Filmindustrie gaat films via internet aanbieden

Het internet is al tijden een doorn in het oog van de filmmaatschappijen. Via Usenet en file-sharing diensten als KaZaa zijn complete films te downloaden, soms nog voordat ze in de bioscoop draaien. Om dit soort piraterij tegen te gaan hebben een aantal grote studio's besloten waaronder MGM, Viacom, Paramount, Sony, Vivendi's Universal, Universal Studio's en Warner Brothers besloten om zelf films via internet de distribueren.

Zowel oude als nieuwe films zullen worden beschikbaar gesteld voor een bedrag tussen de 3 en de 5 Dollar per film. Sony zal de technologie leveren en uiteraard zullen de files van copieerbeveiliging voorzien zijn. Zowel Microsoft als Real Technologies werken aan het initiatief mee, en films zullen met zowel mediaplayer als realplayer te bekijken zijn. Momenteel is nog niet bekend wat voor bandbreedte de film zullen hebben bij weergave via het internet, maar aangezien het om streaming video gaat zal de kwaliteit waarschijnlijk niet zo goed zijn als bij veel DivX films wel het geval is.

De nieuwe service zal over ongeveer drie maanden beschikbaar zijn en kan (in het begin) alleen door mensen uit Noord-Amerika gebruikt worden.

Recente artikelen

Laatste reacties

martin  |  01-09-2001

en wat je ook moet hebben is een goeie internet verbinding met een hele snelle modem. dit zijn ook aanzienelijke kosten die er per maand bijkomen. voor de rest...
Lees meer >

Steven  |  31-08-2001

Ik kan er niet veel over zeggen, behalve dat dit dus helemaal niks wordt. net zoals die 2vieuw banden...wat gaat het in de wereld er soms lachwekkend aan toe!
Lees meer >

Nathan Strik  |  22-08-2001

Hmm, copy en paste de link in je browser, of druk op "vernieuwen" om de één of andere rare reden werkt hij dan wel... weet hier iemand hoe dit kan??? mmmh...
Lees meer >

Rutger Kars  |  22-08-2001

:D:D:D:D:D http://www.geocities.com/strikkieus/vatican.jpg mmmh.... doet't nie :rolleyes:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina