Eerste HDTV-kabelabonnee in Nederland

Eerste HDTV-kabelabonnee in Nederland

Casema en BCC zetten de 100.000ste digitale televisieklant in het zonnetje


Elektroketen BCC en kabelbedrijf Casema hebben vandaag de 100.000e digitale kabelabonnee van Casema in het zonnetje gezet. De heer Wibier uit Delft ontving een televisie die geschikt is voor HDTV en een Samsung HDTV-ontvanger. Hij is daarmee de eerste particulier in Nederland die, via de kabel, televisie in HDTV-kwaliteit kan bekijken.

HDTV (high definition-televisie) geeft de hoogste beeldkwaliteit, waarbij elk detail haarscherp en in levensechte kleuren op het TV-scherm verschijnt. Het verschil tussen HDTV en normale kleurentelevisie is vergelijkbaar met het verschil tussen televisiebeelden in kleur en zwartwit. Volgens André ten Bloemendal – commercieel directeur van Casema – begint digitale televisie meer en meer ‘normaal’ te worden: “Een jaar geleden hadden we minder dan 30.000 abonnees die digitaal keken. Nu zijn dat er 100.000 en dat aantal groeit razendsnel.”
Casema geeft het komende WK voetbal door in HDTV-kwaliteit. Vanaf 10 mei kunnen Casema-abonnees kijken naar HD-1 NL. Deze speciaal voor de Nederlandse markt opgerichte HDTV-zender biedt 24 uur per dag een gevarieerd aanbod van documentaires, sport, cultuur en muziek. Vanaf 1 juni wordt National Geographic Channel HD toegevoegd aan het HDTV-pakket. Casema-abonnees kunnen tot het einde van dit jaar alle HDTV-zenders gratis ontvangen.

“De prachtige ontwikkelingen van HDTV, tegelijk met de revolutie van de platte televisies, zal de komende jaren een enorme versnelling geven in het vervangen van het uitstaande TV-park. Net zoals dit gebeurde toen de kleuren-TV doorbrak”, aldus Michiel de Haan, Commercieel Directeur van BCC. De afgelopen maanden groeit de verkoop van televisies met zo’n 20 procent, waarbij de markt van traditionele beeldbuistelevisies halveert en platte televisie nu al bijna 85 procent van de markt in waarde innemen (bron: marktonderzoeksbureau GFK). Deze trend zal, met het aankomende WK voetbal, de goede kwaliteit van de huidige platte televisies en de bereikbare prijzen alleen nog maar versnellen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  27-04-2006

CRT televisies zijn ook een stuk minder kritisch, MPEG fouten vallen veel meer op bij met name LCD televisies, plasma is ook weer wat minder kritisch. Sluit ...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  27-04-2006

CRT televisies zijn ook een stuk minder kritisch, MPEG fouten vallen veel meer op bij met name LCD televisies, plasma is ook weer wat minder kritisch.
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  27-04-2006

Ikzelf kijk via de schotel en kan alleen maar zeggen dat bijna dvd kwaliteit wel altijd gehaald wordt 8) Als je niet te kritisch kijkt wellicht ;) Canal Dig...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  27-04-2006

Ikzelf kijk via de schotel en kan alleen maar zeggen dat bijna dvd kwaliteit wel altijd gehaald wordt 8) Als je niet te kritisch kijkt wellicht ;) Canal Dig...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina