De Hongaarse film Tender Son is binnenkort verkrijgbaar op DVD

Lumiere


Lumiere Home Entertainment presenteert:

 


De nieuwe film van de gelauwerde Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó (Delta, Pleasant days)

TENDER SON - The Frankenstein Project

Een vrije hedendaagse adaptatie van Mary Shelley’s klassieker, de gothic novel ‘Frankenstein’ uit 1818

Vanaf 27 september 2011 verkrijgbaar op DVD


cover

Synopsis
Na zijn jeugd in een instelling te hebben doorgebracht keert de zeventienjarige Rudi terug naar zijn moeder. Hij hoopt met zijn familie herenigd te worden, en nog belangrijker, te ontdekken wie zijn vader is. Maar al vlug merkt hij dat hij niet welkom is. Bijna toevallig komt Rudi terecht op een casting. De regisseur van de film – gespeeld door Mundruczó zelf – is gefascineerd door Rudi’s onschuldige voorkomen; hij is ervan overtuigd dat hij zijn hoofdrolspeler gevonden heeft. Dan maakt een vreselijke gebeurtenis een einde aan Rudi’s goede bedoelingen.

Na een succesvolle release in de filmtheaters is het ontwapenend mooie en verlossende portret Tender Son – The Frankenstein Project van Kornél Mundruczó vanaf 27 september 2011 verkrijgbaar op DVD.

Over de regisseur
Kornél Mundruczó (Boedapest, 1975) is acteur, regisseur en schrijver. In 1998 studeerde hij af aan de Hongaarse film- en toneelacademie. Zijn eindexamenfilm Afta (2000) werd internationaal gelauwerd en won in 2001 de Arte-prijs (beste Europese korte film) van het kortefilmfestival van Oberhausen. Zijn eerste lange speelfilm Pleasant Days (2002) won een Zilveren Luipaard in Locarno en Delta (2008) werd genomineerd voor de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes (Fipsresci-prijs van de internationale filmkritiek). Ook Johanna (2005) – een ‘filmische opera’ over leven en lijden van Jeanne d’Arc, nu als ex-drugsverslaafde Hongaarse verpleegster – was te zien in Cannes (Un Certain Regard). In Tender Son speelt hij voor het eerst een hoofdrol in een van zijn films.

cover

Regie Kornél Mundruczó
Met Rudolf Frecska, Kornél Mundruczó, Lili Monori, Kitty Csíkos

Technische gegevens
Land: Hongarije/Duitsland/Oostenrijk
Jaar: 2010
Speelduur: 105 min.
Taal: Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 16/9 2.35:1
Kijkwijzer: 16

Consumentenadviesprijs: € 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina