Drie nieuwe releases van Homescreen op DVD vanaf 16 juni

Homescreen DVD releases in juni

AUGUST – Eldar Rapaport

coverTijdens een brandende zomer in Los Angeles lopen de emoties hoog op als de bloeiende relatie tussen Jonathan en Raul op de proef wordt gesteld.

Jonathan ontvangt een bericht dat zijn vroegere geliefde, Troy, terug is in Los Angeles, na jaren in Barcelona gewoond te hebben. Een schijnbaar onschuldig afspraakje met Troy verstoort het leven van de geliefden Jonathan en Raul. Jonathan heeft nog verborgen gevoelens en verlangens voor Troy.

Ze krijgen een passievolle affaire wat leidt tot een verwarrend web van keuzes die alle drie de mannen moeten maken – voor de liefde.

Cast:
Murray Bartlett
Hillary Banks
Adrian Gonzalez
Daniel Dugan

Regie: Eldar Rapaport

Info:
Genres: Drama, Gay
Land: USA

Releasedatum: 16 juni

 

FACING MIRRORS ‐ Negar Azarbayjani

coverAdineh, of "Eddie" zoals ze noemt zichzelf, probeert een paspoort te bemachtigen, zodat ze in Duitsland een geslachtsverandering kan ondergaan. De reden dat ze haar operatie niet in Iran afwacht is dat haar rijke en strenge vader haar wil uithuwelijken aan een neef. Eddie probeert uit alle macht te ontsnappen. Tijdens haar vlucht wordt ze aangevallen door een knokploeg, om zichzelf te redden houdt ze een passerende auto aan. Dit blijkt de clandestiene taxi te zijn van Rana, een conservatieve jonge vrouw wiens man in de gevangenis zit. Zij probeert zichzelf en haar zoon van armoede te redden, ondanks het feit dat het voor een vrouw taboe is om een taxi te besturen. Ze kan de verleiding niet weerstaan als Eddie haar veel geld biedt om haar naar een schuilplaats te brengen. Als Eddie onderweg probeert uit te leggen dat ze transgender is, raakt Rana in paniek en brengt ze allebei hun levens in gevaar.

De vertolking van Eddie door Shayesteh Irani is hartverscheurend. Eerder was Irani te zien als stoere voetbalfan in de film OFFSIDE van de in Iran verboden regisseur Jafar Panahi. Wat op het eerste gezicht een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Rana en Eddie, blijkt een prachtig verhaal over het doorbreken van klasse verschillen door zeldzaam medeleven en solidariteit.

Cast:
Saber Abbar
Homayoun Ershadi
Maryam Boubani

Regie: Negar Azarbayjani

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 102 min.
Land: Iran
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Perzisch - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 16 juni

 

STRIJDERS VOOR DE LIEFDE ‐ Marieke Slinkert & Sipke Jan Bousema

coverIn Strijders voor de Liefde gaat Sipke Jan Bousema op zoek naar homo’s en lesbo’s in de wereld die elke dag moeten vechten voor hun liefde. In Nederland worden elk jaar openlijk en trots onze verschillen gevierd tijdens de Gay Pride. Een feest dat in heel veel landen onmogelijk is. In 76 landen in de wereld ben je zelfs strafbaar als je het bed deelt met iemand van het zelfde geslacht.

Sipke Jan Bousema reist de wereld rond en onderzoekt hoe het staat met de homo’s en lesbo’s op deze aardbol. Hij laat zich inspireren door hun strijd voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor homo’s en lesbo’s.

Regie: Marieke Slinkert & Sipke Jan Bousema

Info:
Genres: Gay, Documentaire, Lesbian
Land: Nederland

Releasedatum: 16 juni

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina