FOX brengt originele Star Wars films los uit op DVD

Het Star Wars avontuur gaat voort met gloednieuwe releases van dvd\'s en game
Verkrijgbaar vanaf 13 september 2006


Gelijktijdige release van Lego Star Wars II: The Original Trilogy en - voor het eerst - de afzonderlijke dvd\'s van de Star Wars Trilogy

Het onvergetelijke intergalactische avontuur dat meer dan 29 jaar geleden begon gaat verder met de dubbele release op 13 september van LEGO® Star Wars II: The Original Trilogy en de afzonderlijke dvd\'s van de oorspronkelijke Star Wars Trilogy.

Deze dubbel-dvd\'s van elke film, uitgegeven door Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment, zullen beschikbaar zijn tot 31 december, en dan verdwijnen ze terug naar de Lucasfilm archieven. Als opmerkelijke meerwaarde staan op de dubbel-dvd\'s in deze release de originele versies van Star Wars: Episode IV A New Hope; Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back en Star Wars: Episode VI Return of the Jedi.
Deze allereerste bioscoopversies van elke film, oorspronkelijk uitgegeven in 1977, 1980 en 1983 zullen vergezeld gaan van de nauwgezet gerestaureerde en geremasterde versies. Dit is de enige door Lucasfilm Ltd. geplande release van deze originele versies.

"De enige manier om vroeger deze drie Star Wars films te pakken te krijgen was als deel van een boxset", zegt Tom Warner, senior marketingdirector van Lucasfilm Ltd. "Nu kunnen fans naar keuze één of al hun geliefde films tegen een aantrekkelijke prijs kopen."

De originele versies van de Star Wars Trilogy films zijn uitgevoerd in Dolby 2.0 Surround geluid, de digitaal gerestaureerde versies worden aangeboden in Dolby Digital 5.1 Surround. Zowel de originele als de gerestaureerde filmversies zijn voorzien van ondertiteling.

Net als in 1977, toen fans vol verwachting in rij gingen staan om een ticket voor de eerste Star Wars film te bemachtigen, kunnen we nu in 2006 deze opwinding opnieuw beleven dankzij “The Line”, een interactieve webapplicatie. Door www.starwarsline.nl te bezoeken, kunnen fans in de rij aanschuiven om de eerste te zijn om deze nieuwe dvd\'s te kopen. Deelnemers aan The Line kunnen hun naam opgeven, een favoriet Star Wars karakter als personage kiezen en een kleine boodschap of anekdote rond Star Wars achterlaten (de eerste keer dat ze de film zagen, de leukste scène, etc). Na registratie kunnen ze ook vrienden uitnodigen om mee te doen. Hoe meer registraties gebruikers binnenhalen, hoe sneller ze vooruitgaan in de rij of hun toppositie behouden. Doel is om de eerste te zijn wanneer de countdown is afgelopen (13 september 2006 om 00.01 uur) en zo een exclusieve Star Wars prijs te winnen: een gelimiteerd schaalmodel van een “Y-Wing Fighter” ter waarde van maar liefst 600 euro!

Ook op 13 september 2006 zullen LucasArts en TT Games de actievolle game LEGO Star Wars II: The Original Trilogy releasen, de opvolger van een van de best verkochte games van 2005, vol ironie en knipogen.

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy combineert het klassieke verhaal van Star Wars met de eindeloze mogelijkheden van LEGO om op maat een echt unieke spelervaring te creëren die een onverwacht komische draai geeft aan het Star Wars universum. Gamers kunnen al bouwend en vechtend hun weg zoeken in het melkwegstelsel en daarbij favoriete momenten uit de Star Wars Trilogy opnieuw beleven en soms ook uitvinden.

Het epische verhaal, de personages en de actie zitten er allemaal in. En voor het eerst kunnen spelers hun eigen Star Wars wagens bouwen en besturen en in- en uitstappen om het interactieve melkwegstelstel van LEGO te verkennen. Zoals we dat gewent zijn van LEGO kunnen spelers hun Star Wars karakters ook personaliseren. Dit wordt de eerste gelegenheid ooit om een Yodarth, een See-Chewpio of een Prinses Obi-Wan Kejawa te ontmoeten (en om het even welke andere variant).

LEGO Star Wars II, uitgegeven door LucasArts en ontwikkeld door TT Games, zal uitkomen voor zeven platforms: Playstation® 2, Sony PSP™, XBox® van Microsoft, Nintendo GameCube™, Microsoft Windows, Nintendo DS™ en Nintendo Game Boy® Advance.

Op www.starwars.com zijn meer dan 9000 pagina\'s informatie over de Star Wars saga beschikbaar.

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  07-09-2006

Hoe bedoel je dat je die 2004 versies erbij moet kopen? Ik vind dit echt balen. Waarom nu pas? Iedereen heeft inmiddels die vorige versies gekocht (2004 vers...
Lees meer >

Pulse  |  07-09-2006

Hoe bedoel je dat je die 2004 versies erbij moet kopen? Ik vind dit echt balen. Waarom nu pas? Iedereen heeft inmiddels die vorige versies gekocht (2004 vers...
Lees meer >

Werner  |  29-08-2006

Mag ik overigens even opmerken dat de titel van dit topic wat misleidend is. Fox brengt namelijk de originele Star Wars-films helemaal niet los uit op dvd, je m...
Lees meer >

Darko  |  28-08-2006

Overbodige release. De "nieuwe" versies zijn veel beter en zoals Lucas het destijds bedoeld had. Nu sluiten de nieuwe en oude films beter bij elkaar aan.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina