Glee - Deel 1 al vanaf 27 oktober verkrijgbaar op DVD!

20th Century Fox

Winnaar Golden Globe - Best Television Series, Musical or Comedy en genomineerd voor 19 Emmy's!

Glee Seizoen 1: Deel 1: Road to Sectionals

De schitterende topserie, verkrijgbaar op DVD vanaf 27 oktober


coversHoewel Glee Seizoen 1 nog maar net in première gaat op RTL5, kan je het 1e deel van deze waanzinnige hitserie nu al op DVD bekijken. Of mocht je de ‘Gleemania’ gemist hebben, kun je nu alsnog instappen. Glee verdient een daverend applaus voor zijn verhaallijnen, acteerwerk, dans en muziek. De serie werd dan ook rijkelijk bekroond met de meest prestigieuze prijzen uit de televisie– en filmwereld. Glee is een schitterend spektakel vol positieve energie: genieten maar!

Het verhaal
Laat je horen voor Glee: de coolste, grappigste, meest besproken nieuwe televisieserie! William McKinley High School had ooit een Glee Club die aan de top stond, maar de club is inmiddels vergane glorie. Een idealistische leraar Spaans (Matthew Morrison) ontfermt zich over het amateuristische groepje zangers en dansers en is vastbesloten om winnaars van ze te maken.
Glee: Road To Sectionals zit boordevol hartverwarmende personages en fantastische muziek …  Geniet nu van deze serie op dvd en word een gleek!

Kijkcijfers en pers
De serie loopt nog maar net, maar heeft al schitterende kijkcijfers behaald. Meer dan 800.000 kijkers keken naar de eerste afleveringen. Zo doet Glee het beter dan Desperate Housewives, Ugly Betty, Grey’s Anatomy en Navy NCIS. Tijdens de uitzendingen gingen er meer dan 3000 tweets online op Twitter. Ook de Nederlandse pers toont zich bijzonder enthousiast. Het Algemmen Dagblad kopt 'Musicalcomedy Glee verovert de wereld', Metro schrijft 'Amerikaanse tv-serie eindelijk op de buis', NRC is zeer lovend over de dvd-box: 'Glee heeft alles, humor, tragiek, jongeren, ouderen, homo's, quarterbacks, nerds, invaliden, zwarten, cheerleaders. En liedjes." De Telegraaf citeert hoofdrolspeler Matthew Morrison: 'Dit is echt een krankzinnige rollercoaster'.

Jonge, talentvolle cast
Een aantal van de acteurs uit Glee werden in Broadway van de toneelplanken geplukt. Zo speeldeMatthew Morrison in Hairspray en The Light in the Piazza. Lea Michele stond op het toneel in Spring Awakening en Jenny Ushkowitz was te zien in The King and I. Acteurs zonder professionele ervaring moesten zich bewijzen door te zingen, dansen en acteren in hun audities. Veelzijdigheid was doorslaggevend bij de selectie van de acteurs, omdat ook Glee een bruisende cocktail is van klassieke rock, actuele tunes, R&B, musical… gewoon alles wat lekker swingt.

Een muzikale totaalervaring
Glee zal alle liefhebbers van talentenshows zoals Idols, X-Factor, So You Think You Can Dance en The Dutch Voice voor het scherm gekluisterd houden. Iedereen die houdt van opzwepende muziek, lachende gezichten en een aansprekende verhaallijn, loopt risico op een ernstige Glee-verslaving. In de eerste afleveringen krijgen we al covers te horen van Journey (Don't Stop Believin'), Amy Winehouse ('Rehab') en Kanye West (Gold Digger). Die tracks kunnen na elke uitzending worden gedownload van iTunes (www.itunes.nl/glee). Daarnaast brengt Sony Music op 25 oktober het album ‘Glee – The Music Volume 1’ uit.

Van de man achter Nip/Tuck en Popular
De producer van Glee is niemand minder dan Ryan Murphy, ook de bedenker van hitseries als Nip/Tuck en Popular. Voor Nip/Tuck werd Murphy bekroond met een Golden Globe en een Emmy Award.

Oorspronkelijk was een glee een koorzang voor minstens drie stemmen, en het is ook een synoniem voor 'happiness'. Glees werden erg populair in het 19e-eeuwse Engeland. Er ontstonden 'glee clubs' en ook aan de Amerikaanse universiteiten en hogescholen werden glees geliefd onder studenten. Murphy zong in zijn schooljaren zelf in een glee. Ook Ian Brennan, een van de schrijvers van de serie, zong mee in het schoolkoor. Deze ervaring inspireerde hem in 2005 tot het schrijven van een eerste script voor Glee. Brennan had toen nog een film voor ogen. Het script kwam in de handen van Murphy terecht, die zich aangetrokken voelde tot de storyline. Murphy stelde voor om het script om te werken naar een tv-format en het succesverhaal kon beginnen.


PRODUCTINFORMATIE

Koop-dvd
Titel: Glee Seizoen 1, Deel 1: Road to Sectionals
Releasedatum: 27 oktober 2010
Genre: Tv-serie, comedy
Leeftijd: AL
Lengte: Ca. 640 min.
Audio: Engels: 5.1 Dolby Digital
Aspect ratio: 16x9 widescreen 1.78
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Extra's:
  1. Jukebox met alle Glee muziek
  2. Audities van de cast
  3. Videodagboeken
  4. Featurettes:
  5. Welcome to McKinley!
  6. Glee Music Video
  7. Dance boot camp
En veel meer…
Adviesprijs: € 34,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Oud-user_04  |  13-10-2010

Was dit niet al weken te koop bij de FAME in Amsterdam? :S
Lees meer >

Gandalf the funny  |  13-10-2010

de serie moet t vooral van de muziek hebben. En die is super!
Lees meer >

Home Plate  |  13-10-2010

Ik kijk elke dinsdag avond trouw naar Glee op RTL5, en vindt het ook een leuke serie om te zien, maar ik hoef het niet op dvd te hebben, ik ben bang dat dit soo...
Lees meer >

Davidshadow13  |  13-10-2010

m.a.w. gewoon weer trucjes van FOX om je geld uit je zakken te kloppen. Voor die adviesprijs kan je in de UK gewoon t hele seizoen in een deel krijgen en dan no...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina