Filmfreak: DVD releases in 22 & 29 oktober 2007

Filmfreak Distributie heeft het genoegen de volgende koop DVD releases voor oktober 2007 aan te kondigen:

DVD releases 22 oktober 2007

Forever (Heddy Honigmann)

Forever laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise zien, door de ogen van mensen van vlees en bloed. Velen komen vooral voor hun 'eigen' doden: man, echtgenote, vader of zoon. Andere bezoekers laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en zelfs inspiratie kunnen vinden.

Pers:
Forever, het summum van Honigmann's kunnen - NRC Handelsblad
De beste film van 2006 - De Filmkrant
One of those rare docs capable of holding its own in an official selection of fiction films - Variety

Awards:
Gouden Kalf Beste Lange Documentaire, 2006
Prijs van de Nederlandse Filmkritiek - Nederlands Film Festival, 2006
Ecumenical Jury Award - Leipzig Film Festival, 2006
Lorenzo De' Medici Prize - Festival del Popoli, 2006
Johny Walker Audience Award Best Feature Film - IndieLisboa, 2007
Nominatie Gouden Roos - Montreux, 2007
Best Film Award - Navarra International Documentary Film Festival, 2007

Meer dan 16.000 bioscoopbezoekers (Kristallen film)
Van de regisseur van O Amor Natural

DVD details:
Nederland, 2006, 95 minuten, 16:9 anamorf widescreen, 2.0, Nederlands ondertiteld.
Extra: trailer


Fauteuils d'Orchestre (Danièle Thompson)

In een echt ouderwets Parijs theatercafé aan de Avenue Montaigne ontmoeten vier dolende zielen elkaar op de 17e van de maand. Hun leven hebben ze gewijd aan de kunst, maar wat heeft de kunst hen gegeven?

Catherine is beroemd en rijk geworden als soapie, maar droomt van het witte doek en intellectuele erkenning. Terwijl ze repeteert voor een komedie die in première zal gaan op de 17e, vraagt ze zich af of haar werk enige betekenis heeft. Ondertussen bereidt de internationaal gerenommeerde concertpianist Jean-François zich voor op een belangrijk Beethoven-recital dat de 17de zal plaatsvinden. Omringd door de beste musici ter wereld, wil hij eigenlijk liever alleen zijn en het burgerlijke concertcircuit achter zich laten. Op diezelfde dag zal Jacques, een zakenman die een belangrijke kunstcollectie heeft opgebouwd, zijn hele verzameling laten veilen....

In het theatercafé overdenken de actrice, de pianist en de verzamelaar hun leven, terwijl ze bediend worden door Jessica, net in Parijs aangekomen en op zoek naar roem en fortuin.

Pers
It's cheerful, contrived, funny, brand-name-conscious, and has half-a-dozen happy endings - The Guardian
Deze bitterzoete Franse komedie is een elegante ensemblefilm rondom Jessica die in de theaterwereld van Parijs terecht komt - Filmfocus
Met Cécile de France en Sydney Pollack

DVD details:
Frankrijk, 2006, 100 minuten, Nederlands en Frans ondertiteld, 16:9 anamorf widescreen, dolby 2.0 en 5.1
Extra's: making of, trailer, verwijderde scènes


Andy Warhol presents Flesh for Frankenstein (Paul Morrissey)

In 1973 draait Paul Morrissey (onder toeziend oog van Andy Warhol) twee eigentijdse versies van de klassieke horrorverhalen Dracula en Frankenstein. In Frankenstein speelt Udo Kier een maniakale baron die twee monsters creëert, die hem kinderen moeten baren. Het experiment mislukt faliekant en de baron moet zelfs vrezen voor zijn leven. Een horrorklassieker vol bizarre humor, bandeloze seks en uitzinnige splatter.

Zowel voor horrorfans als cult- en arthouse-liefhebbers
Sterrencast met Udo Kier en Joe Dallesandro

DVD details:
VS/Frankrijk/Italië, 1973, 95 min., 16:9 anamorf (2.35:1), Engels 2.0, Nederlands ondertiteld
Luxe slipcase
Extra's: Audio commentaar Paul Morrissey en Udo Kier, montage van productiefoto’s met commentaar van Paul Morrissey, screentests, diashow


Andy Warhol presents Blood for Dracula (Paul Morrissey)

In 1973 draait Paul Morrissey (onder toeziend oog van Andy Warhol) twee eigentijdse versies van de klassieke horrorverhalen Dracula en Frankenstein. Udo Kier speelt de rol van de graaf, die naar Italië afreist, op zoek naar vers maagdenbloed. Dat blijkt nog niet zo makkelijk, want de Italiaanse dames zijn niet zo vroom als ze lijken. Net als in Andy Warhol’s Frankenstein levert de combinatie van humor, erotiek en gore een unieke horrorfilm op.

Zowel voor horrorfans als arthouse-liefhebbers
Sterrencast met Udo Kier, Joe Dallesandro, Arno Juerging, Vittorio de Sica en Roman Polanski

DVD details:
Italië/Frankrijk, 1973, 103 min., 16:9 anamorf (1.85:1), Engels 2.0, Nederlands ondertiteld
Luxe slipcase
Extra's: Audio commentaar Paul Morrissey & Udo Kier, montage productiefoto's met commentaar van Paul Morrisey, screentests


City Of The Dead (John Llewellyn Moxey)

Op 3 maart 1692 wordt in Whitewood, Massachusetts, de heks Elizabeth Selwyn (Patricia Jessel) veroordeeld tot de brandstapel. Haar partner Jetrhow Keane (Valentibe Dyall) vraagt Lucifer om haar te redden. Zo’n 300 jaar later besluit de studente Nan Barlow (Venetia Stephenson) haar vakantie in het stadje door te brengen om onderzoek te doen naar hekserij. Haar docent Alan Driscoll (Christopher Lee) adviseert Nan om in de Ravens Inn te verblijven, waar Mrs. Newless de scepter zwaait…

Cast: Fernando Rey, Karin Schubert, Frank Wolff, Gianni Garko, Giovanna Ralli

DVD Details:
Groot-Brittannië, 1960, 78 min., 4:3 letterboxed, Engels 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld.
Extra's: Originele trailer, slideshow


Cold Eyes Of Fear (Enzo G. Castellari)

Castellari’s film vertelt het verhaal van rechter Horatio Badell (Fernando Rey, ook te zien in La Polizia Incrimina: La Legge Assolve van dezelfde regisseur). Zijn neef, Peter (Gianni Garko), wordt gegijzeld tijdens een afspraakje met een hoer (Giovanna Ralli). Het is allemaal het werk van Arthur Welt (Frank Wolff), een ex-gevangene die wraak wil nemen op de rechter voor zijn celstraf en voor een nog dieper liggend verraad. De situatie ontaardt uiteindelijk in explosieve dreigementen, vechtpartijen in duistere kamers, en in de bedreiging met een mes van de sexy cult actrice Karin Schubert in een kinky SM-show.

Cast: Fernando Rey, Karin Schubert, Frank Wolff, Gianni Garko, Giovanna Ralli

DVD details:
Italië, 1971, 90 minuten, Italiaans 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld


DVD releases 22 oktober 2007

Le Viol Du Vampire/Rape of the Vampire (Jean Rollin)

2-disc digipack met slipcase en boek - limited edition 2000 stuks

In Le Viol Du Vampire/The Rape of the Vampire proberen twee Parijzenaars en een psychoanalyst vier neurotische zusjes ervan te overtuigen dat ze geen 200 jaar oude vampieren zijn. In hun vervallen landgoed worden de jonge vrouwen gedomineerd door een oude, perverse aristocraat. Intussen staan de dorpelingen de bloeddorstige zusjes naar het leven. In het tweede deel verschijnt de Koningin der Vampieren op het toneel. Zij wekt de doden tot leven en zorgt ervoor dat het vampirisme om zich heen grijpt in het rustige dorpje. Intussen zoekt een wetenschapper naarstig naar een antidotum voor het vampirisme.

Le Viol Du Vampire van de tot dan toe onbekende filmmaker Jean Rollin werd een onverwacht commercieel succes in mei 1968. De combinatie van avant-garde film, vintage Amerikaanse pulp, pop art en erotische vampierenfilm bezorgde de film naam en faam, maar ook een politie-inval die leidde relletjes in Parijs. Veertig jaar later heeft deze unieke film nog niets van zijn naïeve charme verloren.

DVD Details
:
Frankrijk, 1967, 100 min., Frans 2.0, Nederlands, Frans en Duits ondertiteld.
Extra's: audio commentaar van Jean Rollin, korte film l'Histoire de la nuit des Horloges, originele trailer, fotogallerij, interviews met Jaqueline Sieger, Alain-Yves Beaujour en François Tusques en gecensureerde scenes. Boek (32 pagina's) met een essay en zeldzame stills.

In deze reeks verschenen eerder:
ROL01 - Les Démoniaques
ROL02 - Requiem pour un Vampire
ROL03 - La Morte Vivante
ROL04 - Lèvres de Sang
ROL05 - La Nuit des Traquees
ROL06 - Le Frisson des Vampires


Black Gold (Nick and Marc Francis)

Dagelijks worden wereldwijd meer dan twee miljard koppen koffie gedronken. Toch lijken maar weinig koffiedrinkers zich bewust te zijn van de herkomst van ‘het zwarte goud’. De koffie industrie, goed voor een omzet van bijna 60 miljard euro per jaar, wordt volledig gedomineerd door multinationals, terwijl de koffieboeren in derdewereldlanden er nauwelijks een cent aan verdienen.

In Ethiopië, ‘de geboorteplaats van koffie’, zijn 15 miljoen boeren afhankelijk van de koffieteelt. Tadesse Meskela vertegenwoordigt vanuit zijn kantoor in Addis Abeba meer dan 74.000 boeren. Als gevolg van de prijsschommelingen op de wereldwijde koffiemarkt leven de meeste Ethiopische koffieboeren in barre armoede. Meskela reist de hele wereld over op zoek naar inkopers die bereid zijn een betere prijs te betalen dan die door de beurs in New York is vastgesteld. Ondertussen wordt in Black Gold de lange productielijn van koffie, van plantage tot café, in kaart gebracht. Onderliggend motief van deze gedetailleerde analyse is de kijker bewust te maken van het belang van fair trade.

'If the filmmakers have their way then your skim-milk cappucino with an extra shot,
extra frothy, not too hot, with a little bit of room, may not be quite so appealing.' - BBC World Talking Movies
'A wake up call. Highly informative... a model of patient storytelling.' - The Village Voice

DVD Details:
Engeland, 2006, 88 minuten, 16:9 anamorf widescreen, Engels 2.0, Nederlands en Duits ondertiteld.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina