Documentaire FUOCOAMMARE - vanaf 10 februari op DVD

Cinéart presenteert:

FUOCOAMMARE

Een film van Gianfranco Rosi

Fuocoammare DVD

Vanaf 10 februari op DVD

FUOCOAMMARE werd niet alleen onderscheiden met de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn maar alom genoemd als één van de belangwekkendste films van het afgelopen jaar. De documentaire van Gianfranco Rosi over de bewoners van Lampedusa en de vluchtelingen die op het eiland aankomen is zowel hartverscheurend als oogverblindend.

Rosi filmde een jaar lang in zijn eentje op het eiland. Hij legt de kleine vissersgemeenschap vast en toont dat het leven op het eiland gewoon door gaat. Terwijl Lampedusa de bestemming is geworden van duizenden mannen, vrouwen en kinderen die in schamele bootjes de Middellandse Zee over steken op zoek vrede, vrijheid of geluk. Iedere dag zijn de eilandbewoners getuigen van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd. En wij met hun. De urgentie blijft, en het blijft branden op zee.

Synopsis:
Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich amuseren, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Deze mensen zijn op zoek naar vrede, vrijheid of gewoon geluk, maar vaak is het hun lichaam dat uit de zee opgevist wordt. Iedere dag zijn de eilandbewoners getuige van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd.

Genre: Documentaire
Speelduur: 108 min
Land: Frankrijk/Italië
Jaar: 2016
Kijkwijzer: 12

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina