I, Frankenstein 3D release op DVD, Blu-ray en VOD in mei

Klassiek monster gereboot met sixpack en hoodie

I, FRANKENSTEIN 3D

I, Frankenstein 3D DVD & Blu ray

Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray vanaf 29 mei
Reeds verkrijgbaar via VOD

Hoe staat het monster van Frankenstein in de 21-ste eeuw? Nou, met een sixpack, werpmessen en een gezonde aversie tegen demonen. Sinds 13 mei op VOD en vanaf 29 mei op DVD en Blu-ray, de spectaculaire reboot van een geliefd horror-icoon: I, Frankenstein!

Sterrencast
Fameuze acteurs, van Christopher Lee tot Robert de Niro, hebben het monster memorabel vertolkt. In de nieuwste versie, I, Frankenstein 3D, is het opnieuw een eersteklas acteur die zich aan de rol waagt. Aaron Eckhart (The Dark Knight, Olympus has Fallen) speelt hem als een zelfbewust en volledig eigentijds wezen: hij heeft puike abs en draagt een hoodie! Dit monster heeft geen tijd om te tobben. Hij moet partij kiezen in een eeuwenoude strijd tussen demonen en gargoyles, hemelse gezanten die de aarde moeten beschermen tegen het kwaad. Dan blijkt deze kunstmens een effectieve demonenjager. En met Bill Nighy (Total Recall, Pirates of the Caribbean) als demonenleider heeft Eckhart een rivaal die zich niet eenvoudig opzij laat zetten.

Blockbuster
Ruim een miljoen euro haalde I, Frankenstein 3D op in de Benelux en dat heeft alles te maken met de exceptionele special effects. Regisseur Stuart Beattie (hij schreef de scenario’s van Pirates of the Caribbean) maakte ruimschoots gebruik van de hedendaagse CGI-effecten die in 3D nóg spectaculairder ogen. Het script biedt een fraaie mix van het boek van Mary Shelley en de graphic novel van Kevin Grevioux (tevens scriptschrijver van de Underworld-saga), de gelijknamige, populaire Darkstorm Studios comic. Samen maakten ze van I, Frankenstein 3D een monsterfilm voor de 21-ste eeuw.

De geschiedenis van Frankenstein
Het is misschien wel de beroemdste griezelcreatie uit de geschiedenis: het monster van Frankenstein. Een levend wezen, geschapen uit dode materie door een briljante geleerde. Een tragische creatie ook. Het monster zoekt de liefde van een gelijkgestemde geest, maar vindt slechts angst en afwijzing op zijn pad. Mary Shelley schreef het verhaal als een commentaar op Victoriaans Engeland, maar elk tijdperk herkent zich in de geschiedenis van het monster met de menselijke gevoelens.

Specificaties
Talen: Duits / Engels
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands / Engels
Beeldformaat: 16:9 / 1.85:1
Speelduur: 92 min.
Genre: Fantasy, actie
Bonusmateriaal: Featurette
Adviesprijs DVD € 14,99 - BD € 19,99

Splendid Film logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina