De Keuken van Johannes - op DVD verkrijgbaar vanaf 19 december

Met trots presenteert Homescreen Bianca Tans prachtige documentaire over Johannes van Dam, culinair journalist van Het Parool. En de man die ook wel het geweten van de Nederlandse gastronomie wordt genoemd.

DE KEUKEN VAN JOHANNES

De keuken van Johannes is een intiem portret van culinair journalist Johannes van Dam (1946‐2013).

De Keuken van Johannes DVDDe film toont een andere Van Dam dan de man die beroemd is om zijn ongeëvenaarde kennis van de gastronomie, welke is verzameld in het naslagwerk De Dikke Van Dam, de kroon op zijn werk. Johannes van Dam was beroemd en gevreesd om zijn wekelijkse restaurantrecensies in dagblad Het Parool. Zijn rubriek Proefwerk kon restaurants maken óf breken.

Filmmaker Bianca Tan volgt hem bij het boodschappen doen, zijn dagelijkse cafébezoek, zijn publieke optredens, maar ook thuis in zijn piepkleine, met tienduizenden kookboeken volgestouwde appartement in het centrum van Amsterdam, boven boekhandel Athenaeum. Daar zien we Van Dam aan het werk, in gezelschap van zijn assistent en zijn geliefde kat.

Het resultaat is een intiem, warm en menselijk portret van een man die zelf het allerliefst aardappelpuree met rauwe andijvie en een gehaktbal at. De man die ook wel het geweten van de nederlandse gastronomie wordt genoemd.

Cast: Johannes van Dam

Regie: Bianca Tan

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina