Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon op DVD

Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon

Vanaf 27 september op DVD

Op 27 september, 94 dagen nadat Majoor Bosshardt op 94-jarige leeftijd werd Bevorderd tot Heerlijkheid, brengt de NCRV, in samenwerking met het Leger des Heils en Strengholt Multimedia, de DVD Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon uit.

Op deze ruim 3 uur durende DVD zijn diverse NCRV-programma\'s over èn met majoor Bosshardt te zien. Zoals de documentaire De Majoor uit 1993, een portret van het dagelijkse leven van majoor Bosshardt. Ook is de aflevering Villa Felderhof uit 1996 te zien, waarin zij samen met Herman Brood te gast is in de Zuid-Franse villa van Rik Felderhof. Met de bekende, ontroerende beelden van de majoor die Hermans rug wast als hij in bad zit. Vanzelfsprekend ontbreekt op de DVD de registratie van de indrukwekkende uitvaart op zaterdag 30 juni niet. Met beelden van de tocht door de Amsterdamse binnenstad, de dienst in de Koningskerk en de begrafenis op de Nieuwe Ooster Begraafplaats. Alle programma\'s zijn ondertiteld voor doven en slechthorenden.

Majoor Bosshardt verscheen regelmatig in radio- en tv-programma\'s van de NCRV, de omroep waar ze nauwe banden onderhield. Als eerbetoon aan deze bijzondere, gewone vrouw, die meer dan zeventig jaar van haar leven in dienst van God en de medemens heeft gestaan, heeft de NCRV deze DVD samengesteld.

De DVD Majoor Bosshardt - Bijzonder gewoon kost € 14,95 en is vanaf 27 september te koop via onder andere de webshop van het Leger des Heils (en steun je extra het werk van het Leger des Heils), de NCRV-webwinkel, warenhuizen en DVD-speciaalzaken. Een deel van de opbrengst van de DVD-verkoop komt ten goede aan het Majoor Bosshardt Fonds. Dit fonds ondersteunt een drietal door majoor Bosshardt zelf uitgekozen doelen: Het Goodwillwerk in Amsterdam, evangelisatie in Nederland en internationale hulpverlening. 

Inhoud DVD:
o Dokument "De Majoor" (uitgezonden 11 oktober 1993)
o Villa Felderhof (uitgezonden 9 september 1996)
o Uitvaart en begrafenis (uitgezonden 30 juni 2007)
o Extra: NCRV Praatjesmakers interview
o Fotogalerie

DVD specificaties:
Speelduur: ca. 200 minuten Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 16:9 Consumentenadviesprijs: € 14,95

Incl. ondertiteling voor doven en slechthorenden

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina