Het tweede deel van seizoen 4 van DOWNTON ABBEY is binnenkort verkrijgbaar op DVD

‘Keep calm and ask Carson to bring tea’

DOWNTON ABBEY - Seizoen 4 (deel 2) (DVD)

Een serie die nauwelijks toelichting nodig heeft, want wie kijkt er nu niet naar Downton Abbey? Het historische kostuumdrama van Julian Fellowes mag met recht een fenomeen worden genoemd, met miljoenen kijkers over de hele wereld. Seizoen 4, dat momenteel door de NCRV wordt uitgezonden, loopt op tv ten einde. Maar op DVD kan nog eindeloos genoten worden van het wel en wee van de aristocratische familie Crawley.

Synopsis:
Downton Abbey seizoen 4-2 DVDIn het tweede deel van seizoen 4 krijgt Lady Mary (Michelle Dockery) te maken met maar liefst drie aantrekkelijke  aanbidders. Wie moet ze kiezen? Ondertussen worstelt Lady Edith (Laura Carmichael) met haar zwangerschap en is haar minnaar nog steeds in Duitsland vermist. Isobel Crawley (Penelope Wilton) gooit al haar kennis in de strijd als ze de lastige maar o zo goed gebekte gravin (Maggie Smith) moet verzorgen. Geen makkelijke taak, al levert het haar wel een potentiële minnaar op. En dan is er nog de levenslustige Rose (Lily James). Zij heeft haar oog op een zwarte zanger (Gary Carr) laten vallen. Is het liefde of gewoon just shocking? Onder het trouwe personeel van de Abbey spelen weer heel andere problemen. Komt het weer goed tussen Mr. en Mrs. Bates (Brendan Coyle en Joanne Froggatt, overleeft keukenmeid Daisy (Sophie McShera) haar gebroken hart, en wat is toch het geheim waarmee Barrow (Rob James-Collier) de nieuwe kamenierster van Lady Crawley onder de duim kan houden?

Ook op schijf twee: de inmiddels legendarische extra lange kerstaflevering. Die wijkt dit jaar iets af van de traditie. Hij speelt zich namelijk niet af met kerst, en vindt niet plaats in de vertrouwde Abbey. De familie verhuist in de zomer met het complete personeel naar Londen, waar ook een bezoekje aan Buckingham Palace op het program staat.  De Amerikaanse familieleden van Cora Crawley (gastrollen van Paul Giamatti en Shirley MacLaine) vormen met hun ‘moderne gedrag’ een welkome afwisseling op de pracht en praal maar ook stoffige normen van de Britse aristocratie.

Serie vier trok in Engeland een record aantal kijkers: met een gemiddelde van bijna twaalf miljoen kijkers versloeg Downton Abbey officieel Brideshead Revisited als Best Bekeken Britse Serie Aller Tijden.  Ook wereldwijd is het een van de meest geliefde drama’s.
De prijzenkast puilt inmiddels uit met o.a. Emmy Awards, BAFTA’s, National Television Awards en Golden Globes. Onderscheidingen die vooral in de categorieën Beste Drama, Beste Mini-Serie, Beste Schrijver (Julian Fellowes) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Maggie Smith) werden gewonnen.

Deel 1 van seizoen 4, met de eerste 6 afleveringen, werd op 11 december 2013 op DVD uitgebracht.

Genre: Drama
Cast: Hugh Bonneville, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Jim Carter, Maggie Smith

Technische specificaties (2DVD):
Speelduur: 300 min - 6 afleveringen
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 2.0 - ENG
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor doven en slechthorenden

Extra’s

  • Making of
  • Downton Diaries
  • Meet the New Cast

Releasedatum: 5 februari

Universal Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina