Het prachtige epos Misterios de Lisboa is vanaf 27 september te koop op 3DVD

Lumiere


Lumière Home Entertainment presenteert op DVD:

De volledige, oorspronkelijke zes uur durende TV-serie over de escapades van de aristocratie in het 19e eeuwse Lissabon

MISTERIOS DE LISBOA

Het laatste meesterwerk van Raúl Ruiz (25 juli 1941 – 19 augustus 2011)

Vanaf 27 september 2011 verkrijgbaar op 3 DVD

Na de met prachtige kritieken bekroonde bioscooprelease van Mistérios de Lisboa brengt Lumière Home Entertainment 27 september de volledige, integrale, zes uur durende oorspronkelijke TV-versie van dit prachtige en betoverende epos van de Portugese filmer Raúl Ruiz uit op 3 DVD. Anderhalf uur langer dan de bioscoopversie. Het is zijn laatste meesterwerk. 19 augustus overleed hij op 70 - jarige leeftijd in Parijs.

cover

 

Synopsis
Mistérios de Lisboa is een rijk gedetailleerde en meeslepende kostuumvertelling over de ‘haute bourgeoisie’ en aristocratie in het Lissabon van de negentiende eeuw. In een wervelwind van avonturen die de kijker naar Portugal, Frankrijk, Italië en zelfs tot in Brazilië voert, laat regisseur Raúl Ruiz (Le temps retrouvé) een bastaardzoon, een gravin, een zigeuner en een huurmoordenaar om elkaar cirkelen. In het oog van de storm – niemand is wie hij voorwendt te zijn – staat de jonge, zoekende Pedro da Silva. Alle personages zijn op de één of andere manier verbonden aan het lot van Pedro. Zoals Pater Dinis, die een afstammeling van de aristocratische libertijnen is en later een held wordt die vecht voor gerechtigheid, een gravin die gek wordt van haar eigen jaloezie en op wraak uit is, en een welgestelde zakenman die stiekem zijn hele vermogen verdiend heeft als een bloeddorstige piraat. Allen zijn op zoek naar de ware identiteit van Pedro da Silva.

Onbeheersbare driften en ambities leiden tot moord, oorlog, romantiek en spirituele malaise in dit ‘dagboek van het Lijden’ zoals Ruiz zijn magnum opus betitelt.

De weelderige in beeld gebrachte, gelaagde vertelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Portugese schrijver Camilo Castelo Branco.

Met in de belangrijkste rollen Adriano Luz, Maria João Bastos, Ricardo Pereira, Clotilde Hesme en Léa Seydoux.

screenshots

Over Raúl Ruiz
De in Frankrijk woonachtige Chileen Raúl Ruiz (1941) is al meer dan veertig jaar actief als regisseur. Le temps retrouvé (1999), Trois vies et une seule mort (1995, met Marcello Mastroianni) en de documentaire Grands événements et des gens ordinaires (1997) zijn enkele van zijn hoogtepunten. Sinds de militaire coup in Chili in 1973 woont en werkt hij in Frankrijk. Ruiz heeft vele films gemaakt, die variëren van no budget tot kostuumfilms met aanzienlijke production value. Hij is zowel leverancier van meer intellectueel vermaak als iemand die artistieke experimenten niet uit de weg gaat. Zijn films kenmerken zich door inventief camerawerk en een zeer zorgvuldige vormgeving en compositie.

Technische gegevens
Portugal 2010
Beeld: 16/9 - 1,85:1
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Portugees en Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 6 x 60 minuten
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 29,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  21-09-2011

Waarom ze niet meteen de speelfilm hebben toegevoegd is me een raadsel. Sowiezo opmerkelijk want in de in Filmhuizen draait momenteel de film van vijf uur. Teve...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina