Homescreen: DVD releases in oktober en november

Homescreen DVD releases in oktober en november


Midsummer Dream

Synopsis:
Durf te dromen!

Volgens de legende kunnen mensen tijdens de spannende midzomernacht naar een magische wereld vol kabouters en elfjes reizen! Een plek waar dromen werkelijkheid worden... De jonge Helena gelooft niet in sprookjes. Maar voor haar zieke vader Theseus, gaat zij op zoek naar Titania, de koningin van de feeën. Samen met haar vrienden treedt Helena een vergeten magische wereld binnen. Hier ontmoet zij koning Oberon en het ondeugende trolletje Puck. Dit is het begin van vele spannende avonturen!

Cast: Met de stemmen van: Tygo Gernandt, Kim-Lian, Jelle Cleymans, Luc D’Heu, Alida Neslo, Jan Nonhof, Hein van Beem.
Crew: Productie: Studio Dygra Films

Info:
Genres: Jeugd
Lengte: 85 min.
Land: Spanje 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Nederlands - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling:
Extra\'s:  • Achter de schermen met Kim Lian en Luc d\'Heu • Speciale fragmenten
Barcode: 8713747074587

Te huur vanaf 17 okt / Te koop vanaf 17 okt


Sweetie
Reeks: NRC Handelsblad reeks: Down Under

Synopsis:
Sweetie heet de speelfilm waarmee de New-Zeelandse cineaste Jane Campion in 1989 zo verpletterend haar debuut maakte. De hoofdpersoon van de fi lm heet Kay. Maar Kay is niet het Zoeteke waar de titel Sweetie naar verwijst. Sweetie is de koosnaam van Kay’s zuster. Zolang Sweetie er niet is, kan Kay gelukkig zijn met Louis, de man ‘met het vraagteken op zijn voorhoofd’. Natuurlijk, Sweetie duikt op: zwart haar, zwarte nagels, décolleté van hier tot aan de overkant. Zwaarlijvig, verliefd en manisch. Een brok seksualiteit en chaos. De setting van Sweetie is armoeiïg, vol betonnen lelijkheid van een Nieuw-Zeelandse stad. De personages zijn verre van koningskinderen. Maar de proporties van dit verhaal zijn die van de Griekse tragedie. Via een ramp voltrekt zich een vloek, met Kay als Cassandra. Ze weet wat er staat te gebeuren maar niemand luistert naar haar. Ze leert wel naar zichzelf te luisteren. En wordt gelukkig. Waarschijnlijk.

Joyce Roodnat, Redacteur NRC Handelsblad.

Cast: Geneviève Lemon, Karen Colsten, Tom Lycos
Regie: Jane Campion

Info:
Lengte: 95 min.
Land: Australië 1989

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Barcode: 8717249471714

Te koop vanaf 3 okt


Hellbent
Reeks: Gay

Synopsis:
Tijdens het hitsige Halloween ‘Carnival’ in West Hollywood maakt een groepje vrienden zich op voor een wilde nacht vol glamour, drugs en seks. Maar tussen het uitzinnige uitgaanspubliek loopt een seriemoordenaar rond... De vrienden Eddie, Chaz, Joey en Tobey zullen moeten vechten voor hun leven om de nacht door te komen. Een bloederige horrorfilm, die zowel doodeng als hilarisch is! Maak je borst maar nat voor flamboyante kostuums, mooie mensen,muziek, dans en seks. En heel veel bloed!  HellBent is de angstaanjagende, originele, nieuwste film van regisseur Paul Etheredge-Ouzts en Joseph Wolf, de uitvoerend producent van enkele horrorklassiekers zoals Halloween en A Nightmare on Elm Street.

Cast: Dylan Fergus, Bryan Kirkwood, Hank Harris, Andrew Levitas, Matt Phillips, Samuel Phillips, Kris Andersson
Regie: Paul Etheredge-Ouzts

Info:
Genres: Gay
Lengte: 85 min.
Land: USA 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s: • Back Lot Featurette
Barcode: 8717249471608

Te huur vanaf 12 sep / Te koop vanaf 10 okt


Secrets of the code
Reeks: Innergy Collection

Synopsis:
De film begint daar waar Dan Brown’s DA VINCI CODE eindigt en voert de toeschouwer langs mysteries, religieuze achtergronden, historische feiten en wetenschappelijke ontdekkingen. De film laat vele vermaarde geleerden aan het woord die een ware openbaring zijn voor de toeschouwer die zich meer wil verdiepen in kwesties als de ware identiteit van Maria Magdalena, de invloed van vrouwen in de vroeg christelijke oudheid, de gnostische gospels en teksten, de betekenis van de kaballah en van geheime genootschappen zoals de Orde van Sion, Opus Dei en de latere Vrijmetselarij.
Deze film, met prachtig beeldmateriaal geïllustreerd, is een must voor iedereen die meer wil weten over de achtergronden van alles wat in de DA VINCI CODE wordt aangeroerd.

Met het commentaar van Susan Sarandon!

Cast: Timothy Freke, Richard Leigh, Sean Martin
Regie: Jonathan Stack

Info:
Genres: Esoterisch, Documentaire
Lengte: 88 min.
Land: USA 2006

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra\'s: • Back Lot Featurette
Barcode: 8717249471738

Te koop vanaf 10 okt


La Puta y la Ballena

Synopsis:
Vera is een schrijfster die al jaren niets op papier heeft gezet en die wordt geconfronteerd met een serie persoonlijke problemen. Ze ontdekt een serie foto’s van een Argentijnse fotograaf die is omgekomen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en is gelijk geïntrigeert. Haar zoektocht naar deze fotograaf brengt haar naar Patagonië in Argentinië. Hier hoopt Vera zijn verhaal te kunnen achterhalen en tegelijkertijd eens goed te na te denken over haar eigen leven en liefdes...
Heden en verleden, fictie en werkelijkheid lopen op ingenieuze wijze door elkaar en komen zelfs samen. Wat is er echt gebeurd en wat is de fantasie van Vera? De prachtige beelden en de soundtrack ondersteunen dit bijzondere verhaal.

Cast: Aitana Sanchez-Gijón, Leonardo Sbaragalia, Miguel Ángel Solá, Mercé Llorens, Pep Munné, Eduard Nuskiewicz, Belén Blanco, Lydia Lamaison
Regie: Luis Puenzo

Info:
Lengte: 122 min.
Land: Argentinië 2004

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Barcode: 8717249471561

Te huur vanaf 17 okt / Te koop vanaf 5 dec


Verzamelbox: Eric Rohmer
5 DVD Box

Synopsis:
Eric Rohmer (1920) wordt gerekend tot een van de grootste filmmakers van Frankrijk. Rohmer (geboren als Jean-Marie Maurice Schérer) begon zijn filmcarriere als hoofdredacteur van Cahiers du Cinema, van 1956 tot 1963. Hierin zette hij zich af tegen de traditionele Hollywood-cinema en stond hij aan de wieg van de beroemde Nouvelle Vague. Toch zijn Rohmers films veel moeilijker te definieren dan die van een Godard, Resnais en een Truffaut. De kwaliteit van Rohmers films heeft iets ongrijpbaars. Volgens critici zou hun kracht niet zo zeer zitten in verhaal of plot, als wel in de altijd wat melancholische weergave van sfeer, gevoelens en gedachten.
Met onvergetelijke klassiekers als Le Signe du Lion, Ma nuit chez Maud, La Collectionneuse en natuurlijk zijn verschillende Contes heeft Rohmer zijn stempel gezet op zowel de filmgeschiedenis als op het hedendaagse filmlandschap.
Rohmer brengt in zijn eerste film, het tragikomische Le Signe du Lion, een ode aan muziek en de stad Parijs. Deze film vol prachtige zwartwit beelden wordt beschouwd als hoogtepunt van de Franse Nouvelle Vague.

In deze box:

Le Beau Mariage - Éric Rohmer
Sabine (Béatrice Romand) is een studente die besluit een ongelukkige verhouding af te breken om te trouwen. Tot grote ontsteltenis van haar omgeving gaat zij op zoek naar een ideale man en, nadat ze deze heeft gevonden, probeert ze hem te verleiden. Ze doorbreekt alle traditionele conventies rondom het hof maken en valt terug op super-traditionele en anti-feministische argumenten. Uiteindelijk nodigt ze haar verloofde uit voor haar verjaardagsfeestje, maar eenmaal aangekomen blijken er alleen vriendinnen aanwezig te zijn van Sabines jongere zus. Hierdoor lijkt Sabine veel ouder en hoort ze er niet echt bij. Uit wanhoop sluit Sabine haar ‘verloofde’ op in haar kamer, waar hij uit weet te ontsnappen. Zal deze nootlottige relatie goed aflopen?
Le Beau Mariage vormt het tweede deel uit de serie ‘Comédies et Proverbes’. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit Sabines perspectief, waardoor de kijker met haar meeleeft door alle gebeurtenissen, zowel positief als negatief.

Gegevens:
Cast: Béatrice Romand, André Dussollier, Féodore Atkine
Land: Frankrijk 1982
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Frans - Mono
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s: Éric Rohmer praat over Le Beau Mariage

La Collectionneuse - Éric Rohmer
Adrien (Patrick Bauchau), een kunsthandelaar en een symbool voor de traditionele normen en waarden, en Daniel (Daniel Pommereulle), een schilder, brengen de zomer door in een huis aan de Franse Riviera. Hier ontmoeten ze Haydée (Haydée Politoff), een elegante vrouw die de bijnaam ‘collectionneuse’, verzamelaarster, te danken heeft aan de vele minnaars die zij heeft gehad tijdens haar verblijf daar. Er ontstaat een onvermijdelijke driehoeksverhouding, die resulteert in een gevoel van leegte en gemiste kansen. De prachtige beelden en de elegantie, charme en gevatheid doen deze film tot Rohmer’s meest succesvolle werken behoren.
La Collectionneuse is de eerste lange speelfilm uit de serie ‘Contes Moraux’ en wordt gezien als het meest filosofische deel van de serie.  De film won in 1967 de Zilveren Beer op het International Filmfestival Berlijn.

Gegevens:
Cast: Patrick Bauchau, Haydée Politoff, Daniel Pommereulle
Land: Frankrijk 1967
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Frans - Mono
Ondertiteling: Nederlands

Ma Nuit Chez Maud - Éric Rohmer
Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant), een introverte katholieke ingenieur, verhuist naar een plattelandsdorp en verlooft zich hier met Françoise (Marie-Christine Barrault). Hij wordt door zijn marxistische vriend Vidal (Antoine Vitez) voorgesteld aan Maud (Françoise Fabian), een charmante en wereldwijze gescheiden vrouw.
Jean-Louis, Vidal en Maud discussiëren over filosofie en religie, en als Vidal vertekt vertelt Maud over haar huwelijk en hoe dit ten einde kwam. Door een sneeuwstorm wordt Jean-Louis gedwongen de nacht door te brengen bij Maud. Hier moet hij Maud’s avances zien af te slaan en haar aantrekkingskracht weerstaan zodat hij zijn verloofde trouw kan blijven. Hoe zal Jean-Louis zijn innerlijke conflict tussen geloof en behoeftes oplossen?
Ma Nuit chez Maud is de vierde film uit de serie ‘Contes Moreaux’ en valt met name op door de naturalistische filmstijl waarin alleen natuurlijke geluiden uit de omgeving worden gebruikt.

Gegevens:
Cast: Jean Louis Trintignant, Françoise Fabian, Marc-Christine Barrault
Land: Frankrijk 1969
Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Frans - Mono
Ondertiteling: Nederlands

Die Marquise von O - Éric Rohmer
Tijdens de Russische invasie wordt de mooie, jonge Marquise (Edith Clever) van een gewisse dood gered door een knappe Graaf (Bruno Ganz). Ze voelt zich onwel en haar redder waakt de hele nacht over haar. Na zijn vertrek ontdekt de Marquise dat ze zwanger is. Ze weet echter niet wie de vader is en wordt door haar familie weggestuurd. De Graaf probeert haar vervolgens in razendsnel tempo voor zich te winnen, maar hij komt er vrij snel achter dat hij de vader is van het kind. Hoe zal hij met dit nieuws omgaan?
Die Marquise von O is een verfilming van de gelijknamige roman van Heinrich von Kleist. Het is de eerste historische film van Rohmer. De film is, in tegenstelling tot Rohmer’s eerdere werk, duitstalig gesproken. De film won in Cannes destijds de Int. Juryprijs.

Gegevens:
Land: Frankrijk 1976
Beeld: Kleur, 4:3
Geluid: Duits - Mono
Ondertiteling: Nederlands

Le Signe du Lion - Eric Rohmer
De Amerikaanse bohémien Pierre Wesselrin (Jess Hahn) waant zich een rijke erfgenaam wanneer hij het nieuws van zijn overleden tante verneemt. ‘Ik ben rijk!’ Zijn vrienden geven een groot feest, dat dronken wordt voortgezet op de terrassen van de Boulevard St-Germain. Maar plotseling bereikt hen het nieuws dat de erfenis is vergeven aan een neef van Pierre. Snel verlaten zijn vrienden hem en Pierre blijft alleen achter in de hoofdstad. Moederziel alleen probeert Piere, als verlopen zwerver, het hoofd boven water te houden. Deze taferelen vormen een, bij vlagen schrijnende, sociale aanklacht tegen de Franse na-oorlogse bourgeoisie. Maar tegelijkertijd brengt Rohmer een hartstochtelijke ode aan dat monster, de stad Parijs.
Le Signe du Lion (1959) is de allereerste film van Éric Rohmer en wordt beschouwd als een hoogtepunt van de Nouvelle Vague.

Gegevens:
Cast: Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude
Land: Frankrijk 1959
Beeld: Zw/w, 4:3 letterbox
Geluid: Frans - Mono
Ondertiteling: Nederlands

Barcode: 8717249471585
Te koop vanaf 10 okt


Kebab Connection

Synopsis:
Ibo wil de nieuwe Quentin Tarantino van Duitsland worden. En gezien het succes van de commercial die hij maakt voor de kebabzaak van zijn oom, moet dat zeker gaan lukken. Maar dan raakt zijn vriendin zwanger. Zijn twijfels over het vaderschap en ruzie met zijn Turkse familie gooien zijn plannen in de war. Gefrustreerd biedt hij de buurman en concurrerende Griekse restauranthouder zijn diensten aan. Wanneer dan ook nog eens de maffia uit de buurt zich mengt in de affaire, lijkt het echte leven ineens op de Kung Fu film die hij zou willen maken...
Kebab Connection is een hilarische komedie over twee fast-food restaurants, een gefrustreerde filmmaker, de beste commercial ooit, verboden liefde en de eeuwenoude Turks-Griekse rivaliteit. Fatih Akin, regisseur van de succesvolle film Gegen die Wand schreef het scenario.

Cast: Güven Kiraç, Denis Moschitto, Nora Tschirner, Hasan Ali Mete, Adnan Maral
Regie: Anno Saul

Info:
Lengte: 96 min.
Land: Duitsland 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits/Turks - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra\'s: • Featurettes • Deleted Scenes, Outtakes
Barcode: 8717249471288

Te huur vanaf 18 juli / Te koop vanaf 10 okt


Shadows of Time

Synopsis:
Shadows of Time is een tragisch maar mooi liefdesverhaal, uitgestrekt over een periode van meer dan zestig jaar. Een tapijtfabriek in de buurt van Calcutta in het India van vóór de onafhankelijkheid vormt het begin van de liefdeshistorie van Ravi en Masha, die gedwongen kinderarbeid moeten verrichten. Ravi beseft dat geld een uitweg kan betekenen uit zijn gevangenschap. Ambitieus als hij is, werkt hij zich op tot de beste tapijtknoper met slechts één doel voor ogen: de fabriek te verlaten. Maar wanneer hij hoort dat de fabriek Masha wil verkopen, besluit Ravi al zijn spaargeld te spenderen om haar vrij te kopen in plaats van zichzelf. Masha belooft op hem te blijven wachten in de grootste Shiva tempel van Calcutta, tijdens elke volle maan...
De debuutfilm Shadows of Time van de jonge Oscar-winnende schrijver en regisseur Florian Gallenberger (Quiero Ser) is geproduceerd door Helmut Dietl (Schtonk!) en Norbert Preuss (Das Experiment) en heeft een geheel Bengaalse cast.

Regie: Florian Gallenberger

Info:
Lengte: 122 min.
Land: Duitsland 2004

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Bengali - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans & Nederlands
Barcode: 8717249471127

Te huur vanaf 15 aug / Te koop vanaf 10 okt


Sabah

Synopsis:
Sabah (Arsinée Khanjian) is een slimme en mooie Canadese moslima die net veertig is geworden. Door haar toewijding aan haar liefhebbende maar ingewikkelde familie heeft ze de afgelopen twintig jaar nauwelijks een privéleven gehad. Plotseling krijgt ze een gek idee: ze besluit een badpak te kopen en stiekem te gaan zwemmen. In het zwembad ontmoet ze Stephen (Shawn Doyle), een knappe en aardige man die beslist geen moslim is. Haar familie mag niet weten dat ze met hem uitgaat en daarom verzint ze allemaal smoesjes om haar relatie verborgen te houden. Stephen heeft al snel genoeg van deze kinderachtige spelletjes en vindt dat ze hem aan haar familie moet voorstellen. Uiteindelijk kiest Sabah ervoor haar familie in te lichten over haar nieuwe vriend. Dan zal blijken of zij kan rekenen op hun liefde en steun.

Cast: Arsinée Khanjian, Shawn Doyle, Jeff Seymour, Kathryn Winslow, David Alpay, Setta Keshishian
Regie: Ruba Nadda
Productie:Tracey Boulton

Info:
Lengte: 90 min.
Land: Canada 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid:
Ondertiteling:
Barcode: 8717249471370

Te huur vanaf 7 nov


Verzamelbox: Winq dvd box 1
Reeks: Gay

In deze box:

Get Real - Simon Shore
Steven Carter heeft alleen nog maar aan zijn buurmeisje Linda durven vertellen dat hij op jongens valt. Net als alle meisjes op zijn school is Steve stevig onder de indruk van de knappe John Dixon, de populairste jongen van de school en een kampioen op de atletiekbaan. Hij zal, net als zijn vader, in Oxford gaan studeren en heeft verkering met het plaatselijke supermodel Christine.
Groot is dan ook Stevens verbazing als hij John in het park tegenkomt op een plek waar gays elkaar ontmoeten. En nog groter
als blijkt dat John ook best oog heeft voor Steven! Maar ondanks als zijn spieren is John zwakker dan Steven als het erop aankomt de waarheid over zichzelf onder ogen te zien.

Gegevens:
Cast: Ben Silverstone, Brad Gorton, Charlotte Brittain
Land: Groot Brittannië 1998
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Surround
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Like It Is - Paul Oremland
Graig is 21 en woont in de kustplaats Blackpool. Hij komt aan geld met het illegale ‘freefighting’, waarbij het er hard aan toe kan gaan. Hij is homo, maar zit daar niet mee. Hij heeft alleen drempelvrees voor de gay scene. Als hij op een avond rondhangt in de buurt van de gay disco, treft hij daat Matt, die net naar buiten komt. Matt is platenpromotor en is naar Blackpool gekomen om een zangeres uit zijn stal te managen.
Dat is het begin van een love story die voor beide jongens niet over rozen gaat. Craig reist Matt achterna naar Londen, maar hij blijft een buitenbeentje in het snelle artiestenwereldje. Matt’s baas Kelvin (een geweldige rol van Roger – The Who – Daltrey) laat niets na om Matt en Craig uit elkaar te drijven...
De in Nieuw-Zeeland geboren filmmaker Paul Oremland leverde met ‘Like it is’ zijn eerste speelfilm af. Via een advertentie vond hij Steve Bell voor de hoofdrol, die net Brits amateur-kampioen vedergewicht was geworden.

Gegevens:
Cast: Steve Bell, Ian Rose, Dani Behr
Land: Groot Brittannië 1998
Beeld: Kleur & zw/w, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Surround
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra\'s: Making Of, Audio commentaar van regisseur en acteurs - Biografieën cast & crew - Slide show - Production Notes -Trivia

Summer Storm - Marco Kreuzpaintner
Tobi en Achim zijn al jaren beste vrienden. Ze brengen de zomer door in een roeikamp waar ze trainen voor een grote wedstrijd. Maar het zomerkamp blijkt anders te verlopen dan Tobi gehoopt had. Hij is stiekem verliefd op Achim. Wanneer Achims relatie met Sandra serieuzer wordt, groeien de vrienden steeds meer uit elkaar. Zijn gevoelens verwarren hem, maken hem onzeker en hij voelt zich buiten gesloten. Wanneer Sandra’s mooie vriendin Anke interesse in hem toont weet hij niet hoe hij moet reageren. En als het vrouwelijke roeiteam uit Berlijn vervangen blijkt te zijn door een team van homoseksuele roeiers is de verwarring compleet.
Tobi en zijn teamgenoten worden plotseling geconfronteerd met hun vooroordelen, angsten en met hun eigen verlangens… Naarmate de spanning groeit, komen Tobi, Achim en de anderen tot een confrontatie die zo sterk en tenslotte zo bevrijdend is als een zomerstorm die boven een meer woedt…

Gegevens:
Cast: Robert Stadlober, Kostja Ullmann, Alicja Bachleda-Curus
Land: Duitsland 2005
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Barcode: 8717249471523
Te koop vanaf 3 nov


Verzamelbox: Sophia Loren box

In deze box:

C\'era una volta... - Francesco Rosi
Een knappe prins is op zoek naar zijn ware liefde in dit wispelturige sprookje. Prins Ramon (Omar Sharif) is door de koningin moeder (Dolores Del Rio) al voorbestemd te trouwen met een vrouw waar hij niet van houdt. De prins vlucht nog vóór het huwelijk met zijn paard, maar wordt vervolgens in het bos uit het zadel gegooid. De gewonde Ramon zoekt toevlucht bij een naburig klooster onder leiding van broeder Joseph (Leslie French). Joseph blijkt magische krachten te hebben en wanneer prins Ramon aan de monnik opbiecht op zoek te zijn naar zijn ware liefde, wendt Joseph zijn krachten aan om de prins te helpen. Niet lang daarna wordt Ramon getroffen door de mooie dienstbode Isabella (Sophia Loren) en de twee worden verliefd. Een huwelijk zou echter uitgesloten zijn, aangezien Isabella tot het gewone volk behoort, maar wederom schiet broeder Joseph te hulp...

Gegevens:
Cast: Sophia Loren, Omar Sharif, Georges Wilson
Land: Italië 1967
Beeld:
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Ieri Oggi Domani - Vittorio de Sica
‘Gisteren vandaag morgen’. Drie verhalen over drie paren, telkens gespeeld door Sophia Loren en Marcello Mastroianni, vertelt over de strijd tussen vrouwen en mannen. Marktvrouw Adine is getrouwd met de werkeloze Carmine die een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. De enige manier om hem uit de gevangenis te houden voor Adine is om voortdurend zwanger te zijn. Een aantal jaar en zeven kinderen later is Carmine zo uitgeput dat de gevangenis niet meer te vermijden lijkt evenals haar groeiende weerzin voor Carmine. In Milan pikt de verveelde Anna met haar Rolls Royce een schrijver op, en fantaseert hardop met hem weg te lopen tot hij een deuk in haar auto maakt. Mara, een call girl uit Rome, trekt de aandacht van een naïeve seminarie student. De student krijgt daarop bonje met zijn grootmoeder en zweert abstinentie.

Won onder andere de Oscar voor Best Foreign Language Film

Gegevens:
Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni
Land: Italië 1963
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic lb
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s: Production Notes - Biografieën De Sica, Loren en Mastroianni

Matrimonio all’Italiana - Vittorio de Sica
Filumena (Sophia Loren) is veertig, haar minnaar Domenico (Marcello Mastroianni) gaat trouwen. Niet met haar, maar met een jonge medewerkster. Meer dan twintig jaar verdroeg Filumena Domenico\'s kilte, nu is haar liefde aan zet. Wat Domenico niet weet dat ze in het geheim drie kinderen heeft die opgevoed worden door een oppasser. Filumena doet of ze stervende is en Domenico annuleert de bruiloft. Filumena vertelt over de drie kinderen en dat één ervan van hem is, maar verzwijgt welke.
Vittorio de Sica maakte met Matrimonio all\'Italiana (1964) een prachtige film over de strijd tussen veilig egoïsme versus onverschrokken hartstocht en laat in die strijd de ontwikkeling van het naoorlogse Italië weerklinken. Won onder andere de Golden Globe voor Best Foreign-Language Foreign Film.

Gegevens:
Cast: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Puglisi
Land: Italië 1964
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s: Bioscooptrailer - Production Notes - Biografieën - Photogallery

De vele gezichten van Sophia Loren - Roberto Olla
Sophia Loren slaagde erin zich aan haar arme bestaan te ontworstelen en zichzelf neer te zetten als een van de grootste sekssymbolen van het witte doek en daarbij ook nog eens een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie. "De vele gezichten van Sophia Loren" is een documentaire over Lorens opmerkelijke leven en carrière en bevat onder meer zeldzame nieuwsbeelden, hoogtepunten uit haar films en interviews met haar vrienden en collega\'s.

LA RIFFA
Dit is een extra feature en betreft een sequentie met Sophia Loren uit Boccaccio \'70 (1962). Zoe (Sophia Loren) gaat uit wanhoop akkoord met een uitzonderlijke manier om haar belastingen te betalen om haar rondreizende schiettent te behoeden van faillissement. Een handlanger verkoopt loten aan honderden liefdehongerige cowboys en Zoe en de hoofdprijs.

Gegevens:
Cast: Sophia Loren
Land: Italië 2005
Beeld:
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Extra\'s: La Riffa (Vittorio De Sica, 1962) - sequentie met Sophia Loren uit Boccaccio \'70 (1962).

Barcode: 8717249471745
Te koop vanaf 14 nov


Tapas

Synopsis:
Elke persoon die je tegenkomt op straat heeft een verhaal te vertellen. En zonder dat wij het weten zijn onze levens vaak verweven met die van mensen die wij niet eens kennen. Dit gegeven vormt de basis voor de film Tapas. De zieke Don Mariano wordt verzorgd door zijn vrouw Conchi. Op het oog een lief dametje maar ze heeft minder onschuldige nevenactiviteiten.Vaak is Conchi te vinden in de bar van Lolo,die ook zo zijn besognes heeft. Zonder dat de klanten het mogen weten heeft Lolo een Chinese kok aangenomen die de kookkunst van zijn weggelopen vrouw moet evenaren

Cast: Ángel de Andrés López, María Galiana, Elvira Mínguez
Regie:
Jose Corbacho & Juan Cruz

Info:
Lengte: 94 min.
Land: Spanje 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans -
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Barcode: 8717249471431
Te huur vanaf 7 nov


Proof
Reeks: NRC Handelsblad reeks: Down Under

Synopsis:
Met Proof (1991) vertelt de Australische cineaste Jocelyn Moorhouse het verhaal van een man die het geluk nadrukkelijk uit de weg gaat. Hij heet Martin, hij is 33 en al 33 jaar blind. Hij heeft besloten dat hij nooit meer iemand zal vertrouwen. Dan ontmoet hij Andy, een sympathieke figuur, stoer en geinig. Hem zou Martin eventueel kunnen geloven als hij beweerde dat hij de waarheid sprak. Maar Martins huishoudster is er ook nog. De vrouw duldt geen concurrentie in het intieme spel van wederzijdse vernedering dat ze speelt met haar blinde werkgever.
Proof wordt beheerst door de horror van alledag. Er wordt gevochten via schaamte en schande en dat is des te griezeliger. Moorhouse regisseerde nauwkeurig de acteurs Hugo Weaving (Martin) en Russell Crowe (Andy). Inmiddels zijn zij Hollywoodsterren van formaat. In 1991 waren ze jong en konden ze zich de subtiliteiten permitteren waarmee acteurs van personages types van vlees en bloed maken.

Joyce Roodnat, Redacteur NRC Handelsblad.

Cast: Hugo Weaving, Geneviève Picot, Russell Crowe
Regie: Jocelyn Moorhouse

Info:
Lengte: 86 min.
Land: Australië 1991

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Barcode: 8717249471721
Te koop vanaf 7 nov


Factotum

Synopsis:
Maak kennis met Henry Chinaski (Matt Dillon), een man van twaalf ambachten en dertien ongelukken in Los Angeles. Een karwei in een pakhuis hier, een baantje in een fabriek daar. Het moet niet allemaal te serieus, want Chinaski werkt eigenlijk alleen maar om te kunnen doen waar hij echt van houdt: drinken, op paarden wedden en het oppikken van vrouwen (waaronder Lili Taylor en Marisa Tomei)! Maar verwacht geen vrolijke flierefluiter. Het allerbelangrijkste in Chinaski’s leven is schrijven... helaas van verhalen die niemand wil uitgeven.
Factotum vertelt op zowel cynische als gevoelige wijze het verhaal van een man die op het randje van de afgrond leeft en bereid is om alles te riskeren zodat zijn leven zijn poëzie wordt... Een oprechte film vol rauwheid, passie en humor.

Het personage Henry Chinaski is de alter-ego van auteur Charles Bukowski, op wiens gelijknamige boek Factotum gebaseerd is.

Cast: Matt Dillon, Lili Taylor, Marissa Tomei, Fisher Stevens, Didier Flamand, Adrienne Shelly, Karen Young
Regie: Bent Hamer

Info:
Lengte: 90 min.
Land: Noorwegen / USA 2005

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra\'s: • PRIME item • Filmspot item

Barcode: 8717249471325
Te huur vanaf 12 sep / Te koop vanaf 14 nov

Recente artikelen

Laatste reacties

Kasper P.  |  25-10-2006

Hellbent ziet er interessant uit. Alleen genre Gay, lijkt me meer horror :wink:. Genre is Gay-Horror :wink:
Lees meer >

Sneaker  |  25-10-2006

Hellbent ziet er interessant uit. Alleen genre Gay, lijkt me meer horror :wink:.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina