Just Entertainment presenteert Het Duitse Archief

Hoe de Duitsers zelf de Tweede Wereldoorlog beleefden

Just Entertainment komt deze maand met een reeks unieke documentaires over de Tweede Wereldoorlog op DVD: Het Duitse Archief. Het uitzonderlijke van deze serie producties is dat het gebruikte,  nooit eerder vertoonde beeldmateriaal niet werd vervaardigd door een  overheid of omroep maar afkomstig is uit de privé-collecties van ‘gewone’  Duitse burgers en (front)soldaten. Wat de documentaires nog eens  extra bijzonder maakt, is het feit dat er ook meerdere originele,  niet-gecorrigeerde kleurenfilms te zien zijn. Juist deze opnamen brengen de Duitse realiteit van toen ineens heel dicht bij.

De benadering die voor Het Duitse Archief is gekozen, resulteert in een geheel nieuw perspectief op de Tweede Wereldoorlog. De kijker ziet de gebeurtenissen nu eens niet door de ogen van propagandamakers of geallieerden maar vanuit de alledaagse Duitser. Zo ontstaat een uniek beeld van hoe de man in de straat en de soldaat aan het front de oorlog werkelijk hebben beleefd. Het is niet overdreven om te stellen dat hiermee een nieuwe fase in de oorlogsdocumentatie is aangebroken.

De titels die deze maand verschijnen zijn:
• Het Duitse Archief presenteert: Geschiedenis van de Duitse Wehrmacht
• Het Duitse Archief presenteert: Grote Duitse Veldslagen
• Het Duitse Archief presenteert: Das Dritte Reich Privat
• Het Duitse Archief presenteert: '33-'45 in kleur

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  22-03-2008

De geplande releasedatum was 17 maart 2008 speelduur: Geschiedenis van de Duitse Wehrmacht 150 minuten Duitse Archief '33-'45 in kleur ...
Lees meer >

Tim k  |  21-03-2008

Deze worden allemaal van mij. Lijkt mij zeer interessant materiaal voor de amateur historicus.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina