Just Entertainment brengt dit najaar 3 indrukwekkende dramaseries uit op DVD

Just Entertainment brengt dit najaar drie indrukwekkende dramaseries uit op DVD

DVD - series Just Entertainment

The CRIMSON FIELD – Seizoen 1

Die WEISSENSEE SAGA – Seizoen 2

DANCING ON THE EDGE

Vanaf 29 september op DVD

The Crimson Field – Seizoen 1

The Crimson Field is een indrukwekkend Britse dramaserie - in de stijl van Call the Midwife - over 3 vrouwen die gaan werken bij een noodhospitaal in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog en aldaar worden geconfronteerd met de ware aard en hardheid van oorlog. De serie is geproduceerd door Emmy Award winnares Anne Pivcevic (Great Expectations). Er wordt sterk geacteerd door Oona Chaplin (The Hour, Game of Thrones), Hermione Norris (Cold Feet), Kevin Doyle (Downton Abbey) en Suranne Jones (Scott and Bailey). The Crimson Field maakt onderdeel uit van de BBC World War I Centenary Season, waarbij 100 jaar Eerste Wereldoorlog wordt herdacht door de BBC.

Verhaal
The Crimson Field volgt het wel en wee van een team van artsen, verpleegkundigen en vrouwelijke vrijwilligers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het drukke noodhospitaal in Noord-Frankrijk is in feite een tent, niet ver van de frontlinie. Dag in dag uit zetten de mannen en vr ouwen hier alles op alles om zoveel mogelijk gewonden op te lappen, zodat de oorlogsmachine kan doordraaien. Het verhaal begint als Kitty Trevelian (Oona Chaplin) besluit de narigheid uit haar verleden achter te laten en zich met twee andere jonge vrouwen, Flora Marshall (Alice St. Clair) en Rosalie Berwick (Marianne Oldham), aan te melden als vrijwilliger. Wanneer de drie aan land gaan in Boulogne, belanden ze direct in de harde werkelijkheid van de oorlog en getraumatiseerde gewonden.

Specificaties:
Speelduur: 300 minuten (6 x 50 minuten)
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Consumenten Adviesprijs: €14,99
Kijkwijzer: 12

Die Weissensee Saga – Seizoen 2

"The most spectacular TV serie of the year'' - The Bild

Die Weissensee Saga is een populaire Duitse romantische dramaserie die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in Oost-Duitsland in de jaren ’80. Het eerste seizoen van Weissensee werd in Duitsland bijzonder goed ontvangen bij de recensenten én het gewone publiek met ruim 5,6 miljoen kijkers. Vanwege de positieve kritieken (de serie won o.a. German Screen Actors Awards, de German TV Awards en de Bavarian TV Awards) kon een tweede seizoen niet uitblijven. De liefdesrelatie die in het eerste seizoen ontstond tussen twee van de hoofpersonen Julia & Martin werd door velen omgedoopt tot “de Romeo en Julia” van de koude oorlog en krijgt in het tweede seizoen een vervolg. De serie heeft een Duitse topcast met Florian Lukas (The Grand Budapest Hotel), Hannah Herzsprung (Der Baader Meinhof Komplex) en Uwe Kockisch (Eine Stadt wird erpresst).

Verhaal
Het tweede seizoen van Die Weissensee Saga begint halverwege de jaren ’80 in het toenmalige OostDuitsland. Het is ruim vijf jaar geleden dat Julia Hausmann werd gearresteerd. Haar moeder werkt met grote tegenzin voor de Stasi in de hoop dat Julia het daardoor in de gevangenis iets minder zwaar heeft. Julia’s geliefde Martin Kupfer is de dans ontsprongen dankzij zijn vader Hans, generaal bij de Stasi. Toch heeft Martin alle banden met zijn familie verbroken en gezworen dat hij zijn broer Falk nooit zal vergeven dat hij hem en Julia heeft verraden. Ook de andere leden van het gezin hebben het zwaar. Het huwelijk van Hans en Marlene Kupfer is voorbij. Hans voert ondanks protesten van zijn vrouw en zoon campagne voor radicale hervormingen van de Stasi en de Partij. Falk maakt zich ernstige zorgen over zijn huwelijk en zijn carrière bij de Stasi. Tot overmaat van ramp wordt zijn zoon ook nog ernstig ziek. En uitgerekend Martin is de enige die het leven van de jongen kan redden...

Specificaties:
Speelduur: 270 minuten (6 x 45 minuten)
Taal: Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Consumenten Adviesprijs: €20,99
Kijkwijzer: 12

Dancing on the Edge

Dancing on the Edge is een sprankelende en sfeervolle Britse dramaserie die zich afspeelt tijdens de veelbewogen jaren ‘30 in Londen. Een jazzband met enkel donkere musici maakt furore bij de hogere klasse van Londen. Niet alle blanke aristocraten zitten hier echter op te wachten.. De serie heeft een ijzersterke cast met o.a. Golden Globe winnaar John Goodman, de Oscargenomineerde Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Angel Coulby (Merlin), Janet Montgomery (Black Swan) en Matthew Goode (The Imitation Game). De miniserie is geregisseerd door Stephen Poliakoff, die eerder is genomineerd voor een Primetime Emmy Award en 2 BAFTA Awards. De serie is zeer goed ontvangen en heeft meerdere nominaties en awards in de wacht gesleept, waaronder een BAFTA voor Beste Geluid in de categorie fictie. Actrice Jacqueline Bisset (Nip/Tuck) won bovendien Golden Globe voor Beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Dancing on the Edge.

Verhaal
Dancing on the Edge speelt zich af in het Londen van de vroege jaren ’30. We volgen de lotgevallen van The Louis Lester Band, een populair jazzband die bestaat uit louter zwarte musici. Op een dag bezorgt een bevriende journalist de band een optreden bij het prestigieuze maar ook wat ouderwetse Imperial Hotel. De meeste gasten zijn geschokt door wat ze te zien en te horen krijgen, maar een groepje rijke aristocraten vindt het geweldig. Dankzij hen krijgt de band daarna regelmatig uitnodigingen om te komen spelen op chique feesten. Zo worden Louis Lester en zijn mannen steeds populairder; zelfs de Prince of Wales blijkt de band zeer te waarderen. Maar dan gebeurt er iets rampzaligs...

Specificaties:
Speelduur: 360 minuten (4 x 90 minuten) + een special van 60 minuten
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Consumenten Adviesprijs: €14,99
Kijkwijzer: 12

Just Entertainment Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina