Homescreen: DVD releases in oktober.

Homescreen oktober DVD releases



I Can't Think Straight - Shamim Sarif

coverTwo Cultures. Two Traditions. One Love.

Terwijl in het Midden-Oosten een traditionele bruiloft wordt voorbereid door haar ouders, ontmoet de Palestijnse Tala in Londen de jonge Indische Leyla. De twee tegenpolen worden al snel verliefd op elkaar en ietwat in het geheim ontstaat een gepassioneerde relatie. Tala voelt echter de druk van haar cultuur en familie en besluit terug te keren naar Jordanië. Leyla is gebroken maar vindt tegelijkertijd de moed haar familie te vertellen wie ze werkelijk is. Tala krijgt het steeds benauwder nu haar trouwdag dichterbij komt...

Releasedatu: 13 oktober

 

Ander - Roberto Castón

coverEen van de mooiste homo liefdesfilms van deze tijd.

Als de afgelegen wonende Baskische boer Ander zijn been breekt, is hij gedwongen de losse werkkracht Jose in te huren, gastarbeider uit Peru. Jose brengt reuring in het idyllische, doodse dorp, maar ook wekt hij ongekende gevoelens op bij Ander. Behoedzaam komen de gefrustreerde boer en de jonge, naïef ogende Peruaan tot elkaar. En al wat tot dusver onmogelijk leek, wordt plots simpel en bereikbaar...

Releasedatu: 13 oktober


Priest - Antonia Bird

coverDe jonge idealistische Greg doet als priester zijn intree in een parochie te Liverpool. Zijn traditionele instelling wordt vrijwel meteen op de proef gesteld als hij ontdekt dat zijn collega Matthew het celibaat niet zo nauw neemt en zijn bed deelt met de huishoudster. Hoewel Greg Matthews affaire afkeurt, bezoekt hij zelf stiekem gay cafés, onbewust van zijn eigen hypocrisie. Als hij Graham ontmoet en met hem naar huis gaat, begint zijn geweten te knagen. Greg raakt in gevecht met zichzelf en zijn invulling van het priesterschap. Als de jonge Lisa tijdens een biecht vertelt dat ze door haar vader misbruikt wordt, raakt Greg helemaal verstikt in zijn rol als priester...

De controversieel ontvangen film Priest leidde tot vele boycot acties ten tijde van de bioscooprelease.

Awards:
Toronto Film Festival Best Film
People's Choice Award
Berlinale Best Film Teddy Award

Releasedatu: 20 oktober

 

The Universe of Keith Haring - Christina Clausen

coverDe artistieke erfenis van kunstenaar Keith Haring is overal: zijn kleurige, speelse, grafische en cartoonachtige afbeeldingen sieren muren, posters, T-shirts, horloges én staan in het collectieve geheugen gegrift. Daarmee heeft de (te) jong overleden Haring zijn oorspronkelijke ideaal waargemaakt: kunst moet er zijn voor iedereen.

THE UNIVERSE OF KEITH HARING is een intiem portret van de wereldberoemde kunstenaar Keith Haring, een van de populairste en meest belangrijke kunstenaars die de twintigste eeuw heeft voortgebracht. Geen enkele New Yorkse kunstenaar heeft het gat tussen de intrigerende New Yorkse straatcultuur in de jaren ‘80 en de downtown kunstgallerieën zo briljant weten te dichten als het icoon Keith Haring. Hij wist zich enorm snel op te werken van provinciale mislukkeling tot internationaal bewonderd Pop Art evangelist en sociaal activist.

THE UNIVERSE OF KEITH HARING bevat interviews met zijn vrienden, familie en collega’s verwoven met bijzonder archiefmateriaal van Haring zelf, in actie, zijn
kunstwerken makend in metrostations en andere publieke plekken. De jaren ’80 electro/disco soundtrack illustreert de levendigheid van de New Yorkse kunstscene van die tijd. De lijst van geïnterviewden bevat de crème de la crème van de New York kunst en muziek wereld: o.a. Grace Jones, Madonna, Yoko Ono, David LaChapelle, Kenny Scharf, Fab 5 Freddy, Carlo McCormick, Andy Warhol, Ann Magnuson, Tony Shafrazi en Junior Vasquez.

THE UNIVERSE OF KEITH HARING
is een uniek portret van een uniek creatief fenomeen: een icoon van de Pop Art.

Releasedatu: 13 oktober

 

Evolve Your Brain

coverDat wij meer met onze hersenen kunnen dan alleen nadenken en dingen onthouden wordt iedereen steeds duidelijker. In deze inspirerende documentaire legt Dr Joe Dispenza, bekend van What the Bleep Do We Know?!, uit hoe ons brein zich ontwikkelt en nieuwe vaardigheden leert. Hoe kunnen we controle over onze eigen gedachten krijgen? Dr Joe Dispenza laat zien hoe onze gedachten chemische reacties kunnen ntwikkelen die ons verslaafd maken aan bestaande patronen en gevoelens – inclusief gevoelens die ons ongelukkig maken. Als we leren hoe deze gewoontes ontstaan kunnen we niet alleen deze patronen doorbreken, maar ook onze hersenen herprogrammeren opdat nieuwe positieve gewoontes het over kunnen nemen en ons ten voordeel kunnen zijn in ons dagelijks leven.

Dr Joe Dispenza is de schrijver van het boek Evolve Your Brain – The Science of Changing Your Mind. Al tientallen jaren legt hij zich toe op de studie van de menselijke geest – hoe deze werkt, hoe we informatie opslaan en waarom we dezelfde gedragspatronen telkens weer opnieuw gebruiken.

Releasedatu: 13 oktober

 

The Voice

cover• Wat is bewustzijn?
• In hoeverre is ons bewustzijn al
voorgeprogrammeerd in onze genen?
• Wat is de betekenis van nieuwe inzichten in quantum fysica voor fenomenen zoals mystieke ervaringen, het collectieve bewustzijn, hogere bewustzijnsniveau’s, meditatie en vele andere niet wetenschappelijk verklaarbare verschijnselen?
• Sluiten wetenschap en spiritualiteit elkaar uit of kunnen zij samen gaan?
Dit zijn vragen die mensen al generaties bezighouden. The Voice doet verslag van de ervaringen van allerlei mensen met een religieuze of niet-religieuze achtergrond en
van wetenschappelijke doorbraken. En helpt ons vragen te beantwoorden die op ons pad komen. The Voice is een film over bewustzijn en de zoektocht naar verlichting, en onderzoekt de samenhang tussen religie, spiritualiteit en wetenschap; een adembenemende 3-uur durende reis door het Bewustzijn, het Verlicht zijn, wat de betekenis is van de Dood en wat daarop volgt, en veel meer.

Een geweldige film voor iedereen die bezig is zijn kennis over het menselijke bewustzijn en de relatie ervan met het collectieve energieveld te vergroten.

Releasedatu: 13 oktober

Award Winning Cinema releases:

Das Leben der Anderen -Florian von Donnersmarck

coverOost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Stasi, een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

Bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Releasedatu: 13 oktober

 

Sonnenallee - Leander Haußmann

coverMicha en zijn vrienden leven in de DDR van de jaren 70. Ze wonen in de Sonnenallee, een bijzondere straat die in West-Berlijn begint en in Oost-Berlijn eindigt. Het huis waarin Micha woont is klein en zijn buren zijn lid van de Stasi. Micha’s oom smokkelt alles wat los en vast zit naar het oosten en zijn moeder wacht al jaren hopeloos op een pas om naar het westen te kunnen vluchten. Maar Micha heeft andere dromen, hij wil graag een popster worden. Hij brengt veel tijd door met zijn vrienden, ze luisteren illegaal naar de Stones, en hij wordt smoorverliefd op Miriam, die eigenlijk geen Ossie wil. Sonnenallee was omringd door controverse ten tijde van de release. Het was namelijk de eerste film, nog voor het succesvolle Goodbye Lenin, die de DDR komisch portretteerde. Voor veel mensen waren de gedachten aan de DDR en de Stasi echter nog pijnlijk. Sonnenallee werd met meer dan twee en ene half miljoen bezoekers een enorme hit in Duitsland en werd meerdere malen onderscheiden.

German Film Awards Best Film Film Award in Silver

Releasedatu: 13 oktober


Overige releases op 13 oktober:

LE RÈGLE DU JEU [De Regels van het Spel] - Jean Renoir
LES ENFANTS TERRIBLES [De Verschrikkelijke Kinderen] - Jean- Pierre Melville
STORIA DI PIERA - Marco Ferreri
IL SORPASSO [De Inhaalmanoeuvre] - Dino Risi

Overige releases op 20 oktober:

VITTORIO DE SICA - 4 Italiaanse Meesterwerken
LUCHINO VISCONTI - 4 Italiaanse Meesterwerken


Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina