De vierdelige Britse serie WHAT REMAINS is vanaf 25 maart op DVD

Spannende crime-serie combineert suspense met actueel thema

WHAT REMAINS

What Remains DVD
Verkrijgbaar op DVD vanaf 25 maart

Een superspannend verhaal en lovende recensies maakt het crime-drama What Remains tot een niet te missen suspense-ervaring. Vorig jaar trok de vierdelige serie op de BBC ruim vijf miljoen kijkers per aflevering. De KRO zond de serie afgelopen winter uit.  Op 25 maart brengt Just Bridge Entertainment de DVD van het bloedstollende Britse moordmysterie What Remains uit.

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: het jonge stel Michael en Vidya kan eindelijk hun  nieuwe appartement betrekken.  Helaas is  de vreugde van korte duur wanneer ze op zolder het halfvergane lijk van de oorspronkelijke bewoonster aantreffen.  Haar naam is Melissa Young en ze moet er al een paar jaar liggen. Niemand heeft haar ooit als vermist opgegeven. Moord of  zelfmoord?  Aan de politie om dat uit te zoeken. Een intrigerend begin van het moordmysterie What Remains dat veel meer wil zijn dan alleen maar dat. Scenarioschrijver Tony Basgallop: ‘Dit is mijn eerste whodunit, en daarin wilde ik meer tonen dan alleen die moordzaak. De angst voor eenzaamheid die zoveel mensen tegenwoordig bezighoudt, is ook een belangrijk thema. Buren praten steeds minder met elkaar.  Ik ben  meer geïnteresseerd in hoe mensen tegenwoordig leven, dan in wapens en motieven.‘

Wat betreft de Nederlandse actualiteit kan in dit opzicht worden gerefereerd aan de zaak van de vrouw die in Rotterdam tien jaar dood in haar huis lag. Wat vindt er werkelijk achter de voordeur plaats? Een vraag die vooral politieman Len Harper (David Threlfall) bezighoudt. Want hoewel zijn collega’s de zaak snel afdoen als zelfmoord, blijft hij verder graven naar de werkelijke  oorzaak. Wat verbergen de bewoners van het appartementencomplex?  Daarbij heeft hij ook een persoonlijk motief: de eenzaamheid die op de loer ligt na zijn pensionering.

In vier afleveringen wordt een aangrijpend moordmysterie onthuld dat qua sfeer aan Scandinavische hitseries als The Killing doet denken. Duidelijk wordt  hoe makkelijk mensen in de grote stad op kunnen gaan, en zelfs kunnen verdwijnen.  Hoe ze ondanks het feit dat ze dicht op elkaar wonen, toch ver van elkaar af staan.  

Een prima cast met o.a. David Threlfall (Hot Fuzz, Nowhere Boy), Indira Varma (Luther, Game of Thrones) en Steven Macintosh (Luther, Inside Men, Kick-Ass 2)  weet de personages geloofwaardig te houden en regisseur Coky Giedroyc bouwt de spanning tot aan de hectische finale subtiel op.

What Remains bestaat uit vier afleveringen van ieder 60 minuten. De serie is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.
What Remains werd genomineerd in de categorie Drama van de National Television Awards en ontving lovende recensies.

Regie: Coky Giedroyc
Cast: David Threlfall, Russell Tovey, David Bamber, Steven Macintosh & Indira Varma
DVD 2-pack: adviesprijs EUR 19,99
Taal:Engels gesproken en Nederlands ondertiteld

Bridge Entertainment

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina