Filmfreak DVD-releases in februari

Filmfreak Logo

Filmfreak: DVD-releases in februari

Small Town Murder Songs (Ed Gass-Donnely) (DVD)

coverEen kleine mennonietengemeenschap wordt opgeschrikt door de vondst van een lijk. Wie is deze vrouw en wie heeft haar vermoord? Lokale politiechef Walter, die zelden meer doet dan snelheidsboetes uitschrijven, leidt de zaak. Alles wijst erop dat zijn ex Rita en haar criminele vriend bij de misdaad betrokken zijn, maar dan loopt het spoor dood. Tegengewerkt door collega’s, dorpsgenoten en zijn diepreligieuze familie groeit Walters frustratie. Achter het masker van een rechtschapen politiechef schuilt een getormenteerde man die het gevecht met zijn geestelijke gezondheid aan het verliezen is. Het vinden van de dader raakt steeds verder op de achtergrond als Walter wordt geconfronteerd met zijn eigen gewelddadige verleden en de religie waarin hij verlossing vond.

De fraai gefotografeerde psychologische thriller Small Town Murder Songs, de tweede film van regisseur Ed Gass-Donnelly, schetst een intrigerend portret van een gesloten plattelandsgemeenschap in de traditie van films als Blood Simple en Winter’s Bone. Karakteracteur Peter Stormare (Fargo, Minority Report), die hier aan het hoofd staat van een ijzersterke cast, maakt van politieman Walter een fascinerende, gekwelde figuur. Diens zoektocht naar zowel de moordenaar als zijn eigen verlossing wordt op overrompelende wijze kracht bijgezet door de eigentijdse gospelband Bruce Peninsula.

Cast: Peter Stormare, Martha Plimpton, Jill Hennessy 

DVD details:
Land: Canada, 2010
Speelduur: 75 minuten
Geluid: Engels 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailers

Releasedatum: 20 februari

The Light Thief (Aktan Arym Kubat)(DVD)

coverIedereen noemt hem mr. Light en hij is de enige in het door wind geteisterde valleidorp die zich met de stroomvoorziening bezig houdt. Deze ‘Svet-Ake’ is de spil van de gemeenschap voor vele bewoners en in dit afgelegen dorp in het zuiden van Kirgizië probeert hij voor iedereen te zorgen. De dorpelingen kunnen slechts met moeite in het onderhoud voorzien in dit economisch verwaarloosde gebied. Maar hij helpt de oude mensen die dikwijls te kampen hebben met kortsluitingen, heeft aandacht voor een stille dromerige jongen en knoeit met elektriciteitsmeters om ook de armste bewoners van stroom te kunnen voorzien. Hij stapt met een naieve blik door het leven en stelt zijn geest en hart net zo makkelijk open voor oude vrouwen,  macho-paardrijders met huwelijksproblemen, gangsters als voor de burgemeester.

Zelf heeft hij een liefhebbende vrouw en vier dochters. En hij heeft twee dromen: hij wil een zoon en hij wil de kale vallei uitrusten met zijn (nog niet goed functionerende) windmolens, zodat iedereen gratis stroom krijgt.

De niets-ontziende opportunistische politicus Bezkat tracht hem aan zijn zijde te krijgen. Deze corrupte machtsgeile man hoopt de vallei economisch te ontginnen en het land te verkopen aan Chinese projectontwikkelaars. Maar dan blijkt het hart van de dromer te goed voor die harde wereld.

 
Cast: Aktan Arym Kubat, Taalaikan Abazova, Askat Sulaimanov

DVD details:
Land: Kirgizië / Duitsland / Frankrijk / Nederland, 2010
Speelduur: 78 minuten
Geluid: Kirgizisch DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailer

Releasedatum: 20 februari

Je Suis un No Man's Land (Thierry Jousse) (DVD)

coverMuzikant Philippe komt na een concert in zijn geboortestreek en een angstaanjagende ontmoeting met een groupie tot zijn verbazing terecht bij de boerderij van zijn ouders, die hij in jaren niet heeft gezien. Zodra hij zijn oude jongenskleren aantrekt, belandt hij in de jaren zeventig, de jaren van zijn jeugd. De terugkeer naar zijn huidige leven blijkt problematisch: telkens als hij probeert weg te rijden, wordt hij teruggeworpen naar het dorp, waar oude bekenden en familieleden om zijn aandacht vragen. Ondertussen raakt hij in de ban van een mysterieuze dame die vogelgedrag bestudeert.

Een komisch en romantisch avontuur - met meerdere lagen; het is ook een aandoenlijk familiedrama én een maffe klucht over beroemdheidcultus. Fantastische elementen en vrolijke musicalliedjes maken er een prettig absurdistisch geheel van.

Cast: Philippe Katerine, Julie Depardieu, Jackie Berroyer 

DVD details:
Land: Frankrijk, 2011
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Frans DD 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailers

Releasedatum: 20 februari

Miss Homeless (Daniel Lambo)(DVD)

coverOm de hoofdrol te krijgen in de film van haar man, trekt een Amerikaanse actrice de straat op, waar ze tussen de Brusselse daklozen probeert te leven. Wanneer dit avontuur fout dreigt te gaan, belandt de vrouw in de Miss Homeless-verkiezing. Miss Homeless is een project dat ontstaan is met medewerking van enkele Brusselse daklozen. Zij improviseren samen met enkele acteurs rond waargebeurde feiten uit hun leven. Hierdoor is Miss Homeless een uiterst sympathieke, bijzonder grappige maar ook een naar de keel grijpend portret van de mensen aan de marge van onze samenleving.

Cast: Tracee Westmoreland 

DVD details:
Land: België, 2009
Speelduur: 65 minuten
Geluid: Frans DD 2.0
Beeld: 16:9 / 4:3
Nederlands Frans en Engels ondertiteld 

Extra's: Making of, trailer

Releasedatum: 20 februari

Phill Niblock: Six Films (1966-1969) (DVD)

coverPhill Niblock is een kunstenaar die een combinatie gebruikt van muziek, film, fotografie, video en computers. Hij maakt muziek bestaande uit vette, luide drones, vol met microtonen van instrumentale timbres die een maximum aan boventonen in de ruimte genereren. Tegelijkertijd presenteert hij films/video's over werkende mensen of abstracte, door computers gegenereerde zwart/wit-beelden zonder referentie aan tijd.

Op deze DVD staan:

  • Morning, 17 min.
    Met leden van het Open Theater
  • The Magic Sun, 17 min.
    Met muziek en leden van Sun Ra Arkestra
  • Dog Track, 8 min.
  • Annie, 8 min.
    Portret van danser Ann Danoff
  • Max, 7 min.
    Portret van Max Neuheus
  • Raoul, 20 min.
    Een portret van schilder Raoul Middleman

Cast: Lee Worley, James Barbosa, Cynthia Harris

DVD details:
Land: Verenigde Staten, 1966-1969
Speelduur: 77 minuten
Geluid: Engels DD 2.0
Beeld: 4:3

Releasedatum: 20 februari

La Morte Vivante (Jean Rollin) 3 Discs / Re-release (DVD) 

coverLa Morte Vivante werd gemaakt in een tijd dat bloederige slasherfilms en extreem gewelddadige zombiefilms in de mode waren, en regisseur Jean Rollin kwam aanzetten met een uitermate bloedige film, inclusief de ranzige special effects van Benoit Lestang (The Fifth Element).

Maar ondanks het bloederige karakter van de film, weet Rollin een tragisch en waarlijk intens verhaal te vertellen over de ongewone vriendschap tussen twee meisjes wiens liefde niet door de dood gescheiden kan worden.

Cast:
Françoise Blanchard, Marina Pierro 

DVD details:
Land: Frankrijk, 1982
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Frans DD 2.0
Nederlands Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Noors, Zweeds en Pools ondertiteld

Extra's: Audiocommentaar van Françoise Blanchard, originele trailer, introductie van Françoise Blanchard, diashow, interviews met Françoise Blanchard, Jean Pierre Bouyxou en Phillipe D'Aram + cd met soundtrack

Releasedatum: 20 februari

Erotibot (Naoyuki Tomomatsu)(DVD) 

Dromen robots van de liefde?

coverKleine, lieftallige Tamayo groeit op met de luxe van drie robots, mechanische butleroids die gehoorzamen aan al haar wensen en verlangens. En die betreffen niet alleen badminton en noedels, al is ze daar ook dol op. De ontluikende jongedame is vooral heel nieuwsgierig naar seks. Gelukkig hebben de robots diverse spannende standjes in hun database opgeslagen.

Tamayo is ook de erfgename van het enorme fortuin van de Nekogami-clan. En wanneer Lady Tsukiyo en haar helpster Asami daarachter komen, doen ze er echt alles aan om die schattige lastpak snel uit de weg te ruimen.

Maar dan hebben ze gerekend buiten Sukekiyo. Robot nummer 3 is misschien niet het meest geavanceerde model, maar hij heeft twee grote voordelen: hij kan met Tamayo in bad (hij is volkomen waterbestendig) en hij houdt echt van haar!

Erotibot is een hilarische pinku ero-sciencefiction geregisseerd door niemand minder dan Naoyuki Tomomatsu, de maker van Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. En met een mooie rol voor cultactrice Asami (The Machine Girl, Robogeisha en Zombie Ass: Toilet of the Dead) slaan de vonken er weer vanaf. Kortsluiting gegarandeerd!

 Cast: Asami, Mahiro Aine, Maria Ozawa 

DVD details:
Land: Japan, 2011
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Japans DD5.1 / DD2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailer, slideshow

Releasedatum: 20 februari

Dans voor het Leven (Marijke Jongbloed) (DVD) 

coverDans voor het Leven is het derde deel van een drieluik over de dansers Ilja Louwen, Reinbert Martijn, Digna van Boetzelaer, Lydia Harmsen en Belle Bonarius. In deze docu over passie, opoffering en jeugddromen filmt Marijke Jongbloed de dansers als jongeren en later als jonge volwassenen. Hun dromen zijn groot en hun offers ook.

In 1980 droomden ze van een carrière in de danswereld. Sommigen zijn nog binnen de danswereld werkzaam, anderen hebben een heel andere richting gekozen, maar hun liefde voor dans zit nog even diep als vroeger. Maar of ze nu balletleraar of officier van justitie zijn geworden, hun passie voor dans is nog altijd voelbaar. Dansers blijven ze voor altijd.

DVD details:
Land: Nederland, 2011
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Nederlands/Engels DD 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands & Engels ondertiteld

Extra's: Trailers

Releasedatum: 27 februari


Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest (Michael Rapaport) (DVD)

coverBeats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest een documentaire over een van de meeste invloedrijke en baanbrekende muziekgroepen in de geschiedenis van hiphop. Zij brachten in de loop van acht jaar vijf albums uit die ofwel goud ofwel platina werden. De groep was commercieel zeer succesvol en artistiek erg invloedrijk en werd beschouwd als pionier binnen de hiphopwereld. Het plotselinge uiteenvallen van de groep in 1998 was een schok voor de muziekindustrie en de grote schare fans.

In 2008 geeft de band in het kader van een reünie een reeks uitverkochte concerten in de VS. Tijdens de reis met de bandleden legt Michael Rapaport vast hoe moeilijk hun onderlinge relatie is geworden en hoe persoonlijke verschillen en conflicten een schaduw werpen op hun creatieve samenwerking.

Wanneer groeiende spanningen voor een uitbarsting zorgen tijdens een show in San Francisco, krijgen we inzicht in wat er op het spel staat voor de jeugdvrienden en collega’s en welke creatieve en persoonlijke reis ze als een band hebben afgelegd.

DVD details:
Land: Verenigde Staten, 2011
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Engels DD 2.0
Beeld: 16x9
Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 27 februari

Klankstollingen (Victor Nieuwenhuijs / Maartje Seyferth) (DVD)

coverJakob van Domselaer was in het begin van de 20e eeuw bevriend met Piet Mondriaan en stond aan de wieg van de Stijlbeweging. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, ver voor Schönberg en Stockhausen, componeerde Van Domselaer zeer extreme muziek voor piano, de Proeven van Stijlkunst (1913-1916).

Victor Nieuwenhuijs (kleinzoon van Jakob van Domselaer) en Maartje Seyferth (die samen eerder films maakten als Vlees, Venus in Furs en Crepuscule) schetsen een beeld van een uitzonderlijke kunstenaar en zijn muziek, en laten mensen aan het woord die hem goed gekend hebben.

Vanaf 1920 woonde en werkte Van Domselaer in Bergen. Simeon ten Holt studeerde daar bij hem. Jakob van Domselaer overleed in 1960, vergeten en geïsoleerd.

In 1985 ontdekte pianist Kees Wieringa de muziek in de archieven van het Nederlands Muziek Instituut. Sindsdien is de belangstelling voor Van Domselaers muziek sterk toegenomen.

DVD details:
Land: Nederland, 2006
Speelduur: 50 minuten
Geluid: Nederlands DD 2.0
Beeld: 16:9

Extra's:  Kees Wieringa speelt Proeven van stijlkunst, een concertregistratie uit 1988

Releasedatum: 27 februari

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina