Just Entertainment: Derrick voor het eerst op DVD

DERRICK VOOR HET EERST IN NEDERLAND OP DVD

melancholische inspecteur uit München is terug

Zelfs de paus liet weten fan te zijn van de koning aller Krimi’s: Derrick. In 1997 viel het doek voor deze serie, kijkers in ruim 100 landen hebben 25 jaar lang geboeid gekeken naar de avonturen van inspecteur Derrick en zijn assistent Harry Klein. In elke aflevering kreeg Harry de befaamde opdracht “Hol schon mal den Wagen.” Derrick is eindelijk terug! Vanaf 18 november komt de befaamde serie voor het eerst in Nederland uit op DVD. De Nederlandse uitgever Just Entertainment heeft de felbegeerde rechten voor een DVD-uitgave weten te bemachtigen.

De DVD bestaat uit maar liefst 233 minuten kijkplezier en bevat 3 van de meest spannende episodes die werden gemaakt: Anna Lakowski, Heer Kordes braucht eine Million en Der Fall Weidau. Verder als bonus de aflevering Wenn du erst mal tot bist van Siska, de waardige opvolger van Derrick. De DVD is geschikt bevonden voor 16 jaar en ouder.

Wist u dat?


- Derrick in het echt Horst Tappert heet?
- De plots van Duitse Krimi’s ingenieuzer en psychologische zijn dan andere?
- Horst Tappert de hoofdrol speelt in een Nederlandse campagne om het landelijk nummer van de politie meer bekendheid te geven?
- Helmut Kohl en Helmut Schmidt verklaard hebben fan te zijn van Derrick?
- Horst Tappert op audiëntie is geweest bij een van zijn grootste fans, namelijk Paul Johannes Paulus II?
- Horst Tappert is doorgebroken in 1966 als gangster in de krimi Die Gentlemen bitten zur Kasse?
- Horst Tappert de memoires: Derrick und Ich – Meine zwei Leben, heeft geschreven?
- Harry Klein in het echt Fritz Wepper heet, maar nooit door Horst Tappert zo is aangesproken?
- De opvolger van Derrick, commissaris Siska zijn auto zelf haalt?

Synopsis DVD

Anna Lakowski


Bij het betreden van een appartement betrapt schoonmaakster Anna Lakowski enkele gemaskerde mannen, die haar zonder pardon neerslaan. Terwijl ze valt, slaagt ze erin een van de mannen te ontmaskeren. Pas later vindt ze haar vermoorde werkgever. Ze is echter niet in staat de dader te beschrijven. Derrick probeert een extra prettige sfeer te creëren om haar geheugen wakker te roepen. Anna geniet van al die aandacht. Dat is ze niet gewend.

Herr Kordes braucht eine Million


Huisvader Kordes, diep in de schulden, kidnapt de dochter van een ondernemer en eist een miljoen losgeld. Als hij het geld oppikt op het station, wordt hij gearresteerd. Maar hij beweert slechts een onschuldige reiziger te zijn die een onbeheerde koffer had willen inleveren bij gevonden voorwerpen. Daar valt weinig tegenin te brengen. Toch zijn de vertwijfelde ouders en Derrick ervan overtuigd dat Kordes wel degelijk de ontvoerder is.

Der Fall Weidau


In het gezin Weidau heeft niemand een verklaring voor de plotselinge dood van de 19-jarige zoon Klaus. Iedereen begint al te den dat het zelfmoord is geweest. Maar dan, een paar dagen later, wordt de broer van Klaus eveneens dood aangetroffen. En hij is door blauwzuurvergiftiging om het leven gekomen.

Recente artikelen

Laatste reacties

HarryCallehan  |  05-12-2004

We hebben gepland iedere 2 maanden 3 nieuwe delen van zowel Derrick als Der Alte op de markt te brengen. Ieder "pack" bevat een bonusaflevering Siska en ligt vo...
Lees meer >

Werner  |  17-11-2004

Ik kan niets anders doen dan hiermee akkoord gaan. Alhoewel de volledige reeks (hoeveel honderden afleveringen?) wel een flinke hap van het budget zouden zijn.
Lees meer >

raymond koene  |  17-11-2004

Bij dit soort DVDs heb ik altijd zo 'n gevoel van "waarom geen heel seizoen?" inderdaad!!!! dit is toch een van de beste (zoniet de beste) krimi's die Duitsl...
Lees meer >

HarryCallehan  |  16-11-2004

Dat hoopte ik ook bij de DVD's van Schimanski.... Zelfde uitgever (Just) Tot op heden echte rniets meer van gehoord. Volgens hun mail is er ook geen plannin...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina