Homescreen DVD releases in oktober

Homescreen

 

 

Homescreen DVD releases in oktober

LES FEMMES DU 6ème ÉTAGE - Philippe Le Guay

coverParijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes en dure chevrolets. De rijke Jean-Louis Joubert is een brave maar nogal saaie man die niet echt van zijn leven geniet. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij samen met andere Spaanse werksters woont. De temperamentvolle volksvrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke María, leren meneer Joubert voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar deftige vriendinnen...
LES FEMMES DU 6EME ETAGE is een vrolijke én romantische film met heerlijke rollen van onder andere Fabrice Luchini (POTICHE), Carmen Maura (VOLVER) en Lola Dueñas (YO, TAMBIÉN).

‘Luchtige, warmhartige komedie’ - De Telegraaf
‘Feelgoodfilm avant la lettre’ - TV Krant

Releasedatum: 11 oktober

 

THE MAID [LA NANA] - Sebastián Silva

coverAl meer dan twintig jaar woont en werkt Raquel als huishoudster bij de Valdesfamilie en ze begint zich steeds meer als een familie-lid te zien. En dat is nu net niet de bedoeling. Haar groeiende bitterheid en steeds heftigere botsingen met de oudste dochter des huizes leiden ertoe dat de familie denkt dat ze overwerkt is. Om haar te ontzien wordt een extra hulp ingehuurd, maar Raquel voelt zich gepasseerd. Doodsbang te worden vervangen, zoekt Raquel allerlei manieren om de nieuwe huishoudsters één voor één te saboteren…
The Maid [La Nana] is een wereldwijde hit op filmfestivals en is onder andere bekroond met de juryprijs en prijs voor beste actrice op het Sundance Filmfestival. Tevens werd The Maid genomineerd voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

‘Raquel ontwikkelt zich tot zo’n prachtig klassiek krakater: de wrekende dienstmeid’ - Trouw
‘rijke en complexe satire’ - De Volkskrant

Releasedatum: 11 oktober

 

IL GRANDE SOGNO [The Big Dream]- Michele Placido

coverIn 1968 is Rome het toneel van linkse arbeiders- en studentenopstanden. De knappe, jonge politieman Nicola (Riccardo Scamarcio, Mine Vaganti, Mio Fratello è Figlio Unico), was liever acteur geweest. Als zijn corps een undercoveragent nodig heeft om als revolutionair student te infi ltreren in de protestbeweging, is hij dan ook de aangewezen kandidaat. Hij wordt naar de universiteit gestuurd, waar hij bevriend raakt met Laura (Jasmine Trinca, La Meglio Gioventù) een meisje uit een traditioneel katholiek gezin, die droomt van een wereld zonder onrecht, en Libero, de communistische leider van de studentenbeweging, die droomt van een revolutie. Al snel ontwikkelt Laura gevoelens voor beide mannen en ontstaat er een gecompliceerde driehoeksverhouding vol heftige emoties. Voor Laura zit er niets anders op dan kiezen.
IL GRANDE SOGNO
, van de regisseur van ROMANZO CRIMINALE en het binnenkort te verschijnen VALLANZASCA, is een meeslepend drama, dat zowel een cruciale periode uit de Italiaanse moderne geschiedenis weergaloos verbeeldt, als ook een universele ode aan de liefde is.

Releasedatum: 11 oktober

 

IO NON HO PAURA [Ik ben niet bang] - Gabriele Salvatores

coverNaar de besteller van Niccolò Ammaniti (ook bekend van: Zo god het wil, Jij en ik, Ik haal je op ik neem je mee) Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw in een klein dorpje in het zuiden van Italië. Terwijl de volwassenen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen erop uit .Op het verlaten platteland, verborgen tussen de enorme korenmassa ontdekt de 9-jarige Michele een geheim dat zo zwaar en zo verschrikkelijk is dat hij het tegen niemand durft te vertellen...
Ik Ben Niet Bang [Io Non Ho Paura] werd bekroond met meer dan 10 awards en werd genomineerd voor de Beste Film op het Filmfestival van Berlijn.

Releasedatum: 11 oktober

 

THE CITY BELOW [Unter Dir die Stadt ] - Christoph Hochhäusler

coverEen vluchtig moment van aantrekkingskracht tussen een man en een vrouw op een galerie opening. Geen van beiden kan er iets mee doen. Dagen later leidt een toevallige ontmoeting tot een koffie en samen – allebei getrouwd – spelen ze met de onverklaarbare fascinatie voor elkaar. Svenja is nieuwsgierig en bevindt zich plotseling met Roland in een hotelkamer, maar ze blijft trouw aan haar man. Roland, net uitgeroepen tot bankier van het jaar, is een uiterst succesvolle en machtige directeur van een grote internationale bank, waar Svenja’s echtgenoot werkt. Roland is gewend te krijgen wat hij wil. Hij heeft zoveel macht dat hij er zelf voor zorgt dat Svenja’s man naar Indonesië wordt overgeplaatst om een recent vermoorde bank manager te vervangen. Puur en alleen om ongestoord met Svenja in bed te kunnen duiken. Svenja, niet op de hoogte van Rolands plan en daden, kan de verleiding niet langer weerstaan...
THE CITY BELOW [UNTER DIR DIE STADT] werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Hoofdrolsepeler Robert Hunger-Büchler is bekend van series als Tatort, Derrick en Kommissar Rex.

Releasedatum: 11 oktober

 

AUSENTE [Absent] - Marco Berger

coverDe 16-jarige Martin heeft een enorme crush op zijn zwemleraar Sebastian. Tijdens de zwemtraining doet Martin net alsof hij een blessure aan zijn oog krijgt. Zijn coach Sebstian neemt hem mee naar het ziekenhuis. Op de weg terug biedt hij Martin een lift aan naar huis. Martin verzint allerlei excuses om subtiel het privéleven van zijn coach binnen te dringen. Hij zou zogenaamd bij een vriend slapen, maar deze blijkt niet thuis. En aangezien zijn familie hem toch niet verwacht... Martin brengt uiteindelijk de nacht door op de bank van zijn coach.
AUSENTE [Absent] gaat over hoe een 16-jarige een volwassene manipuleert. Martin begrijpt dondersgoed de delicate positie van zijn trainer; hij heeft er alles voor over om daar gebruik van te maken.

De film won de Teddy Award op het filmfestival van Berlijn 2011.

Releasedatum: 11 oktober

 

LA LLAMADA [The Call] - Stefano Pasetto

coverLucia, een getrouwde stewardess uit Buenos Aires, probeert al tijden zwanger te worden. Om meer van haar leven te genieten, stopt ze met vliegen en pakt ze haar oude baan als pianolerares weer op. Zo komt de jonge Lea opeens haar leven binnen. Lea woont samen met haar vriend, maar wil haar vrijheid niet opgeven. Ze heeft een saaie baan in de fabriek, maar is stiekem altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Lucia en Lea zijn totaal verschillend, maar Lea’s vrije manier van leven heeft een enorme aantrekkingskracht op Lucia. Als Lea plotseling een baan aangeboden krijgt in Patagonië, is Lucia radeloos. Ze besluit met Lea mee te gaan en, net als Lea, haar man en haar leven achter zich te laten.

Releasedatum: 11 oktober

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina