat stoppen. Müller-LaRouse is bereid om menselijke offers te maken in naam van zijn experiment. Hiermee overschrijdt hij alle medische grenzen.

Jo moet de afweging maken tussen het leven van zijn broer en de medische ethiek. Daarbij legt hij ook nog zijn eigen leven in de waagschaal.

Anatomy 2 geeft een gruwelijke kijk op de medische wetenschap in haar extreemste vorm. Mensen die zo gedreven zijn in hun zoektocht dat zij daarbij alle realiteitszin verliezen. De regisseur en enkele acteurs uit het eerste deel zijn weer bij elkaar gebracht om dit razend spannende vervolg te maken. Anatomy 2 is een meeslepend kat- en muisspel tussen goed en kwaad.

DVD Extra’s
• Audiocommentaar van regisseur en acteur tijdens de film
• Verwijderde scènes met optioneel audio- en videocommentaar
• Making of “Anatomy 2”
• Fotogalerij
• Filmografieën van cast en crew
• Repetitie scènes: “Jogging”, “Kissing” en “Professor Müller-LaRouse
• Bioscooptrailer “Anatomy” en “Anatomy 2”
• Promotietrailers: “13 Ghosts”, “Darkness Falls” en Le Pacte du Silence »

Recente artikelen

Laatste reacties

René Groen  |  27-08-2003

Geluukig, niks voor mij! Scheelt weer centjes ;) Same here :)
Lees meer >

Surya  |  27-08-2003

Punch Drunk Love wil ik wel eens zien...
Lees meer >

Harry B.  |  27-08-2003

Geluukig, niks voor mij! Scheelt weer centjes ;)
Lees meer >

Philippe  |  27-08-2003

National Security vond ik een leuke film dus die komt wel in de collectie.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina