DFW: Man-Thing - 17 januari verkrijgbaar als 2-Disc Steelbook Edition

DUTCH FILMWORKS presenteert


MAN-THING Special Edition (2-Disc Steelbook)

Based on a MARVEL Comic Book
Jack Thompson  (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, The Assassination of Richard Nixon, Feed)
Matthew Le Nevez ( Garage Days, Peaches, A Family Legacy)
Steve Bastoni (The Matrix Reloaded, Police Rescue ,The Crocodile Hunter: Collision Course)
Regie: Brett Leonard

Vanaf 17 januari 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition

MAN-THING is gebaseerd op de gelijknamige cultcomic van Marvel (Spider-Man, Hulk, Ghost Rider), een creatie van Roy Thomas en Gerry Conway, die voor het eerst gepubliceerd werd in 1971. Regisseur Brett Leonard, eerder verantwoordelijk voor het baanbrekende The Lawnmower Man en het special effects team van The Matrix leveren hiermee een formidabele horror-actiefilm af!
17 januari 2006 verschijnt MAN-THING op DVD als Special Edition 2-Disc Steelbook.
Distributie: Dutch FilmWorks.

Als extra bonusmateriaal zijn maar liefst 78 minuten SPECIAL FEATURES toegevoegd.

In het plaatsje Bywater verdwijnen op raadselachtige wijze mensen. Hun lijken worden later gevonden in het moeras. De nieuwe sheriff Kyle Williams onderzoekt de moorden, maar komt er al snel achter dat deze zaak ingewikkelder is dan hij dacht. Wat houdt zich schuil in het donkere, ondoordringbare moeras? Is het een seriemoordenaar of iets veel huiveringwekkenders?

FEATURES
DISC 1
16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Dolby Digital 5.1 & DTS
Also Or Soon Available
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Horror
Speelduur: 95 Minuten

DISC 2
Deleted Scenes (Speelduur: ± 20 minuten)
Trailer (Speelduur: ± 2 minuten)
Turbulence / Swarm Tests (Speelduur: ± 3 minuten)
Bloopers (Speelduur: ± 1 minuut)
Concept Art (Speelduur: ± 3 minuten)
Building Scenes (Speelduur: ± 15 minuten)
Storyboards (Speelduur: ± 11 minuten)
Photo Gallery
Also Available (Speelduur: ± 10 minuten)
Vfx Pre-Visualisation (Speelduur: ± 3 minuten)

Liner Notes:
Hulk, Spider-Man, X-Men en Fantastic Four zijn de grote namen van Marvel Comics. Iedereen kent ze. Zo niet uit de strips, dan toch zeker uit de succesvolle Hollywoodfilms. Vergeleken met deze illustere superhelden is Man-Thing altijd tamelijk obscuur gebleven.

Het verschil ligt in de oorsprong van de comics. Hulk, Spider-Man en X-Men werden door Marvel bedacht in de vroege jaren zestig, de bloeiperiode van comic books. Met name Marvel Comics deed goede zaken. Anders dan de grote concurrent, het traditionele DC Comics, zochten de schrijvers en tekenaars bij Marvel naar nieuwe manieren om strips interessant te maken, onder andere door hun superhelden menselijker te maken, met alle gebreken en zwaktes die daarbij hoorden. Het werkte en Marvel wist de interesse te wekken van een nieuwe generatie lezers.

Begin jaren zeventig zakte de markt voor strips weer in en opnieuw ging Marvel op zoek naar vernieuwende vormen. De traditionele superheldenstrips werden aangevuld met andere genres zoals kungfu, satire en horror. Op deze manier hoopte Marvel een meer volwassen publiek te bereiken. Eén van de nieuwe titels was Man-Thing, een creatie van Roy Thomas en Gerry Conway. Man-Thing debuteerde in 1971 in de eerste uitgave van Savage Tales.

De overeenkomsten met de reeks Swamp Thing van concurrent DC Comics, die ongeveer tegelijkertijd verscheen, zijn overduidelijk. Toch is hier sprake van toeval, hoewel beide uitgevers wél een gezamenlijke inspiratiebron hadden: de stripfiguur The Heap uit de jaren veertig, die op zijn beurt weer geïnspireerd was door Theodore Sturgeons korte verhaal ‘It’ uit 1940.

De man die van Man-Thing een echte cultfiguur maakte, was schrijver Steve Gerber. Hij schreef gedurende de jaren zeventig een reeks stripboeken met het moerasmonster in de hoofdrol. Gerber breidde het universum van Man-Thing uit met een heleboel bizarre bijfiguren, waaronder Howard the Duck, waarvoor Gerber later een aparte, satirische strip zou bedenken. Door de ongebreidelde fantasie van Gerber werd Man-Thing zeer populair bij jongeren en volwassenen.

Na 22 delen vond Gerber het welletjes en sloot hij de serie af met een bizarre vondst: hij voerde zichzelf op in het laatste Man-Thing stripboek. In 1979 volgde een tweede, nieuwe Man-Thing reeks, zonder Gerber. Een derde reeks verscheen in 1997.

Na de succesvolle stripverfilmingen X-Men, Spider-Man en Hulk stonden ineens alle figuren uit de Marvel-stal op de nominatie om in een film te schitteren. Zo ook Man-Thing. Het scenario is losjes gebaseerd op een van Gerbers verhalen. Sommige personages zijn vernoemd naar de creatieve geesten achter de oorspronkelijke strip (Steve Gerber, Mike Ploog en Val Mayerik).

Regisseur Brett Leonard staat bekend om zijn grensverleggende werk met computereffecten in films als Lawnmower Man, Hideaway en Virtuosity. In Man-Thing vertrouwt hij op de ervaring van Makeup Effects Group, die eveneens de effecten van The Matrix trilogie voor hun rekening namen. Onder hun supervisie komt het metershoge moerasmonster voor het eerst overtuigend tot leven.

Based on a MARVEL Comic Book
Een creatie van Roy Thomas en Gerry Conway
Schrijver: Steve Gerber
Met: Jack Thompson (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, The Assassination of Richard Nixon, Feed)
Matthew Le Nevez ( Garage Days, Peaches, A Family Legacy)
Steve Bastoni (The Matrix Reloaded, Police Rescue ,The Crocodile Hunter: Collision Course)
Regie: Brett Leonard

Leeftijd: 16, angst en geweld

Vanaf 17 januari 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition
Consumentenadviesprijs: € 24,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Dark Raven  |  10-12-2005

Via me werk een viewing gezien en die zag er (Ondanks het iets mindere beeldkwalieteit) leuk uit. Wordt komende maand zekers een aanschaf voor mij :)
Lees meer >

*TIMMIE*  |  08-12-2005

Ware het niet dat deze film is opgenomen in 1.85:1 en de regio 1 eveneens 1.78:1 is.
Lees meer >

Sneaker  |  07-12-2005

De trailer ziet er leuk uit en de dvd lijkt me ook wel interessant. Alleen weet iemand het originele formaat. Blijft DFW natuurlijk en zie weer 1:78:1 staan.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina