HIVOS TIGER AWARD naar Indiase film op het met meer dan 314.000 bezoekers tellende IFFR

Meer dan 314.000 bezoekers voor het IFFR - HIVOS TIGER AWARD voor Indiase film

Na het filmfestival van Rotterdam (IFFR) stond de teller op ruim 314.000 bezoekers. Iets meer dan de 305.000 bezoekers in 2016. In totaal werden dit jaar 484 films vertoond, waarvan 105 wereldpremières. In de telling voor de publieksprijs was de waardering voor de films hoger dan ooit. Meer dan 60 films scoorden gemiddeld 4 (uit 5) of hoger.

Sexy Durga Screenshot
Sexy Durga - Sanal Kumar Sasidharan

Sexy Durga van Sanal Kumar Sasidharan won de HIVOS TIGER AWARD. In deze Indiase film treffen een jonge vrouw en haar minnaar op een nachtelijke rit een doorsnede van de Indiase mannenmaatschappij. Wat begint als een vluchtpoging ontaardt in een helletocht waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt. Niles Atallah mocht de Special Jury Award in ontvangst nemen voor zijn film Rey, een avontuurlijk textuur-experiment met bijzondere beeldbewerking.

Onder de 316 filmmakers bevond zich ook regisseur Barry Jenkins. Diens met acht Oscars genomineerde Moonlight beleefde op het IFFR z'n Nederlandse première en won de Publieksprijs. Moonlight haalde een gemiddelde score van 4,639 uit 5.

MovieZone, de jongerenjury van EYE en IFFR (voorheen MovieSquad) verkoos het satirische Quality Time van de debuterende Nederlandse regisseur Daan Bakker tot winnaar.

Quality Time screenshot
Quality Time - Daan Bakker

Het IFFR werd gisteren afgesloten met de vertoning van 20th Century Women van Mike Mills.

IFFR Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina