Drie releases van Septemberfilm in april op DVD, VOD en Blu-ray

Septemberfilm presenteert in april op DVD, VOD en Blu-ray:

ELSER (Blu-ray, DVD & VOD)

Synopsis
Elser DVDGeorg Elser was een man die de wereldgeschiedenis had kunnen veranderen en miljoenen levens had kunnen redden. Als hij 13 minuten meer had gehad. Met slechts dertien minuten meer had meubelmaker Georg Elser eigenhandig de wereldgeschiedenis veranderd en miljoenen levens kunnen redden. Met die dertien minuten meer zou de door hem gemaakte bom Adolf Hitler en zijn handlangers hebben gestopt. Maar op 8 november 1939 verliet Hitler de plek van de geplande aanslag eerder dan verwacht, waardoor het plan van Elser catastrofaal mislukte. Wie was deze man die het gevaar van Hitler eerder zag dan vele anderen en actie ondernam juist toen iedereen gedwee orders volgde of zweeg? Wat zag hij dat anderen in zijn omgeving niet zagen of wilden zien? En wat bewoog hem om zelfs in gevangenschap van de Duitsers te blijven strijden in de hoop een wereldoorlog te voorkomen.

Regie: Oliver Hirschbiegel
Cast: Christiaan Friedel, Burghart Klaussner, Katarina Schütler, Michael Kranz
Land van herkomst: Duitsland
Taal: Duits
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Duur: 114 minuten
Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 april

Bekijk de trailer:

 

HERE IS HAROLD (DVD & VOD)

Synopsis
Here Is Harold DVDAl meer dan 40 jaar bestieren Harold en zijn vrouw Marny een succesvolle meubelwinkel. Hier komt abrupt een eind aan wanneer IKEA een enorme winkel opent recht tegenover Harold’s kleine meubelzaak. Het duurt niet lang voordat Harold en Marny zowel hun winkel als hun huis verliezen aan de bank. Tot overmaat van ramp begint Marny ook nog aan geheugenverlies te lijden. In zijn steeds groter wordende wanhoop en boosheid, besluit Harold tot wraak. Met een pistool in de zak stapt hij in zijn oude Saab en rijdt van Noorwegen naar het hoofdkantoor van de multinational in Zweden om de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad, te ontvoeren. Hij had er echter niet op gerekend dat de miljardair zeer blij is met zijn ontvoering…

Regie: Gunnar Vikene
Cast: Lena-Pia Bernhardsson, Björn Granath, Olaf Heggdal
Land van herkomst: Noorwegen
Taal: Noors
Ondertitels: Nederlands
Genre: Komedie
Duur: 84 minuten
Kijkwijzer: 6

Releasedatum: 14 april

Bekijk de trailer:

 

JE SUIS CHARLIE (DVD & VOD)

Synopsis
Je Suis Charlie DVDHet is 7 januari 2015, het satirische weekblad Charlie Hebdo is slachtoffer van een terroristische aanslag die aan twaalf mensen het leven kost onder wie grote Franse cartoonisten als Cabu, Wolinski, Charb en Honoré. De wereld is geschokt. Op 9 januari volgt opnieuw een aanslag in Parijs. Ditmaal op een Joodse supermarkt. Vier gijzelaars worden hierbij bruut om het leven gebracht. Deze film is een eerbetoon aan alle slachtoffers.

Regie: Daniel & Emmanuel Leconte
Met: Diverse Charlie Hebdo cartoonisten en medewerkers
Land van herkomst: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands
Genre: Documentaire
Duur: 90 minuten

Releasedatum: 21 april

Bekijk de trailer:

Septemberfilm Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina