Het mooie DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER is vanaf 16 september te koop op DVD

Cinéart presenteert:

DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER

Een film van LARS KRAUME
Met BURGHART KLAUSSNER

Fritz Bauer DVD

Vanaf 16 september op DVD

1957. Procureur Fritz Bauer wil Nazi-kopstuk Adolf Eichmann voor de rechter krijgen. Maar in zijn speurtocht krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten. Met deze film wordt het belang van Fritz Bauer voor de naoorlogse geschiedenis eindelijk recht gedaan.

Synopsis:
Procureur - generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duistland vervolgen zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte Nazi’s krijgt hij te maken met de establishment dat niets liever wil dan het verleden laten rusten. Op medewerking hoeft hij dus niet te rekenen. Men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken onder een – Nazi – wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt. En als hij de verantwoordelijke voor de massadeportatie van de Joden, Adolf Eichmann, op het spoor komt, geeft men hem valse informatie. In zijn moedige strijd voor de waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt de Israëlische geheime dienst, Mossad, in te lichten. Een daad waarmee hij landverraad pleegt.

DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER was de grote winnaar bij de Duitse filmprijzen en ontving de publieksprijs op het filmfestival van Locarno.

Inclusief DELETED SCENES (8 minuten) en MAKING OF (14 minuten)

Beeldformaat 16:9 2.35:1
Geluidsformaat Dolby Digital 5.1
Ondertiteling Frans, Nederlands
Talen Duits, Engels, Spaans

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina