DVD.nl Releaselijst volledig vernieuwd!

DVD.nl Releaselijst volledig vernieuwd!

Vanaf vandaag vind je op onze site DVD.nl een volledig vernieuwde releaselijst. Hiermee beschikken we nu over een bijzonder complete release lijst, waarin nagenoeg alle DVD en Blu-ray Disc releases die in Nederland zijn uitgebracht of worden uitgebracht zijn opgenomen. De vernieuwde releaselijst biedt meer informatie dan voorheen. Zo wordt bijvoorbeeld ook het aantal discs van de release vermeld (indien nodig). En onder een (i) symbool vind je nog aanvullende informatie over het genre van de film en het originele jaar van uitgave. Maar dat is nog niet alles.

De nieuwe lijst biedt ook meer mogelijkheden om zelf selecties te maken. Standaard toont de lijst alle releases van de huidige en de komende maand. Zelf kun je een andere maand en/of een ander jaar selecteren. Je kunt ook een selectie maken op DVD of Blu-ray Disc en je kunt selecteren op genre. Natuurlijk kun je ook een specifieke titel of deel van een titel invullen om daar op te zoeken.

De vernieuwde lijst hebben we vanaf de grond opnieuw opgebouwd, waarbij we nu registreren op de EAN code (ook wel streepjescode). Elke uitgave in Nederland heeft een unieke eigen code. Op basis van deze code is ook een koppeling gemaakt met onze recensielijst. Als we van een bepaalde uitgave een bespreking hebben, dan kun je in de releaselijst de titel aanklikken om onze bespreking te lezen.
Omdat we nu op EAN code registreren, komen veel titels meer dan één keer in de lijst voor. Dat betekent dan dat de titel onder verschillende EAN codes is uitgebracht en er dus meerdere uitgaven van die titel zijn. Zo komt het bijvoorbeeld voor dat een titel als 1-DVD, als 2-DVD en als Blu-ray Disc is uitgebracht. Dan staat die titel dus drie keer in de lijst, natuurlijk met alle gegevens zodat je makkelijk het verschil kunt zien. Maar ook worden oudere titels door de maatschappijen met een nieuwe code opnieuw uitgebracht. Ook dan zie je de titel dus meer dan één keer in de lijst.
De lijst wordt op regelmatige basis geautomatiseerd bijgewerkt. Eventuele onvolkomenheden in de lijst, je zult altijd zien dat er wel een foutje in staat, worden dan mogelijk bij een update hersteld.

We hopen dat deze lijst aan jullie wensen voor verbetering van de releaselijst tegemoet komt. Wij zijn in ieder geval trots op deze verbetering van onze dienstverlening naar jullie toe.

De vernieuwde releaselijst vind je onder "Release info" in het menu op onze voorpagina, of je klikt hier.

Namens het gehele DVD.nl team,
Arnold van Oostrum.

Recente artikelen

Laatste reacties

Bambi  |  17-03-2009

Dat is op dit moment niet mogelijk. Van elke release weten we de unieke EAN code en op basis van deze EAN code wordt de maatschappij erbij gezet. Die staat dus ...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  16-03-2009

Dat is op dit moment niet mogelijk. Van elke release weten we de unieke EAN code en op basis van deze EAN code wordt de maatschappij erbij gezet. Die staat dus ...
Lees meer >

Bambi  |  16-03-2009

Zou het ook mogelijk zijn om te zoeken naar de bekende releases van een bepaalde distributeur? Dat zou deze mooie optie nog mooier maken mijns insziens.
Lees meer >

mark9534  |  08-12-2008

Erg handig, bedankt dvd.nl!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina