Just Entertainment: TV programma ‘Showroom’ op DVD

Legendarisch tv-programma ‘Showroom’ op DVD

Het tv-programma Denkend aan Showroom wordt door de NCRV en Just Entertainment op DVD uitgebracht. Vanaf 1 oktober ligt een uniek deel van de Nederlandse televisiegeschiedenis in de winkels – in de vorm van een digipack met twee DVD’s van elk 240 minuten! Denkend aan Showroom was deze zomer de achtdelige tv-serie met hoogtepunten van het legendarische NCRV-programma Showroom. Programmamakers Jan Fillekers en Henk van der Horst selecteerden de beste items en gingen na al die jaren opnieuw op bezoek bij de gasten en/of hun familieleden.

Bijna alle mensen van boven de veertig kennen Showroom. Van 1977 tot 1983 gingen Jan Fillekers en Henk van der Horst in heel Nederland op zoek naar ‘ongewone’ mensen. Dat leidde tot onvergetelijke uitzendingen waarover de volgende dag overal uitgebreid werd nagepraat. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet Dirk van Noort - de man die niet geloofde dat de mens ooit op de maan was geweest!  Iedereen was het erover eens: Showroom mocht je niet missen. Naar de laatste uitzending keken 5 miljoen mensen! Het bijzondere van Showroom was dat mensen werden getoond zoals ze waren, met veel liefde en zonder ironisch commentaar op hun eigenaardigheden. En eigenaardig waren ze: neem Ansje Gerding de kabouterdeskundige of Daan Modderman, die zijn eigen lijkkoets gereed had staan.  Deze en nog veel meer onvergetelijke persoonlijkheden zijn nu in volle glorie terug te zien op de dubbele DVD Denkend aan Showroom. De toegevoegde onlangs gevoerde gesprekken met de gasten van toen (of hun familieleden) plaatsen deze heerlijke nostalgische trip in een extra boeiend perspectief.

CITATEN:

De Telegraaf: “De presentatoren hadden met Showroom goud in handen.”

Elsevier over de mensen in Showroom: “Het zijn welhaast iconen geworden in het Nederlandse televisiegeheugen.”

Maker Henk van der Horst: “Soms zie je de camera schudden omdat de cameraman zoveel lol had.”

Nipkowjury (eervolle vermelding 1981): “De redactie weet steeds weer een vindplaats vast te stellen van een volkse goudmijn aan uitspraken, filosofieën en oprechte moraal…”

VARA-programmamaker Michiel van Erp, na het zien van Showroom als 16-jarige: “Eigenlijk wilde ik ook graag programmamaker worden. Om de mensen te ontmoeten die ik in het dagelijks leven nooit tegen zou kunnen komen.”

“En dat geleufde gij?!” – Dirk van Noort tegen Jan Fillekers als hij vertelt dat er mensen op de maan zijn geweest.

“Je moet de mensen nemen zoals ze zijn en niet zoals ze wezen moeten” – Marie de Beurs

Recente artikelen

Laatste reacties

Kasper P.  |  28-09-2006

10 euro bij V&D!
Lees meer >

Martijn Beunk  |  28-09-2006

wat heb je ervoor betaald? en waar? Bij de site van NCRV een paar maanden geleden al voor 14,95 incl verzenden in een prachtbox!
Lees meer >

kruspe  |  28-09-2006

wat heb je ervoor betaald? en waar?
Lees meer >

Martijn Beunk  |  28-09-2006

Ik heb hem al in mijn bezit, echt een document hoor en je blijft er naar kijken!!!!!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina