Disney: Piratenplaneet en Atlantis: Milo's Avontuur op DVD

Walt Disney Pictures presenteert Disney’s

42ste Classic

PIRATENPLANEET: De Schat van Kapitein Flint

Oscar Nominatie Beste Animatiefilm
Een opwindend avontuur over de zoektocht naar een verdwenen piratenschat.
Gebaseerd op het beroemde boek van Robert L. Stevenson.

ATLANTIS: Milo’s Avontuur

Disney’s 40ste Classic gaat verder in een gloednieuw avontuur.
Heldhaftige daden en veel humor wanneer Milo, Kida en alle helden uit
ATLANTIS: De Verzonken Stad, de strijd aanbinden met o.a. een monsterlijk zeemonster.

Verkrijgbaar op VIDEO en DVD vanaf 23 april 2003

Vanaf 23 april 2003 brengt Buena Vista Home Entertainment twee spectaculaire avonturen uit op video en DVD. Vergezel in de 42ste Disney Classic PIRATENPLANEET: De Schat van Kapitein Flint, Jim Hawkins op zijn zoektocht naar het grootste fortuin van het heelal. Bereid je voor op spanning en sensatie bij dit tijdloze verhaal, gebaseerd op een van de meest fantastische avonturenverhalen ooit: Treasure Island van Robert L. Stevenson.
Met o.a. de stemmen van Johnny de Mol en Jan Decleir. Onder regie van John Musker en Ron Clements, de makers van de Disney Classics De Kleine Zeemeermin, Aladdin en Hercules, neemt dit avontuur je mee naar de uiterste grenzen van het heelal en de verbeelding. De film is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm.

ATLANTIS: Milo’s Avontuur is het superspannende vervolg op Disney’s 40ste Classic ATLANTIS: De Verzonken Stad. Geniet in dit gloednieuwe avontuur van heldhaftige daden en humor wanneer Milo, Kida en alle bekende
helden de strijd aanbinden met een monsterlijk zeemonster en nog veel meer. Natuurlijk zijn de DVD’s voorzien van bijzonder fantasierijk BONUSmateriaal.


PIRATENPLANEET : De Schat van Kapitein Flint

HET VERHAAL
De kleine Jim Hawkins is helemaal in de ban van een boek waarin de avonturen van een Piratenbende wordt beschreven. Ergens in het universum ligt de schat van kapitein Flint. Door jarenlange plundertochten is deze schat bijeen geroofd en hij is van een onmeetbare waarde. Jim droomt ervan om ooit deze schat te vinden.

Twaalf jaar later brengt de 15-jarige Jim zijn dagen vooral door met het uithalen van stunts op zijn solarsurfboard. Dit is een soort skateboard met een zeil, waarmee hij tussen de sterren door surft. Hij houdt van uitdagingen en hunkert naar een avontuurlijk leven.
Samen met zijn moeder woont hij in een herberg. Er komen maar weinig klanten langs. Met moeite kunnen ze de touwtjes aan elkaar vastknopen. Als hij in het bezit komt van een legendarische schatkaart van een geheimzinnige planeet, ruikt hij zijn kans. Misschien wijst deze kaart – een 3D matrix in bolvorm - hem wel de weg naar de enorme schat van Kapitein Flint, het grootste fortuin in het heelal. Zo wordt zijn honger naar avontuur gestild en zou hij bovendien met de schat de herberg van de ondergang kunnen redden.

Als kajuitjongen monstert Jim aan op een reusachtig schip, de RLS Legacy. Het schip staat onder leiding van de vrouwelijke kapitein Amelia. Het is een heel bijzonder schip, want hoewel het er uitziet als een klassiek piratenschip is het in feite een ruimteschip. Jim blijkt niet de enige schatzoeker te zijn. Behalve kapitein Amelia droomt ook Dr. Doppler van de schat. Al snel ontfermt kok John Silver zich over hem. Het is een echte ruwe zeebonk, half mens en half robot, met het hoofd van een hond en een reeks handige technische snufjes in zijn linkerarm. Jim weet niet goed of hij deze John Silver wel kan vertrouwen. Soms ontfermt hij zich over Jim als een vader en soms lijkt het net of hij de kok niet kan vertrouwen.

Toch ontwikkelt Jim onder Silvers vaderlijke leiding alle kwaliteiten van een goede ruimte-ontdekkingsreiziger. Samen met zijn speelse kameraad Morf, de hele grappige robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden durven dromen.

DVD

De DVD van PIRATENPLANEET: De Schat van Kapitein Flint bevat naast het spannende en fantasierijke verhaal ook heel veel bijzonder BONUSMATERIAAL.

BONUSMATERIAAL

… Intergalactische avonturen in de ruimte
RLS Legacy: Virtuele 3D- Rondleiding en Schattenjacht
Technische rondleiding
Scheepsrondleiding
Schattenjacht
EncyclopeDisney: Onthullingen uit een Piratenleven
Disney’s Magie In Animatie. Met Roy Edward Disney
… Visuele Toelichting
Deze unieke visuele toelichting biedt een fascinerende blik achter de schermen. Op bepaalde punten in de film laten de filmmakers materiaal uit de totstandkoming van de film zien.
Roy Conli – Producer
Ron Clements – Regisseur
John Musker – Regisseur
… Niet Eerder Vertoonde Scènes
Originele proloog: Jim als volwassene
Alternatief einde: De Benbow wordt herbouwd
Jim ontmoet Ethan
… Achter de schermen

Animatie

De ‘Haak’ test
Duco Doppler: animatie
Animatievoortgang Silver
Pentekening
De hut van Amelie
Vergelijking van ruwe filmversie en definitieve film

Beeldonwerp

De Brandywine-school
Galerijen met afbeeldingen
De 70 / 30 wet

Dimensionale Opbouw

Kleurschakeringen
Demonstraties lay-out
Piratenplaneet bereikt
Belichting

Galerijen Met Afbeeldingen

Visuele ontwikkeling
Schilderijen
Momenten

Muziek

“I’m Stille Here (Jim’s Theme)” Muziekvideo –
Uitgevoerd door John Rzeznik van de Goo Goo Dolls

Overgang 2D- en 3D- werelden

Camera-opstelling
Animatie-effecten
RLS Legacy – Een Avontuurlijke ontdekking
Technische rondleiding
Scheepsrondleiding
Spel: Schattenjacht

De Personages

Jim Hawkins
John Silver
Diavoorstelling
De ‘Haak’- test
Testen voor de arm van Silver
Dr. Duco Doppler
Kapitein Amelie
Meneer Kompaan
Scroop
Sarah Hawkins
Billy Bones
B.E.N.
Diavoorstelling
3D-personage / 2D-World
Handje
Flint
Morf
Blind Pew
Piraten
Ruimtehaven Croissantia
Maquettes

Release

Trailer
Bioscooptrailer
Posters

Verhaal

Trailer Treasure Island
Fotogalerij verhaal



TECHNISCHE KENMERKEN

  • Interactieve menu’s
  • Directe scènetoegang
  • Beeldformaat: 16 x 9 / 1.66:1 (geschikt voor alle beeldformaten)
  • Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
  • Ondertiteling: Nederlands / Engels
  • Speelduur: 91 minuten (exclusief bonusmateriaal)

ATLANTIS : Milo’s Avontuur

HET VERHAAL
De onverschrokken ontdekkingsreizeigers van Disney’s succesvolle 40ste Classic ATLANTIS: de Verzonken Stad, keren terug in dit gloednieuwe avontuur. Mysterieuze krachten blijven de wereld teisteren. Meedogenloze monsters, gigantische geesten en eeuwenoude legenden bedreigen de wereldorde.

8000 jaar geleden verzonk het koninkrijk Atlantis in de oceaan. Het grote kristal, de bron van haar kracht, lag verborgen onder de stad. Beroofd van het hart van Atlantis ging het volk langzaam de ondergang tegemoet. Maar de avontuurlijke, beetje onhandige Milo Thatch heeft samen met de andere expeditieleden de legendarische, verzonken stad Atlantis gevonden en het mysterieuze koninkrijk gered. Met de energie van het kristal wordt de stad onder leiding van de tot koningin gekroonde Kida herbouwd en in oude glorie hersteld.

Terwijl de opbouwwerkzaamheden voorspoedig verlopen blijken er mysterieuze krachten aan het werk te zijn. In de Noorse zee vergaan zomaar schepen. Een reusachtig zeemonster stort iedereen in het verderf. Het expeditieteam staat al gereed. Er is een dokter, een geoloog, een explosieven expert, maar een goede kaartenlezer en taalexpert ontbreekt nog. Milo is natuurlijk de aangewezen persoon. Met het hele team besluiten ze naar het hoge Noorden af te reizen. Ook Kida gaat mee.
Het blijkt dat het volledige gebied in de macht is van een duivels monster. De vis verdween uit het water, iedereen kreeg honger en de zon verdween achter de horizon. De engerd Edgar Volgud weet er meer van. Gelukkig lukt het Milo en zijn team de vloek te breken en de zon weer te laten schijnen.

Ook in het Zuid Westen zijn grote problemen. Dodelijke zandstormen van bloeddorstige coyotes maken de streek onveilig. Tot hun grote verbazing stuit het team op een medaillon dat uit Atlantis afkomstig schijnt te zijn. Een zekere Carnaby weet er meer van. Hij berooft het land van eeuwenoude heilige schatten om ze daarna voor veel geld te verkopen. Het wordt nog een hels karwei om achter het geheim te komen. Toch lukt het hen het vertrouwen te winnen van Indiaan Obby en achter het geheim van de streek te komen.

Voordat ze naar Atlantis terug kunnen keren moet het team weer op weg naar het Noorden. In IJsland is een zekere Eric Hellstrom in het bezit van een speer met onvermoede krachten. Ooit was hij eigenaar van een grote scheepsrederij. Inmiddels heeft hij zijn geld, zijn macht en zijn verstand verloren. Met de speer kan hij chaos en vernietiging teweeg brengen. IJzige kou, een wandelende ijsberg en meer angstige momenten moet het team zien te overwinnen, voordat ze de macht van deze tiran kunnen breken.
Uiteindelijk keren ze allen terug naar Atlantis. Koningin Kida heeft veel geleerd. De macht van het kristal is bedoeld voor liefde, voor leven en voor al het goede. Een nieuwe wereldorde zal heersen. Het kristal zal hen beschermen. Atlantis is herboren.

DVD

De DVD van ATLANTIS: Milo’s Avontuur bevat naast het gloednieuwe avontuur vol opwinding en spektakel ook bijzonder BONUSMATERIAAL.

BONUSMATERIAAL

… Zoektocht naar de speer van Lot (spel)
… Niet eerder vertoonde scène: het Kraken-jong


TECHNISCHE KENMERKEN

  • Interactieve menu’s
  • Directe scènetoegang
  • Beeldformaat: 16 x 9 / 1.66:1 (geschikt voor alle beeldformaten)
  • Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
  • Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans
  • Speelduur: 77 minuten (exclusief bonusmateriaal)

PIRATENPLANEET: De Schat van Kapitein Flint, Disney’s 42te Classic, en ATLANTIS: Milo’s Avontuur worden gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

Recente artikelen

Laatste reacties

Surya  |  05-04-2003

hmm piratenplaneet: 1.66 volgens nieuws, 1.85 volgens imdb. toch weel een Pan & Scan versie? Een beetje raar ja, aangezien hij wel anamorphic gaat op de disk s...
Lees meer >

SuperDre  |  05-04-2003

hmm piratenplaneet: 1.66 volgens nieuws, 1.85 volgens imdb. toch weel een Pan & Scan versie?
Lees meer >

disanimatie  |  29-03-2003

Ik vond Piratenplaneet echt zeer goed en ga deze dan ook zeker aanschaffen en dat lijstje met extra's is ook zeer de moeite waard!
Lees meer >

Jelger  |  29-03-2003

Piratenplaneet wil ik wel een keer zien, maar met een vervolg op het toch al niet geweldige atlantis hoeven ze echt niet aan te komen :roll:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina