Homescreen DVD-releases in oktober

Homescreen



Oktober releases op DVD van Homescreen.



TOUS ENSEMBLE  ‐  Stéphane Robelin  

DE ZOMER ARTHOUSEHIT van dit jaar met al  bijna 50.000 bezoekers! 
cover

TOUS ENSEMBLE is een hartverwarmende  Franse komedie van regisseur Stéphane Robelin met o.a. Jane Fonda en Geraldine  Chaplin in onvergetelijke prachtrollen. 
 
Al tientallen jaren zijn ze vrienden: de  echtparen Jeanne en Albert, Annie en Jean en  de weduwnaar Claude. Dit ondanks hun nogal  verschillende karakters: Claude is een echte  vrouwenversierder, Jean een bevlogen politiek  activist, zijn vrouw Annie juist nogal burgerlijk,  Jeanne een hartstochtelijk feministe terwijl  haar partner Albert een pure levensgenieter  is.  
 
De vrienden wonen in Parijs, waren jong in de  roerige jaren '60, maar de ouderdom komt  met gebreken. Als Claude een kleine  hartaanval heeft gehad, moet hij van zijn zoon  naar een verzorgingshuis. Hij voelt zich  bepaald niet op zijn gemak tussen de  "fossielen" daar. "Konden we maar bij elkaar  wonen! Dan kunnen we een beetje op elkaar  passen", roept Jean. En waarom eigenlijk ook  niet? Ze besluiten het bejaardentehuis voor te  zijn en samen in één huis te gaan wonen. 
 
TOUS ENSEMBLE is een vrolijke zomerse én  ontroerende Franse komedie over  vriendschap en de kunst van het leven. Voor  de liefhebbers van films als Les Femmes du  6ème Étage en The Best Exotic Marigold  Hotel. 

Cast:
Daniel Brühl
Jane Fonda
Geraldine Chaplin
Pierre Richard

Crew:
Regie: Stéphane Robelin

Info:
Genres: Drama, Komedie
Lengte: 96 min.
Land: Frankrijk 2011

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 oktober

YOUNG AND WILD  ‐ Marialy Rivas 

Winnaar Beste Script Sundance  

coverDaniela lijkt een keurig stil meisje, maar haar  gedachten zijn nogal wild en draaien vooral  om seks en haar behoefte om bevrediging.  Daniela leeft voor haar blog. Alleen daar kan  ze openlijk zeggen wat haar opwindt. Ze komt  namelijk uit een streng katholieke familie en  mag niets van haar moeder. Als blijk dat ze  met een jongen naar bed is geweest, wordt ze  van school gestuurd. Haar moeder ziet haar  als een schande voor de familie en zet alles op  alles om Daniela weer in het streng katholieke  gareel te krijgen. Daniela kan echter niet  wachten op liefde en seksuele bevrediging en  begint een heftige affaire met een vriendin. 

Cast:
Alicia Rodríguez
Luis Gnecco
Andrea García-Huidobro

Crew:
Regie: Marialy Rivas

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 92 min.
Land: Chili

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 oktober

 

LET MY PEOPLE GO ‐ Mikael Buch

coverRuben is homo, Frans en Joods en ooit naar Finland vertrokken om daar een studie naar saunacultuur te doen. Inmiddels werkt hij als postbode in een klein idyllisch Fins dorpje om met zijn blonde Finse vriend Teemu. Ze leiden een heerlijk romantisch leven. Tot er op Rubens dagelijkse postroute iets helemaal uit de hand loopt en het hierdoor ook misgaat tussen Ruben en zijn vriendje.

Teemu gooit hem het huis uit en Ruben kan niets anders dan terugkeren naar zijn familie in Parijs. Onmiddellijk wordt Ruben geconfronteerd met zijn chaotische familie. Zijn zus staat op het punt van scheiden, zijn vader heeft een jarenlange geheime affaire en tot overmaat van ramp wordt een oudere rabbijn verliefd op Ruben… Chaos overheerst en tegelijkertijd is Teemu vol liefdesverdriet onderweg naar Parijs.

Een heerlijke komedie met oa Carmen Maura, naar een script van Christophe Honoré (Les Biens-aimés, Les Chansons D’Amour)

Cast:
Carmen Maura
Jean-François Stévenin
Nicolas Maury

Crew:
Regie: Mikael Buch

Info:
Genres: Komedie, Gay
Lengte: 96 min.
Land: Frankrijk

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans-Deens - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 oktober

 

NOI CREDEVAMO  ‐ Mario Martone
cover

Na Novocento, La meglio Giuventu en Le Cose Che Restano is er nu Noi Credevamo. Een prachtig epos over het ontstaan van de Italiaanse Republiek.

Zuid-Italië, 1828. Drie jonge vrienden waarvan de families zwaar zijn getroffen door de wrede onderdrukking van het Bourbon bewind, sluiten zich aan bij de Giovane Italia, een politieke beweging die de Italiaanse eenwording nastreeft.

In vier episodes, die elk samenvallen met de geschiedenis van de Italiaanse eenwording, worden de levens van Domenico, Angelo en Savatore getekend door hun missie als revolutionairen en samenzweerders. De drie vrienden komen tegenover elkaar te staan en worden heen en weer geslingerd tussen deugdzaamheid en moordzucht en vluchtige idealen en politieke teleurstelling.

Noi Credevamo speelt zich af tegen de achtergrond van een belangrijke, maar vrijwel onbekende geschiedenis; de Italiaanse eenwording na een jarenlange strijd tussen noord en zuid 150 jaar geleden. De film laat zien waaruit het moderne Italië en de Italiaanse republiek zijn ontstaan en is een must voor de liefhebbers van Italiaanse kronieken als La Meglio Gioventù en Le Cose Che Restano.

Noi Credevamo - gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Banti - is bekroond met zeven Italian Academy Awards David di Donatello, waaronder Beste Film, en werd genomineerd voor de Gouden Leeuw voor Beste Film op het Filmfestival van Venetië.

Cast:
Raffaele Di Florio
Luigi Pisani
Andrea Bosca
Edoardo Natoli

Crew:
Regie: Mario Martone

Info:
Genres: Drama, Boekverfilming, Italiaanse Cinema
Lengte: 195 min.
Land: Italië

Releasedatum: 18 oktober

 

NIEUW IN DE AWARD WINNING CINEMA

 

INFERNO ‐ Ruxandra Medrea & Serge Bromberg

coverOm met haar suikerzoete Sissi-imago te breken, aanvaarde Romy Schneider in 1964 de hoofdrol in L'Enfer, een gewaagde film over hartstocht en bedrog van de beroemde Franse regisseur Henri-Georges Clouzot . Al van te voren werd de film, met z'n psychedelische kleuren en experimentele vormen, als baanbrekend meesterwerk bestempeld. Maar na drie maanden draaien werd het project afgekapt. De geschoten beelden verdwenen.
Pas decennia later, na de dood van Romy Schneider en Henri Georges Clouzot, werden deze teruggevonden in 185 oude, verstofte filmblikken. Regisseurs Serge Bromberg en Ruxandra Medrea maakten hier een meeslepende documentaire over, waarin Romy Schneider weer in volle glorie schittert.

Cast:
Romy Schneider
Bérénice Bejo
Serge Reggiani
Catherine Allégret

Crew:
Regie: Ruxandra Medrea & Serge Bromberg

Info:
Genres: Kunst, Documentaire
Lengte: 102 min.
Land: Frankrijk 2009

Beeld: Kleur & zw/w, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 oktober

DIE FREMDE - Feo Aladag

Met Sibel Kekilli uit GEGEN DIE WAND

coverDe in Duitsland geboren Umay (Sibel Kekili uit Gegen die Wand) woont met haar man Kemal en zoontje Cem in Instanboel. Het is verre van een gelukkig huwelijk. Kemal gaat vreemd en, erger nog, hij mishandelt haar. Umay weet te ontsnappen en vlucht samen met Cem naar Berlijn, waar haar ouders, broers en zus wonen. Haar keuze om een zelfstandig leven te gaan leiden, valt echter niet goed bij haar familie.

Umay heeft in hun ogen haar familie tot schande gemaakt. Voor haar familie is er maar een manier om hun naam te zuiveren. Ze besluiten Umays zoontje terug naar zijn vader in Turkije te sturen...

Die Fremde is de aangrijpende debuutfilm van Feo Aladag en is wereldwijd bekroond met talloze prijzen. Tevens is Die Fremde de officiële inzending van Duitsland voor de Oscar (tm) voor beste buitenlandse film in 2011.

Cast:
Sibel Kekilli
Derya Alabora
Nizam Schiller

Crew:
Regie: Feo Aladag

Info:
Genres: Drama
Lengte: 119 min.
Land: Duitsland 2010

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1 - Turks -
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 18 oktober

PIEDS NUS ‐ Fabienne Berthaud

coverClara heeft haar leven goed op orde. Ze woont in Parijs en is gelukkig getrouwd met een ambitieuze advocaat. De plotse dood van haar moeder zet haar opgeruimde bestaan op losse schroeven. Lily, haar jongere zusje, woonde altijd in het ouderlijke huis op het platteland, onder de beschermende vleugels van haar moeder. Lily is een meisje dat leeft in het moment, ze is onbevangen en vrijzinnig en laat zich door niemand vertellen wat ze moet doen. Ze gaat volledig in haar eigen gecreëerde wereld op. De stadse Clara begrijpt aanvankelijk weinig van haar zusje, die in haar ogen geen enkele verantwoordelijkheid kent.

Behalve Ludivine Sagnier zijn er in Pieds Nus rollen voor de Duitse Diane Kruger (Inglourious Basterds).

Cast:
Ludivine Sagnier
Denis Menochet
Diane Kruger

Crew:
Regie: Fabienne Berthaud

Info:
Genres: Drama
Lengte: 108 min.
Land: Frankrijk 2010

Releasedatum: 18 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina