Homescreen: DVD releases in augustus - september - oktober

Homescreen DVD releases in augustus, september en oktober

IL BIDONE-Fellini
Il bidone (‘De oplichter’, 1955), de vijfde speelfilm van Federico Fellini, is een geduchte voortzetting van zijn, veel bekender geworden, La strada (1954). Maar let op: Il bidone is een ten onrechte vergeten meesterwerk. Hij gaat over een oplichter op zijn retour. Die is geen elegante Robin Hood wie je graag zijn praktijken vergeeft. Hij is een zwaargebouwde man in een slecht zittend pak, die de goedgelovigheid van arme mensen uitbuit om ze van hun spaarcenten te beroven. Fellini inspireerde zich voor de stijl van deze film op de Amerikaanse hard boiled misdaadfilms uit het Hollywood van de jaren veertig. Maar dat belet hem niet om tegelijk blijk te geven van de tederheid die hij altijd uitspreidt over zijn personages, of ze nu fijnbesnaard zijn, of grotesk, engel of boef. In Il bidone betoonde Fellini zich voor het eerst de grootmeester van het moderne leven die er, korte tijd later, uit hem zou groeien. Hij werd nieuwsgierig naar wanhopig feestende mensen en deed al wat zetten voor het meesterwerk dat hij vijf jaar later zou bouwen: La dolce vita.

Release: 7 augustus


SALVATORE GIULIANO-Francesco Rossi
Salvatore Giuliano is een guerrillastrijder die zich na de oorlog hevig verzet tegen de corrupte politici in zijn land. Dit maakt hem zeer populair onder de arme Siciliaanse boeren, maar na enige tijd verandert Salvatore. Zelfs zijn trouwe volgers beginnen aan hem te twijfelen wanneer hij opdracht geeft tot de slachting van een aantal communisten. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Tussen 1945 en 1955 werden in Italië 43 vooraanstaande communistische en socialistische politici vermoord. Dit gebeurde met behulp van gewapende bendes - zoals die van Salvatore Giuliano - die 7 jaar lang ongestoord misdaden kon plegen. In 1950, toen Giuliano een nationaal schandaal was geworden, spanden de maffia en de staat samen en werd hij vermoord. Ook de film "The Sicilian" (1987) van Michael Cimino is op dezelfde bron gebaseerd, maar erg geromantiseerd.

Release: 4 september


BOY CULTURE- Q. Allan Brocka
X, een bloedmooie escortjongen met een enorme bankrekening en 12 rijke klanten, is voor alles in met iedereen, mits er voor wordt betaald. Seks is business. Gevoelens bestaan niet. Toch begint hij stiekem wat te voelen voorhuisgenoot Andrew, die nog niet helemaal uit de kast is. Om het vreemde triootje compleet te maken, is er nog hun 17-jarige inwonende ‘zoon’ Joey, die met de een na de andere jongen het bed in duikt, maar eigenlijk verliefd op X is. Als X de oude klant Gregory ontmoet, die meer in X’s gevoelens dan zijn diensten is geïnteresseerd, begint de muur om X af te brokkelen en loopt het helemaal uit de hand.

Release: 4 september


THE GYMNAST-Ned Farr
De mooie Jane, een talentvolle gymnaste, was op weg naar Olympisch goud tot een ongeluk haar carrière verwoestte. Twintig jaar later zit Jane gevangen in een slecht huwelijk en verdient ze haar geld als masseuse. Een toevallige ontmoeting verandert haar leven; Jane wordt gevraagd voor een cursus aerial dancing, een Cirque du Soleil- achtige acrobatiek, zwevend aan lange doeken. Terwijl ze met de jonge Serena, haar mysterieuze medecursiste, zoekt naar een balans in de oefeningen, raakt Janes leven thuis steeds meer uit evenwicht. Hoog in de lucht lijken Jane en Serena zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Als ze besluiten met hun act een auditie te doen voor een grote show in Las Vegas, zijn hun gevoelens voor elkaar niet langer te ontkennen...

‘The Gymnast is a drama with a rare kind of beauty and power. Uniquely real and alive.’
Winnaar van meer dan 20 festival awards!

Release: 18 september


UN AMOUR A TAIRE [A LOVE TO HIDE]- Christian Faure
Parijs, 1942. De Joodse Sarah probeert uit handen van de nazi’s te blijven nadat haar hele familie onder haar eigen ogen op brute wijze door de Gestapo is vermoord. Ze zoekt hulp bij Jean, een oude jeugdliefde, die een onderduikadres regelt bij Philippe, een vriend van hem die in het verzet zit. Philippe weet een vals paspoort voor Sarah te regelen, waardoor ze in de stomerij van Jeans familie kan werken. Sarah leert Jeans broer Jacques kennen, die duidelijk een oogje op haar heeft. Hoewel Jacques op de hoogte is van Sarahs identiteit en die stilhoudt, wantrouwt Sarah hem toch. Sarah, nog steeds heimelijk verliefd op Jean, komt erachter dat Jean en Philippe méér dan alleen vrienden zijn. Aanvankelijk teleurgesteld ontstaat er een diepe vriendschap met hen. Dit tot ziekelijke jaloezie van Jacques. Hij besluit zijn broer een hak te zetten die fatale consequenties heeft...

Release: 18 september


CLOSE TO HOME- Vardit Bilu & Dalia Hager
De rebelse en extraverte Smadar kan types als Mirit niet uitstaan. En Mirit, introvert en angstig, blijft meestal uit de buurt van mensen als Smadar. Maar de twee krijgen met elkaar te maken tijdens hun dienstplicht als ze samen worden ingedeeld in een patrouille in Jeruzalem. Ze krijgen de opdracht Arabische voorbijgangers aan te houden, hen te vragen naar hun identiteitsbewijs en hun gegevens te registreren. “Je verlaat nooit je post, je gaat niet zitten, je rookt niet, eet niet en voert geen gesprekken met je mobiele telefoon”, zegt hun commandante en laat hen alleen achter op straat. Wat moeten ze nu doen? Close to Home is het verhaal van twee jonge 18-jarige vrouwen die verliefd worden, blauwtjes lopen, samen ruzie maken en pogen de politieke realiteit te negeren die langzamerhand hun levens infiltreert.

Release: 18 september


LE NOTTI BIANCHE- Visconti
De verlegen Mario loopt op een avond over een brug en ontmoet de vreemde Natalia, die op haar geliefde wacht. Wanneer deze niet komt opdagen vraagt ze Mario een boodschap af te geven in het hotel waar ze denkt dat haar geliefde verblijft. Hij stemt in... maar vernietigt het briefje. De mooie sets vormen het droomachtige decor voor dit emotionele liefdesverhaal, waarin Visconti het neorealisme achter zich laat en zich uitleeft in een sprookjesachtige verhaal. Marcello Mastroianni speelt zijn introverte rol uitstekend, maar het is Maria Schell die de scènes steelt. Met haar stralende lach vormt zij het middelpunt van de film en weet ze het publiek te betoveren. De vele momenten dat zij het scherm delen zijn prachtig uitgelicht door Visconti en dat levert mooie scènes op met als hoogtepunt de fantastische dansscène. Naar het boek van Dostojevski.

Winnar van de Silver Lion Filmfestival Venetië 1958.

Release 2 oktober


ANCHE LIBERO VA BENE- Kim Rossi Stuart
De 11-jarige Tommi (Alessandro Morace) en zijn zus Viola (Marta Nobili) wonen samen met hun vader Renato (Kim Rossi Stuart) in een buitenwijk van de stad. Het gezin is nogal ontregeld door het plotselinge vertrek van moeder Stefania. Woedend, teleurgesteld en eenzaam proberen ze er toch het beste van te maken. Wanneer Stefania (Barbora Bobulova) op een dag zomaar weer voor de deur staat, wordt zij toch weer omarmd door haar familie. Maar het wantrouwen blijft. Als Stefania dan inderdaad, net zo plotseling als ze gekomen is, wéér de benen neemt, barst de bom.

Release 4 oktober



10 CANOES- Rolf de Heer
Tien Aboriginals zijn met zelfgemaakte kano’s op ganzenjacht in Noord-Australië. Een van de jagers is de jonge Dayindi (Jamie Gulpilil). Hij is verliefd op een van de vrouwen van zijn oudere broer Minygululu. Om hem duidelijk te maken dat zoiets tegen alle wetten van de stam ingaat, vertelt Minygululu zijn broer een oeroud verhaal... Een verhaal dat enkele dagen in beslag neemt om te vertellen. Een verhaal over een verkeerde liefde, ontvoering, ruzie en eerwraak... De met prijzen overladen Ten Canoes is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de talen van de Aboriginals is opgenomen. De cast bestaat uitsluitend uit Aboriginals. Het Australisch Film Instituut (AFI) reikt jaarlijks prijzen uit aan de beste nationale films en televisie. Afgelopen jaar verzilverde Ten Canoes maar liefst zes van de zeven nominaties, waaronder die voor beste speelfilm en beste regie voor de in Nederland geboren regisseur Rolf de Heer.

Release 4 oktober


JOHAN- Philippe Vallois
Parijs, 1975. Een jonge filmmaker besluit, d’un été 75 geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Juist voordat hij wil gaan draaien, wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele undergroundscène van Parijs uit die tijd. De culthit Johan geeft een boeiend en niets verhullend beeld van het turbulente homoleven in de jaren ’70. Een tijd waarin op ludieke en onbezorgde wijze werd geëxperimenteerd met seks. Van de Tuilerieën tot de sauna’s in de Cité, heel Parijs was één groot cruisegebied. Maar ook een tijd van creativiteit, ludieke experimenten en nachten gevuld met filosofie en wijn. En heel veel seks. Er zijn maar weinig van dit soort Franse films van vòòr de jaren 80: het meesterwerk Un Chant d’Amour van Jean Genet (1950), en veel later Les Amis van Gérard Blain, maar geheel vergeten was Johan van Philippe Vallois. De Franse censuur sneed in 1976 een hoop seksueel expliciete scènes uit de film die op deze DVD zijn teruggezet.

Release 4 oktober


Das Leben der Anderen

Release 16 oktober

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost- Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen.

De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

Das Leben der Anderen is Von Donnersmarcks wereldwijd bekroonde debuutfi lm. Na de belangrijkste Duitse en Europese filmprijzen, vele publieksprijzen op internationale filmfestivals(waaronder Rotterdam) werd de film bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Awards:
International Film Festival Rotterdam Audience Award Best Film
David di Donatello Best European Film
Montréal World Film Festival Audience Award Best Film
European Film Award Best Screenplay
European Film Award Best Actor
European Film Award Best Film
German Film Awards Best Screenplay
German Film Awards Best Cinematopgraphy
German Film Awards Best Actor
German Film Awards Best Film

Regie: F. Henckel Von Donnersmarck & F. Henckel Von Donnersmarck

Genres: Drama
Lengte: 137 min.
Land: Duitsland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra\'s:
• Making of (19 min)
• Deleted Scenes (8 min)
• Interview met Florian Henckel von Donnersmarck (5 min)
• audio-commentaar Florian Henckel von Donnersmarck

Recente artikelen

Laatste reacties

Bettina  |  13-09-2007

Das Leben der Anderen schaf ik zeker aan. ik ook!
Lees meer >

TheGodfather  |  29-08-2007

Informatie over de titel "Das Leben der Anderen" toegevoegd, releasedatum 16 oktober. Is er al iets meer bekend over die LE die er zou komen? of is die geschrap...
Lees meer >

Hugo R  |  28-08-2007

Das Leben der Anderen schaf ik zeker aan.
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  28-08-2007

Informatie over de titel "Das Leben der Anderen" toegevoegd, releasedatum 16 oktober.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina