Filmfreak: Arthouse en Documentaire releases in augustus

Filmfreak Logo

Arthouse en Documentaire releases van Filmfreak Distributie in augustus

Verkrijgbaar vanaf 17 augustus:

Het Jaar 2602 (André van der Hout / Linda Lyklema)

coverIn Het Jaar 2602 vertellen de kinderen van weleer wat ze hebben meegemaakt tijdens hun verblijf in de Japanse interneringskampen in Nederlands-Indië tussen 1942 en 1945. Het perspectief van het kind is het dwingende uitgangspunt, niet de terugblik van een 80-jarige, maar de opnieuw tot leven gebrachte beleving van een kind. Kinderogen kijken onbevangen het kamp in en weldra zijn honger, dood en gelaarsde soldaten net zo gewoon als handklapversjes en verstoppertje. Het kampleven wordt het gewone leven; de eerste werkelijkheid waar je opgroeit. Het jaar 1942 wordt het jaar 2602: de Japanse jaartelling.

DVD details:
Land: Nederland
Jaar: 2008
Speelduur: 94 minuten
Geluid: Nederlands 2.0
Beeld: 16:9
Ondertiteling: Nederlands en Engels

Extra\'s:
Trailer, Archieffilms Een heerlijke jeugd / Naar Nederland (Karin Mulder),
Het verhaal van een moeder (Willeke van Ammelrooy)

coverEl Violin (Francisco Vargas)

Don Plutarco, zijn zoon Genaro en zijn kleinzoon Lucio leiden een dubbelleven: overdag schrapen ze als rondtrekkende muzikanten enkele pesos bij elkaar,’s nachts smokkelen ze wapens voor de guerilla van de boeren in de Guerrero-regio die het wreedaardige regime omver probeert te werpen. Als ze naar hun dorp terugkeren, is het bezet door militairen, die alle bewoners verdreven hebben. Er ontspint zich een verhouding op het scherp van de snee tussen Don Plutarco en de kapitein van het commando, waarin de viool een hoofdrol zal opeisen.
·  Won maar liefst 24 prijzen, ondermeer de prijs voor beste acteur in de Un Certain Regard-competitite van het filmfestival van Cannes, in 2006

Cast:  Don Angel Tavira, Dagoberto Gama, Fermin Martinez, Gerardo Taracena

DVD details:
Land: Mexico
Jaar: 2006
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Spaans 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra\'s:
Making of (50 minuten) en trailers

coverThe Trap (Srdan Golubovic)

Het Belgrado van na Milosevic is een stad op zoek naar moreel en existentieel herstel. Mladen en zijn vrouw Marja worden bruusk geconfronteerd met de hartafwijking van hun zoon Nemanja. Het leven van het kind kan worden gered met een dure operatie in het buitenland. Als de ouders de hoop hebben opgegeven het geld bij elkaar te krijgen, biedt een onbekende het bedrag aan, maar vraagt een tegenprestatie: Mladen moet een rivaal van de schenker ombrengen. De val is gezet: kan/mag/zal Mladen een moord begaan om zijn kind te redden?

Cast: Miki Manojlovic, Nebojsa Glogovac, Natasa Ninkovic, Bogdan Diklic

DVD details:
Land: Servië / Duitsland / Hongarije
Jaar: 2007
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Servisch DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra\'s: Trailer

coverEzra (Newton I. Aduaka)

Ezra vertelt een fictief verhaal dat geïnspireerd is op de burgeroorlog in Sierra Leone. Bij een aanval van rebellen op een lagere school wordt de negenjarige jongen Ezra gekidnapt. Jaren later moet hij voor een Waarheids- en Verzoeningscommissie verschijnen. Het te ontrafelen mysterie luidt: wat is er precies gebeurd de nacht dat gedrogeerde rebellen moord en brand kwamen stichten in het dorp van Ezra’s ouders? De getuigenis van Ezra strookt niet met die van zijn voormalige strijdmakker Cynthia, noch met die van zijn zus Onitcha. Langzaam maar zeker sluit zich het net.
·  Bekroond op het Durban International Film Festival, Sundance Film Festival en het Ouagadougou Panafrican Film and Television Festival

Cast:
Mamoudou Turay Kamara, Mariame N\'Diaye, Mamusu Kallon, Richard Gant

DVD details:
Land: Frankrijk / Nigeria
Jaar: 2007
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederland en Frans

Extra\'s: Interview met de regisseur, trailers

coverFermat\'s Room (Luis Piedrahita / Rodrigo Sopena)

Vier wiskundigen die elkaar niet kennen worden door een mysterieuze gastheer uitgenodigd om op een avond een groot wiskundig vraagstuk op te helderen. Het enige
wat hun wordt meegegeven is het pseudoniem van hun gastheer: Fermat. De plaats van ontmoeting is een verlaten huis, de kamer waarin ze zich bevinden is zo geprogrammeerd dat de muren krimpen... Als ze niet tijdig ontdekken wat ze met elkaar gemeen hebben en waarom iemand het op hun gemunt heeft, zullen ze finaal worden verpletterd.

Fermat\'s Room is de eerste bioscoopfilm geschreven en geregisseerd door Luis Piedrahita en Rodrigo Sopeña. Als ervaren tv-schrijvers/regisseurs zijn ze verantwoordelijk voor enkele van de meest succesvolle Spaanse tv-series.

Cast: Santi Millan, Alejo Sauras, Federico Luppi, Lluis Homar

DVD details:
Land: Spanje
Jaar: 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Spaans DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands

Extra\'s: Trailers

coverSon of Man (Mark Donford-May)

In vele opzichten is Son of Man de opvolger van U-Carmen eKhayelitsha, de Zuid-Afrikaanse film naar de opera van Bizet, die in 2005 in Berlijn met de Gouden Beer werd bekroond. Opnieuw gaat het om een nieuwe versie van klassiek materiaal, deze keer het verhaal van Jezus zoals we dat uit de evangeliën kennen. De locatie is
dezelfde (de township Khayelitsha in Kaapstad), de makers zijn dezelfde (Dimpho di Kopane). De actie van het evangelie is verplaatst naar de denkbeeldige bezette staat
Judea \'ergens\' in het zuiden van Afrika, waar armoede en geweld de orde van de dag bepalen. De tv brengt verslag van oproer en bezetting. Jezus wordt geboren in een schuur in een sloppenwijk. Zijn boodschap van gelijkheid en geweldloosheid begint hij te prediken na een ontmoeting met een in zwart leder gehulde duivel tijdens zijn besnijdenis volgens de Xhosa-rite.

Cast:
Andile Kosi, Vuyo Sonyaka, Pauline Malefane, Joel Mthethwa

DVD details:
Land: Zuid-Afrika
Jaar: 2006
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Engels DD2.0 / Xhosa DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands

Extra\'s: Trailers

Verkrijgbaar vanaf 24 augustus:

coverLe Chant des Mariées (Karin Albou)

Tunesië, 1942. Twee buurmeisjes en hartsvriendinnen ontdekken dat het liefdespad niet altijd over rozen gaat. Myriam wordt uitgehuwelijkt. Nour houdt van haar neef Khaled. Het ene meisje is joodse, het andere moslima. Ze leven onder de Duitse bezetter die hen aan hun kant proberen te krijgen door hun de onafhankelijkheid te beloven. Hoewel ze gedoemd worden afstand van elkaar te nemen, zullen ze opkomen voor hun hechte vriendschap…

De thema’s die de Franse regisseur Karin Albou in La Petite Jerusalem verkende, houden haar ook bezig in Le Chant des Mariées: religie, ontwakende seksualiteit en de verdrukking van de vrouw.

Cast: Lizzie Brocheré, Olympe Borval, Najib Oudghiri

DVD details:
Land: Frankrijk
Jaar: 2008
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Frans 5.1DD / Arabisch 5.1DD
Beeld: 16:9 anamorf
Ondertiteling: Nederlands

Recente artikelen

Laatste reacties

Luuk v/d B.  |  24-07-2009

Ezra, The Trap en Fermat's Room lijken me wel wat.
Lees meer >

Sneaker  |  23-07-2009

2602 klinkt erg interessant. Vooral omdat mijn oma vroeger in zo'n kamp heeft gezeten. Verder wil ik Fermat's Room wel hebben.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina