Lumière presenteert: Ingmar Bergman box op DVD vanaf 30 maart

Lumiere Entertainment



Lumière Home Entertainment presenteert:

 

INGMAR BERGMAN BOX

Drie films van één van de grootste regisseurs in de filmgeschiedenis

De Zweedse meester-regisseur Ingmar Bergman maakte in zijn leven bijna 60 films en 126 theaterproducties. Zijn films zijn geliefd bij critici en belichamen altijd de tijdsgeest waarin ze werden gemaakt. Bergman stelt in zijn films voortdurend existentiële vragen waarbij thema’s als sterfelijkheid, eenzaamheid en geloof niet werden geschuwd. Zijn personages worden vaak als wanhopige mensen geportretteerd. Bergman is een groot voorbeeld voor een hele generatie regisseurs. Hij overleed in 2007 en liet een diepe indruk na op de hedendaagse cinema. The New York Times noemde Bergman “een van de grootste regisseurs in de filmgeschiedenis”.
Negen maal is Bergman genomineerd voor een Oscar en drie van zijn films zijn bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Zijn indrukwekkende filmklassieker Fanny & Alexander (1982) is met maar liefst vier Oscars, een Golden Globe en een César voor Beste Buitenlandse film bekroond. Actrice Liv Ullmann is meerdere malen bekroond als Beste Actrice voor haar rollen in verschillende Bergman-films en is ook te zien in de drie parels die op deze dvd-box staan.


cover


De Ingmar Bergman Box is een uitgave binnen de Lumière Classics Collection – waarop eerder de gerestaureerde versie van Fanny & Alexander verscheen – en bevat drie prachtige films, die in geen enkele filmcollectie zouden misstaan. Een must voor de vele liefhebbers van Bergman, maar zeker ook een onmisbare aanwinst voor iedereen met een hart voor cinema en hen die minder bekend zijn met het weergaloze oeuvre van deze Zweedse regisseur. Dit collectors item bevat de volgende drie Bergman films:

Skammen

In Skammen onderzoekt Bergman de psychologische impact van de gruwelijkheden van oorlog op burgers. Centraal staat een jong koppel dat krampachtig probeert te overleven terwijl de wereld rondom hen chaotisch ineenstort.

Met Liv Ullmann, Max von Sydow

Technische gegevens:
Land: Zweden 1968
Genre: drama
Speelduur: 99 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: 1.0 mono
Beeldformaat: 4/3 1.33
Kijkwijzer: 12 jaar

The Serpent’s Egg

In deze horrorfilm creëert Bergman een zeer unieke, krachtige en onheilspellende sfeer. Voor Bergman belangrijke kwesties als waanzin en wreedheid worden samen met de verschrikkingen van het naoorlogse Duitse Rijk geëxploreerd.

Met David Carradine, Liv Ullmann en Heinz Bennent

Technische gegevens:
Land: Zweden 1977
Genre: horror
Speelduur: 114 minuten
Taal: Engels/Duits
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: 1.0 mono
Beeldformaat: 16/9 - 1.66
Kijkwijzer: 16 jaar


The Passion of Anna

Bergmans filmkunst bereikt zijn hoogtepunt in dit indringende portret over vier verloren zielen die troost zoeken bij elkaar wanneer hun levens worden verscheurd door bedrog, vervreemding en psychologische onrust.

Met Liv Ullmann, Max von Sydow, Bibi Andersson

Technische gegevens:
Land: Zweden 1970
Genre: drama
Speelduur: 96 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: 1.0 mono
Beeldformaat: 16/9 - 1.66
Kijkwijzer: 12 jaar

Vanaf 30 maart verkrijgbaar

Recente artikelen

Laatste reacties

marcelb7  |  22-03-2010

Vrijwel alle Bergmanfilms zijn door Moskwood uitgebracht, dus er blijft weinig over. Dit zijn 3 titels die eerder door MGM zijn uitgegeven.
Lees meer >

Coen P.  |  19-03-2010

Initiatief: 10 Uitvoering: 1 Matige inhoud, niet echt representatief.
Lees meer >

peptalk  |  19-03-2010

Vast een rechtenkwestie
Lees meer >

Richard B.  |  19-03-2010

Vreemde samenstelling van een Bergman-set. Het zijn een beetje exotische titels.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina