Introductie geautomatiseerde plussen- en minnenlijst

Sinds jaar en dag is het via het DVD.nl Forum of de DVD.nl Veiling mogelijk om particulier DVD\'s te ruilen en te (ver)kopen. Dat dit een ongekend succes is blijkt wel uit het gebruik van het waarderingssysteem, de \'plussen en minnen\'. Een initiatief dat destijds door crewmember Rein Schaap is opgezet en bijgehouden.

Niemand van ons had kunnen bedenken dat een en ander zo\'n vlucht zou nemen: de plussen en minnen vlogen ons om de oren en meer dan 1.000 transacties per maand zijn eerder regel dan uitzondering! Onnodig te zeggen dat dit voor de crewleden die de plussen en minnen verwerken veel, heel veel werk en tijd kost.

Daarom zijn wij blij te kunnen melden dat we de laatste maand druk op de achtergrond bezig zijn geweest om een volledig geautomatiseerde versie te maken. De komst van Piet Marcus van der Meulen als onderdeel van onze nieuwe \'DVD.nl Techniek Crew\' heeft een en ander in een stroomversnelling gezet en Piet Marcus heeft een fantastisch stuk werk geleverd waar jullie per vandaag gebruik van kunnen maken. DVD.nl presenteert: de geautomatiseerde plussen en minnen pagina!

Waar te vinden?


De nieuwe plussen en minnen pagina is te vinden op deze URL: http://www.dvd.nl/plusmin.php

Hoe te gebruiken?


In het hoofdoverzicht zie je een lijst met alle DVD.nl traders, met daarachter het aantal gekregen plussen en minnen. Plussen en minnen die nog niet door DVD.nl moderators zijn goedgekeurd staan tussen haakjes. Achter de minnen staat een info-icoontje: als je daar op klikt kun je zien met welke reden een min is uitgereikt. Achter de traders staat verder de traderstatus en een vermelding of een persoon wel of geen Safetrader is.

Achter de link \'Eigen Overzicht\' krijg je een uitgebreide lijst van alle plussen en minnen die je hebt gekregen. Via de link \'Geef Plus of Min\' kun je een plus of min aan iemand geven. Voer bij \'Aan gebruiker\' de forumnaam van degene in waarmee je een transactie hebt gedaan. Het is mogelijk om slechts een gedeelte van de naam in te voeren en daarna de knop \'Zoek gebruiker\' te gebruiken. Voer bij \'Voor DVD\' de verhandelde DVD in en bij \'Opmerkingen\' een eventuele opmerking. Als je een min geeft is het invoeren van een reactie verplicht!

Controle door crew


Alle gegeven plussen en minnen dienen goedgekeurd te worden door de DVD.nl Crew. Tot die tijd staan ze in de totaal overzichten tussen haakjes. In de regel zullen nieuwe plussen en minnen minstens één keer per week verwerkt worden.

Wat bij uitblijven van \'retourplus\'?


Als je iemand een plus of min voor een transactie geeft, kan de ander als reactie daarop ook een plus of min geven. Verzaakt de tegenpartij een oordeel te geven over de transactie, dan kun je na vier weken zelf automatisch een plus claimen. De software geeft hier op dat moment automatisch een melding voor.

Traderstatus


Met de komst van het nieuwe plus/min systeem verdwijnen de huidige trader-statussen. Er zijn vijf nieuwe statussen:

One-Star Trader: 10 of meer plussen
Two-Star Trader: 25 of meer plussen
Three-Star Trader: 50 of meer plussen
Four-Star Trader: 100 of meer plussen
Five-Star Trader: 250 of meer plussen

Heb je drie of meer minnen, dan vervalt automatisch je traderstatus en je eventuele SafeTrader lidmaatschap.

Vermelding Traderstatus in signature


Uiteraard begrijpen we dat je graag wilt laten weten dat je een Traderstatus hebt. We moedigen jullie dan ook aan om de behaalde status in je signature te vermelden, echter alleen met tekst! Het is dus niet de bedoeling dat je de afbeelding van de sterretjes in je signature plaatst!

Nu kunnen we ons voorstellen dat deze nieuwe software enkele vragen kan oproepen. Om al deze vragen en/of opmerkingen te bundelen en inzichtelijk te houden hebben wij een thread geopend waarin je al je opmerkingen kwijt kunt, deze thread is hier te vinden.

Ook roepen wij jullie op om in de hiervoor genoemde thread met eventuele suggesties aan te komen waardoor, voor zover mogelijk, de functionaliteit van de software verbeterd c.q. uitgebreid kan worden.

Tot slot willen wij benadrukken dat het \'oude systeem\' met onmiddelijke ingang niet meer gebruikt kan worden. De plussen en minnen-thread is daarom gesloten en alle transacties tot op het moment van \'sluiting\' zijn verwerkt of zullen verwerkt worden in de nieuwe software.

Veel succes met de nieuwe DVD.nl functionaliteit! Nogmaals een dankwoord voor Piet Marcus van der Meulen die dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Recente artikelen

Laatste reacties

rkrijger  |  24-06-2005

Geen idee waar ik dit anders moet plaatsen, maar ik wil de gebruiker D&= een plus geven en dat accepteert het systeem niet (onbekende gebruiker, of iets dergeli...
Lees meer >

A3aan  |  26-11-2004

Nog even en je krijgt een aftiteling te zien wanneer je de site verlaat... <KNIP> :lol:
Lees meer >

Alex van den Berg  |  25-11-2004

Nog even en je krijgt een aftiteling te zien wanneer je de site verlaat... Idee: DVD.nl crew en bezoekers Regie: Eric van Ballegoie Produktie: ...
Lees meer >

R. Schaap  |  25-11-2004

Ja, zoals nu lijkt het toch beter of niet. Achter de schermen klooien we wat af....haha
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina