Homescreen DVD-releases in september, met o.a. Lore en Hannah Arendt.

September releases op DVD van Homescreen.



LORE  ‐ Cate Shortland

Wie kan je vertrouwen wanneer je leven een leugen is?  

coverVoorjaar 1945, Hitler is dood, de geallieerden bezetten Duitsland. De ouders van de 14-jarige Lore worden gearresteerd vanwege hun oorlogsmisdaden (haar vader was bij de SS). Haar moeder geeft Lore nog snel instructies om naar hun oma in het noorden te gaan.

Samen met haar 4 jongere broertjes en zusjes moet zij door het verwoeste Duitsland te voet op zoek naar veiligheid. Tijdens deze barre tocht ontmoet zij Thomas. Zij ziet aan zijn papieren dat hij joods is. Om te overleven zal Lore haar vertrouwen moeten geven aan iemand die ze heeft geleerd te haten. Het antisemitisme is haar met de paplepel ingegoten. Ondanks de verwoestingen en het leed dat ze onderweg gezien heeft, is ze nog niet zover dat ze afstand kan nemen van de overtuiging van haar ouders. Ze wil niet door Thomas geholpen worden maar voelt zich tegelijk tot hem aangetrokken. Tegen de achtergrond van een wereld die in vlammen opgaat, ontdekt de jonge kwetsbare Lore de kracht van haar eigen gevoelens.

LORE is de verfilming van een short story uit het boek The Dark Room van Rachel Seiffert dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en werd door Australië ingezonden voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film.

Cast:
Saskia Rosendahl
André Frid
Kai-Peter Malina
Mika Seidel
Nele Trebs

Regie: Cate Shortland

Info:
Genres: Drama, Boekverfilming, Oorlog
Lengte: 108 min.
Land: Duitsland, Groot Brittannië, Australië

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:
• interview met Cate Shortland

Releasedatum: 5 september

 

STAAL (Acciaio) - Stefano Mordini

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Silvia Avallone.

coverAnna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk dat zijn brood verdient in de plaatselijke staalfabrieken. Anna en Francesca zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk en hun vrienschap is even exclusief en krachtig als de liefde kan zijn.

Maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden. In hun troosteloze arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de onoverwinnelijke vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.

Cast:
Vittoria Puccini
Massimo Popolizio
Michele Riondino

Regie: Stefano Mordini

Info:
Genres: Lesbian, Boekverfilming, Italiaanse Cinema, Drama
Lengte: 95 min.
Land: Italië 2012

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 05 september

 

FILL THE VOID - Rama Burshtein

coverShira - de jongste dochter uit een orthodox joods gezin - kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira’s huwelijk wordt uitgesteld.

Esthers weduwnaar Yochay wordt voor gesteld te hertrouwen in het buitenland. Shira’s moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens.

Met haar debuut FILL THE VOID biedt de orthodox joodse Rama Burshtein een unieke inkijk in een wereld waar geloof, tradities en bijbehorende dilemma‘s centraal staan. Als een moderne Jane Austen laat zij Shira worstelen tussen de heersende conventies en haar eigen gevoelens.

Hoofdrolspeelster Hadas Yaron, die de rol van Shira speelt, werd op het Filmfestival van Venetië bekroond als beste actrice.

FILL THE VOID werd overladen met vele prijzen en is de officiële inzending voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film van Israël.

Cast:
Hadas Yaron
Irit Sheleg
Yiftach Klein

Regie: Rama Burshtein

Info:
Genres: Drama
Lengte: 90 min.
Land: Israël

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Hebreeuws - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 5 september

 

HORS LES MURS - David Lambert

coverIn een Brusselse bar ontmoet de jonge Paulo de wat oudere Ilir, barman en muzikant, voor het eerst. Paulo voelt zich duidelijk aangetrokken tot de knappe barman. Als Ilir aanbiedt hem naar huis te brengen omdat Paulo – misschien niet helemaal toevallig - te dronken is, kunnen ze elkaar bijna niet weerstaan. Paulo blijkt een vriendin te hebben, maar blijft Ilir opzoeken.

Als Paulo’s vriendin achter de affaire komt, gooit ze hem uit huis en gaat Paulo bij Ilir wonen, hoewel die eerst zijn bedenkingen heeft. In eerste instantie vullen de twee mannen de dagen met het verkennen van elkaars lichaam en hun eigen grenzen. Op de dag dat ze elkaar de liefde verklaren, vertrekt Ilir voor een concert een weekendje naar Parijs. Ilir keert na het weekend echter niet terug en verdwijnt spoorloos. Tot Paulo ontdekt dat hij in de gevangenis zit.

Hun relatie verandert in een turbulente achtbaansrit die hen heen en weer slingert tussen liefde, verslaving en passie en hun levens voor altijd verandert.

HORS LES MURS, David Lamberts eerste film, werd officieel geselecteerd voor de Critic’s Week van het Filmfestival van Cannes en sluit aan bij recente gay films als WEEKEND en KEEP THE LIGHTS ON.

Cast:
Guillaume Gouix
Mélissa Désormeaux-Poulin
David Salles
Matila Malliarakis

Regie: David Lambert

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 98 min.
Land: België, Frankrijk, Canada

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 5 september

 

RHINO SEASON - Bahman Ghobadi

coverEen epische liefdestragedie van regisseur Bahman Ghobadi (IFFR publieksprijswinnaar TURTLES CAN FLY), met in de hoofdrol niemand minder dan Monica Bellucci, Iraanse ster Behrouz Vossoughi (na 35 jaar weer terug op het witte doek) en bijrollen voor bekende Turkse en Iraanse acteurs, waaronder Belcim Bilgin, Beren Saat, Yilmaz Erdogan en Caner Cindoruk.

Gebaseerd op de dagboeken van de Koerdisch-Iraanse dichter en persoonlijke vriend van de regisseur Sadegh Kamangar, vertelt RHINO SEASON op poëtische wijze het liefdesverhaal van de dichter Sahel (Behrouz Vossoughi) en zijn vrouw Mina (Monica Bellucci) die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran. Sahel brengt dertig jaar door in de gevangenis, terwijl Mina, overtuigd dat haar man is overleden, naar Turkije vlucht met haar twee kinderen. Sahel, nog maar een schim van zijn vroegere zelf, reist direct na zijn vrijlating naar Istanbul om zijn Mina te vinden.

Ghobadi’s vroegere werk kenmerkte zich door een bijna documentaire benadering. Inmiddels heeft Ghobadi zich ontwikkeld tot een poëtisch en lyrisch verteller en hebben de non-acteurs uit zijn eerdere films plaatsgemaakt voor een indrukwekkende cast. Ghobadi maakt geen films meer in Iran; RHINO SEASON is de eerste film die hij in het buitenland maakte. De film werd geheel in Turkije opgenomen.

Cast:
Behrouz Vossoughi
Monica Bellucci

Regie: Bahman Ghobadi

Info:
Genres: Drama
Lengte: 90 min.
Land: Iran

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Perzisch - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 5 september

 

HANNAH ARENDT ‐ Margarethe von Trotta

coverDe Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt (Barbara Sukowa) vlucht voor de nazi's naar Amerika, waar ze onder andere werkt als journalist en docent. In 1951 krijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Tien jaar later neemt ze een baan aan bij The New Yorker en reist als waarnemer naar het proces van de SS'er Adolf Eichmann in Israël. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek De banaliteit van het kwaad en maakt daarmee een enorme controverse los.

Cast:
Barbara Sukowa
Janet McTeer
Julia Jentsch

Regie: Margarethe von Trotta

Info:
Genres: Oorlog, Drama
Lengte: 113 min.
Land: Duitsland 2012

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1 - Engels - - Hebreeuws -
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 19 september

 

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Oakey  |  29-09-2013

Geweldig, een maatschappij die zich nog richt op dvd-uitgaven :D Past wel in hun geschiedenis, want in de topjaren het dvd-tijdperk waren hun dvd-masters nog va...
Lees meer >

Oudlid_X5  |  18-08-2013

Lore en Fill the Void hadden ze op BR moeten uitbrengen ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina