LG PK950 wint TIPA award

Amstelveen, juni 2010

De PK950 Plasma-tv uit de INFINIA-reeks van LG is door de TIPA (Technical Image Press Association) verkozen tot ‘Best Photo TV Display’. Deze plasma is verkijgbaar in 50 en 60 inch.

LGPK950De TIPA (wereldwijde organisatie voor foto- en beeldmagazines)reikt al sinds 1991 de "TIPA awards" uit voor uitmuntende beeldprestaties en de awards worden gezien als belangrijkste prijs binne de foto- en beeldindustrie. Winnaars worden bepaald door geselecteerde beeldeditors uit de hele wereld.
Een verduidelijking van de keuze van de jury uit het TIPA-rapport: “De PK950 heeft een breedbandverbinding en gebruikt de nieuwste technologie voor de weergave van beelden met hoge kwaliteit, zowel stilstaand als bewegend. De 50- en 60-inch schermen bieden niet alleen HD-videocontent in uitmuntende kwaliteit, maar fotoliefhebbers kunnen hun afbeeldingen ook in hoge kwaliteit tonen vanaf een USB-stick.”

Door toepassing van diverse nieuwe LG-technologiën en deze optimaal in te stellen ontstaat een uitstekende beeldkwaliteit. De TIPA-jury vond vooral het TruBlack Filter van LG indrukwekkend. Dit filter minimaliseert reflectie en storingen en zorgt voor een balans tussen heldere en donkere beeldweergave. Door de toepassing van de Dual XD Engine geeft de tv content in standaarddefinitie superscherp weer en zorgt dit voor heldere kleuren, scherp contrast en natuurlijke huidtinten. De combinatie van he Trueblack Filter en de Dual XD Engine zorgen samen met de 600Hz Max Sub-Field Driving-technologie voor zeer scherp beeld. De LG PK950 biedt naast een zeer goede beeldkwaliteit een flinke hoeveelheid verbindingsmogelijkheden. Via NetCast™ is er toegang tot online diensten, zoals bijvoorbeeld webalbums of videostreaming. Ook zijn alle Digital Living Network Alliance-apparaten (DLNA) aan te sluiten. Hierdoor kunnen gebruikers draadloos of via een kabel de televisie verbinden met de computer en draagbare mediaspelers.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina