DFW: Hong Kong Legends is terug!

DUTCH FILMWORKS PRESENTS THE RETURN OF THE LEGENDS

Na een afwezigheid van een half jaar, keert het Hong Kong Legends label van Dutch FilmWorks terug met de release van de Platinum Edition van Iron Monkey. De datum is goed gekozen omdat gisteren het Chinese Jaar van de Aap begon.

De Iron Monkey dubbeldvd is uiteraard niet de enige nieuwe release van Hong Kong Legends. 16 februari verschijnt Dragon Lord op dvd, de tweede speelfilm van en met kung-fu master Jackie Chan en de Manga in Motion box: drie Chinese live-action films, gebaseerd op drie populaire Japanse manga comics.

Daarnaast komen er ook twee andere klassieke Chinese films uit onder het Asian Cinema label, A Chinese Ghost Story 2 & 3, waarmee de trilogie compleet wordt gemaakt.


Iron Monkey Platinum Edition

Iron Monkey is één van de favoriete films van Quentin Tarantino (die meewerkte aan de restauratie van de film) en de grootste inspiratiebron voor Kill Bill. Het verhaal is een Chinese versie van Robin Hood, waarin Dr. Yang (Rongguang Yu – Shanghai Noon, Tsui Harks Vampire Hunters) als zijn alias Iron Monkey de rijken beroofd om de armen te helpen, terwijl hij op de hielen wordt gezeten door Donnie Yen (Shanghai Knights, Blade II).

De film werd geregisseerd door Woo-ping Yuen, die furore maakte als de actiechoreograaf van de Matrixfilms en die onlangs door Tarantino werd ingehuurd om de scènes in Kill Bill 1 & 2 vorm te geven. Het is niet voor niets dat de gebroeders Wachowski en Quentin Tarantino de vaardigheden van Yeun inriepen. Zonder de films van Woo-ping Yean - en Iron Monkey in het bijzonder - zouden films als Kill Bill en The Matrix nooit hebben bestaan.

Speciaal ter gelegenheid van het Chinese Jaar van de Aap, wordt Iron Monkey in een Hi-bit editie uitgebracht met compleet nieuwe DTS track en een extra dvd met meer dan 5 uur aan bonusmateriaal.

Specificaties Iron Monkey Platinum Edition

Disc 1

Speelduur: 86 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored – hi-bit versie
Dolby Digital 5.1
Brand new DTS audio track
Kantonees gesproken
Engelse Dub
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie
Vanaf 12 jaar


Disc 2

Behind the action featurette met Yeun Cheung-yan and stuntman Alex Yip
Interview met producent Tsui Hark - “Tracking a Legend”
Dragon Immortal featurette met hoofdrolspeler Donnie Yen
Interview met hoofdrolspeler Yu Rong-kwong – “Warrior Prince”
Interview met Tsang Sze-man – “Little Phoenix”
Liveverslag tijdens de wereldkampioenschappen Wu Shu in Macau met Tsang Sze-man en Li Fai
Trailer en geanimeerde fotogalerieën



Dragon Lord

Tijdens het schrijven van het vervolg op zijn succesvolle regiedebuut Young Master, besloot Jackie Chan meer nadruk te leggen op de actie dan op de romantiek en veranderde de titel van Young Master in Love in Dragon Lord. Het verhaal van Dragon Lord gaat opnieuw over de jongeman Dragon (Chan), een zeer getalenteerde martial arts student en sportheld, die zijn liefde voor een dorpsmeisje probeert te bewijzen door een poging om zeldzame voorwerpen uit China te smokkelen, te verijdelen. De film eindigt met één van de meest spectaculaire vechtscènes ooit, een 20 minuten lange, zeer explosieve finale tussen Chan en Hapkido meester, Wong In-sik.

De film was een inspiratiebron voor Stephen Chow’s Shaolin Soccer, die min of meer het zelfde stramien volgt als Dragon Lord. Dragon Lord brak het Guinness Book of Records record voor het hoogste aantal ´takes´ dat nodig is geweest om één enkele scène op te nemen, een record dat nooit meer werd verbroken. De bewuste scène werd 2900 keer opgenomen voordat Jackie Chan er zijn goedkeuring aangaf.

Specificaties Dragon Lord

Speelduur: 92 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Engelse Dub

Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
Trailer archive
Interview gallery met Mars, Wong In-sik en de productie manager Louis Sit.
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie/Comedy
Vanaf 18 jaar



Manga in Motion 3-dvd box

De strips van City Hunter, Riki-Oh en The Legend of Crying Freeman, waren de inspiratiebronnen voor respectievelijk City Hunter, The Story of Ricky en Dragon from Russia. De drie spectaculaire actiefilms zijn nu voor het eerst in één verzameling te vinden, in de Manga in Motion box.

In City Hunter, speelt Jackie Chan de rol van Ryô Saeba, de superheld die net zoveel energie steekt in het vechten met boeven als in het verleiden van de mooiste dames. City Hunter is een hilarische actiecomedy met spectaculaire vechtscènes.

The Story of Ricky is manga op zijn best! Deze film, die jarenlang verboden is geweest in Engeland, bevat de goorste vechtscènes die ooit op celluloid zijn vastgelegd. Het verhaal speelt zich af in een commerciële gevangenis waarin Riki op bloederige wijze de strijd aangaat met het corrupte regime.

Dragon from Russia vertelt het klassieke verhaal van de getatoeëerde huurmoordenaar die één enkele traan laat voor ieder slachtoffer dat hij maakt. De film, met in de hoofdrollen Sam Hui (Swordsman) en Maggie Cheung (Hero, Millenium Mambo) bevat waanzinnige vechtscènes, geregisseerd door choreograaf Yuen Tak (Once Upon a Time in China III, New Dragon Gate Inn).

Specificaties Manga in Motion

16:9 Anamorphic Widescreen
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Engelse Dub
Trailer Gallery
Nederlands ondertiteld

City Hunter

Interview gallery met Jackie Chan, Richard Norton en Gary Daniels
Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
Animated Biography Showcase

Genre: Actie/Comedy
Vanaf 12 jaar


The Story of Ricky

Interview met hoofdrolspeler Fan Siu-wong
Martial Arts Showcase
Audio Commentaar van Hong Kong stuntman Jude Poyer en criticus Miles Wood

Genre: Actie/horror
Vanaf 18 jaar


Dragon from Russia

Interview met regisseur Clarence Fok
Video terugblik met Maggie Q en Hong Kong Expert Bey Logan
Deleted footage
Audio Commentaar met regisseur Clarence Fok en Hong Kong stuntman Clarence Fok

Genre: Actie
Awards: Dragon from Russia werd genomineerd voor de Hong Kong Award voor beste actiechoreografie
Vanaf 12 jaar



A Chinese Ghost Story – de trilogie

Na het succes van de originele Sinnui Yauman (A Chinese Ghost Story) kon een vervolg niet uitblijven. Opnieuw onder regie van Siu-Tung Ching, vertelt deel twee het verhaal van vier jongeren, die verzeild raken in een strijd tussen een tovenaar en een corrupte generaal. Ook in dit deel worden humor, horror en romantiek afgewisseld met de meest waanzinnige special effects.

Na uit de gevangenis te zijn ontsnapt, krijgt de sullige belastinginspecteur Tsei-Shen (Leslie Cheung) het wederom aan de stok met bovennatuurlijke krachten. Tot zijn verbazing ontmoet hij een dubbelganger van zijn verloren liefde Ching Fung (Joey Wong), die haar vader uit handen van de boosaardige keizer probeert te redden. Tsei-Shen besluit een handje te helpen. Samen met zijn vriend, een Taoïstische zwaardvechter (Jackie Cheung), bindt hij de strijd aan met een leger demonen, een gigantische vliegende duizendpoot en een bende kannibalen.

In deel drie krijgt regisseur Ching ondersteuning van productent Tsui Hark, de producent van Iron Monkey. Deze keer is de beurt aan Tony Leung Chiu Wai (Hero) en Joey Wong (Eagle Shooting Horses) om honderd jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film, de strijd aan te binden met de boosaardige boomgeest en diens leger demonen. Samen met de zwaardvechter Yin (Jackie Cheung – Once Upon a Time in China, Wicked City) doen ze een laatste poging om de demonen uit het bos te verdrijven.

Specificaties A Chinese Ghost Story 1, 2 en 3

A Chinese Ghost Story

Speelduur: 94 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie/Fantasy/Horror
Awards: winnaar van drie Hong Kong Film Awards en vele genre awards
Vanaf 12 jaar

A Chinese Ghost Story II

Speelduur: 104 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie/Fantasy/Horror
Awards: Genomineerd voor drie Hong Kong Film Awards en vele genre awards
Vanaf 12 jaar

A Chinese Ghost Story III

Speelduur: 94 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie/Fantasy/Horror
Awards: Genomineerd voor vier Hong Kong Film Awards en vele genre awards
Vanaf 12 jaar

Iron Monkey Platinum Edition, Dragon Lord, Manga in Motion 3-dvd box en A Chinese Ghost Story 2 & 3 zijn vanaf 16 februari te koop

Recente artikelen

Laatste reacties

Mr.Wasabi  |  11-02-2004

Ik heb A Chinese Ghost Story deel 1, 2 en 3 gekocht van DFW, en ik heb er geen problemen mee dat er geen Audio commentaar bij zit en de interviews? die zijn nie...
Lees meer >

Richard B.  |  28-01-2004

A Chinese Ghost Story 1 en 2 zijn erg goede films, maar de releases die hier staan zijn NIET van het Hong Kong Legends label, maar van Dutch Film Works....en we...
Lees meer >

Yi-Long  |  28-01-2004

A Chinese Ghost Story 1 en 2 zijn erg goede films, maar de releases die hier staan zijn NIET van het Hong Kong Legends label, maar van Dutch Film Works....en we...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  28-01-2004

Chinese Ghost Story deel 1 is niet door HKL uitgegeven hier in Nederland en voor zover ik weet worden deel 2 en 3 ook door DFW "zelf" uitgebracht.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina